Boştan Almak, Doluya Koymak

Boştan Almak, Doluya Koymak

Genel Başkanımız İsmet Özel, 16.05.2010 Pazar günü Kocaeli Kitap Fuarında "Boştan Almak, Doluya Koymak" başlıklı bir konuşma yaptı.

Bir çaresizliği ya da imkansızlığı dile getirmek için kullanılan, "Boşa koyuyorum  dolmuyor, doluya koyuyorum almıyor" deyimini tersine çevirdiğini ve boştan alarak doluya koymayı kendisine iş edindiğini  belirterek konuşmasına başlayan İsmet Özel; “Halihazırda içinde bulunduğunuz şartlardan memnun olmanızı sağlamak için konuşabilirim ve yahut sizin de dünyadaki bütün kötülükler karşısında bir tavır almaya mecbur olduğunuzu hatırlatarak size bir rahatsızlık verebilirim. Ben ikincisini deneyeceğim. Yani boştan alacağım, doluya koyacağım” diyerek sözlerine devam etti.

TÜRKİYE’DEKİ İNSANLAR UYUŞTURULMUŞ VAZİYETTE

Türkiye'de yaşayan insanların, hayatlarının devamını neyin sağladığına dair hiçbir fikre ve anlayış çerçevesine sahip olmamaları sebebiyle birer “morfinman” gibi, uyuşturulmuş bir vaziyette bulunduklarına dikkat çeken İsmet Özel, bu şekilde olmadıkları takdirde mevcut yaşama tarzlarını hemen terk etmek veya bu tarzlara savaş açmak yönünde tercihte bulunmalarının icap edeceğini  beyan etti. Bizleri uyutan ve bu sayede işlerini yürütenlerin, bardağın yarısını boş görenleri “kötümser”, yarısını dolu görenleri ise “iyimser” olarak nitelendirdiklerini hatırlatan Özel, “Boş olan şey bizim bu ülkede bir millet olarak bulunmamızın imkânlarıdır. Üzerinde yaşadığımız toprakların vatan olması için hususi bir çaba gösterildi. Bu hususi çabanın akabinde bu topraklardan bir milletin ayağa kalkmasına mani olacak ekstra bir çaba daha gösterildi. O ikinci çaba bizi doldurdu” ifadeleriyle konuşmasını sürdürdü.

"BÜYÜK YUNANİSTAN" KURULDU

Kâlû Belâ’da verdiğimiz söze sadık kalıp kalmadığımızı,Türkiye sınırlarının korunması konusundaki hassasiyetimizle ortaya çıkarabileceğimizi belirten İstiklâl Marşı Derneği Genel  Başkanı İsmet Özel, sınırların manasını kavrayıp kavrayamamanın, ölümden sonraki hayatımıza birinci derecede tesir edeceğini vurguladı. Başbakan'ın Atina'da geçtiğimiz hafta yaptığı anlaşmayla Büyük Yunanistan'ın kurulduğuna ve tasdik edildiğine işaret eden İsmet Özel, iki ülkenin bakanlar kurulunun yılda iki kez, başbakanların ise birer kez bir araya gelerek toplantı yapacak olmasının Türkiye ve Yunanistan’ın, birbirinin işini zorlaştıran iki siyasi organizasyon olmaktan çıkıp artık bir bakıma aynı devlet oluşlarının ifadesi olduğunu, ancak insanların morfinman olmaları sebebiyle bu hadiselerle alakadar olmadıklarını ifade etti.

BU ÜLKENİN FAUNASI MI, FLORASI MIYIZ?

Bu ülkede yaşayanların bu ülkenin otları olarak mı, hayvanları olarak mı, yoksa insanları olarak mı mevcudiyet gösterdiklerine cevap vermelerinin gerekliliğine temas eden İsmet Özel, 1950-1960 yılları arasında bu ülke insanlarının, iktidara gelecek kişileri oylarıyla tayin etmeleri dolayısıyla bir millet olarak  varlık  gösterdiklerini, ancak 1960'tan sonra Amerikan malı bir Türkiye ahalisinin imal edildiğini ve artık burada bir milletin yaşamadığını belirtti. Zira şu anda Türkiye'de yaşayanların el üstünde tuttukları insana yakışır bir düsturlarının olmaması bir yana, ilk olarak ve en kolay şekilde sattıkları şeyin dinleri olduğunu, bilhassa komşularına hava atmak ve komşularını ezmekten mest olan kimseler olduklarını dile getiren İsmet Özel,  komşularını  ezerek  mest olan insanların millet olduklarını söylemenin ve bu insanlardan bir şey beklemenin mümkün olmadığını söyledi.

TÜRKİYE SANA NE VERDİ?

Konuşmasına, insanların kendi kıymetlerini bilmeleri gerektiğini, kendi kıymetlerini bilmeden başkalarının kıymetlerini de bilemeyeceklerini, başkalarının kıymetini bilmeyenlerin ise “kıymet”ten haberdar olamayacaklarını beyan ederek devam eden İsmet Özel, “Önce kendimizi seveceğiz. Kendimizi sevmezsek başkasını hiç sevemeyiz. Ama başkası dediğimiz şeyin bize ne getirdiği, bize ne temin ettiği, bize ne sağladığı konusunda hiçbir fikrimiz yoksa kendimizi sevmemizin de konacak yeri yoktur. Kendimizi severiz ama onu nereye yerleştireceğimizi bilemeyiz. Dolayısıyla kendimizi sevmekle elimize bir şey geçmez. Elimize bir şey geçmesi için bizim kendimizin dışındakinin bize ne ilave ettiğini bilmemiz lazım” diyerek, herkesin üzerinde yaşadığımız topraklardan ne aldığını hesap etmesi gerektiğini vurguladı. Türkiye Cumhuriyeti ilan edildiğinde nüfusunun yarısına yakınının göçmen olduğunu hatırlatan İstiklâl  Marşı Derneği Genel Başkanı İsmet Özel, bu toprakların bir kısım insanlara hiçbir şey vermedi ise bile yaşamak imkânı, hayatta kalma imkânı sağladığına işaret etti.

İNSAN DOĞRU KARARLAR VEREREK YAŞAYABİLİR

İnsan hayatının, karar verme üstünlüğünü elinde bulunduranlar tarafından temsil edildiğini, insanın doğru kararlar vererek  yaşayabilen  bir varlık olduğunu beyan eden İsmet Özel konuşmasını şu ifadelerle sona erdirdi;  “İnsan neyin helal neyin haram olduğunu bilerek yaşayan bir varlıktır. İnsanın beşerden insana yükselmesi, doğrudan doğruya helal haram ayrımı yapmasıyla alakalıdır. Bunu yapamayanlar hala insan olamamış olanlardır  (...)  Yaşamak için hususi bir teçhizatımız olmadığı halde karar vermek suretiyle kendimize en iyi yolu düzenleyebilme gibi bir fırsat var elimizde. Yani elimizde hayatta kalmak için bir teçhizat yok, orası boş. Boştan alacağız nereye koyacağız? Kendimiz için en hayırlı olan yolun inşasına. Orası tıka basa dolu, orada hep salihler var.”

İstiklâl Marşı'nın Hayatımızdaki Yeri (12 Mart 2011, Niğde)

İstiklâl Marşı Derneği Genel Başkanı İsmet Özel, 12 Mart 2011 tarihinde Niğde’de “İstiklâl Marşı’nın Hayatımızdaki Yeri” başlıklı bir konferans verdi.

İSTİKLÂL HARBİ VERMEMİZ ÖLDÜKTEN SONRA AKSIRMAKTI

İstiklâl Marşı Derneği Genel Başkanı Şair İsmet Özel "OF NOT BEING A JEW" adlı şiir kitabının hitama erdirilmiş son baskısını Kocaeli Kitap Fuarı’nda imzaladı.

Türk Tarihin Neresinde?

“Türk Tarihin Neresinde?” Konuşmamızın başlığını böyle tespit ettik. Bunu, bu sorunun cevabını merak ettiğiniz için mi buraya geldiniz, bilmiyorum. Hiç sanmıyorum.

TÜRK KİM? TÜRKİYE NERESİ? İSTİKLÂL MARŞI NEYİN NESİ? - ONUNCU SENE-İ DEVRİYE - 11 Mart 2017, Kastamonu

İstiklâl Marşı Derneği Genel Başkanı Durmuş Küçükşakalak'ın onuncu sene-i devriyemiz münasebetiyle yaptığı "Türk Kim? Türkiye Neresi? İstiklâl Marşı Neyin Nesi?" serlevhalı konuşmasının tam metni

DÖRDÜNCÜ OLAĞAN GENEL KURULUMUZDA FAHRİ GENEL BAŞKANIMIZ ŞAİR İSMET ÖZEL'İN YAPTIĞI KONUŞMA

Dokuz sene geçti İstiklâl Marşı Derneği kurulalı. Bu toplantının böyle sakin bir toplantı olması normal değil; yani dokuz senede İstiklâl Marşı Derneği’nin geleceği yer burası değildi. İstiklâl Marşı Derneği dokuz sene sonra buraya gelmek üzere kurulmadı. Benim şimdi ayakta, heyecanlı bir şekilde sizlere “omuzdaşlarım” diye hitap ederek bir konuşma yapmam gerekirdi.

TÜRKİYE’NİN YOK OLMASINA ON YILLIK SÜRENİN KALDIĞI ŞARTLAR ALTINDAYIZ
"Her Ferdimize İstiklal"

Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in 23 Kasım 2013 Cumartesi günü Mardin-Kızıltepe'de yaptığı "HER FERDİMİZE İSTİKLÂL" serlevhalı konuşmanın tam metni

TÜRKİYE ALEYHİNDEKİLER BENDEN, MASUM OLDUKLARINA DAİR TEK KELİME İŞİTMEYECEKLER!

Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in 21 Kasım 2013 Perşembe günü Ankara'da Bilkent Üniversitesinde yaptığı "KALIN TÜRK" serlevhalı konuşmanın tam metni

Boştan Almak, Doluya Koymak

Genel Başkanımız İsmet Özel, 16.05.2010 Pazar günü Kocaeli Kitap Fuarında "Boştan Almak, Doluya Koymak" başlıklı bir konuşma yaptı.