Başörtüsü Demokratik Bir Hak Değildir! İslamî Bir Vecibedir.

İstiklâl Marşı Derneği Konya Şubesi 27 Zilhicce 1434 Cuma (1 Kasım 2013) başörtüsü hakkında bir basın toplantısı tertip etmiştir. Konya Şube Başkanı Mustafa Deveci'nin yaptığı toplantıda okuduğu bildirinin tam metni şöyledir:

Peki başörtüsü, tesettür demokratik bir hak değildir de nedir? Tesettür hem erkekler, hem de kadınlar bakımından İslam dinine mahsus bir vecibedir. Örtünmeyi demokratik bir kazanım sayanlar bu kazançları karşısında hangi bedeli ödediklerini bilmelidirler. Demokratik toplum örtünmeyi demokratik bir hak sayanlardan bu hakkı kendilerine tanıyan kuruluşların ve o kuruluşların yer aldığı düzenin militanca savunmasını yapmalarını beklemektedir. 

“Başörtüsü demokratik bir haktır" diyen homoseksüellerin evlenmelerine, Ermeni bir valinin Erzurum'a tayin edilmesine, meskeninin altına gece kulübü açılmasına, küçük çocuğunun misyonerler tarafından yaz kampına götürülmesine, hukuken reşit kabul edilen kızının fahişelik yapmasına da karşı çıkma selahiyetinden vazgeçmiş demektir.  Bu demokratik inanca mensup olanlar sadece bu gevşekliklere karşı çıkma salahiyetinden vazgeçmekle kurtulmuş da olamayacaktır.  Her türlü gevşekliğin parlatıldığı böyle bir demokratik düzene en büyük hizmeti başörtülülerin vermesi istenecektir. 

Genel Başkanımız Şair İsmet Özel 1997’de kaleme aldığı bir yazıda  örtünmeyi demokratik bir hak olarak kabul edenleri bir barda iskemle kapmaya çalışan garibanlara benzetmiş ve şöyle demişti: “ Örtünmek demokratik hakkımdır diyenler, bu talepler karşısında ayranı bedava içmediklerini ileri sürerek bir meşruiyyet elde etmeye gayret ediyorlar. Barın sahibi: ’Yağma yok’ diye cevap veriyor örtülü demokratiklere, "viski içenler de paralarını paşa paşa ödemektedirler. Üstelik viski ayrandan daha pahalı. Barın her bakımdan yükseltilmesi, üstün tutulması için en az sarhoşlar kadar çalışacaksınız. Aradaki farkı kapatmak için en kaliteli hizmeti vermek zorundasınız. Daha da ötede, sizin bara girişinize göz yumuşumuzun, sizin barda bulunmanıza katlanışımızın bedeli olarak da bir şeyler yapmalısınız. Hem bardaki iskemleleri işgal edecek, hem sadece bu barda kurulabilen ilişkilerden istifade edeceksiniz; hem de bütün geceyi iki ayran, bir kolayla atlatacaksınız! Nerde o pırasanın bolluğu?" 

Mustafa DEVECİ

İstiklal Marşı Derneği Konya Şube Başkanı

27 Zilhicce 1434 (01 Kasım 2013) 

 

"DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ" İLE ALÂKALI BASIN BİLDİRİSİ, 3 Ekim 2013

Kelimenin gerçek anlamıyla bu bir pakettir. Her paket gibi havale edilmek, bir adresten bir adrese teslim edilmek üzere hazırlanmıştır.

İstanbul Şubemizin Açılışında Yapılan Basın Toplantısı

İstiklâl Marşı Derneği İstanbul Şubesinin açılışı münasebetiyle Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'nde toplantı tertip edidi.

"İSTİKLÂL MARŞI'NIN ADININ NEDEN İSTİKLÂL MARŞI OLDUĞU SUALİNİN TÜRK İSTİKLÂLİ DIŞINDA BİR CEVABI YOKTUR."
Basın Toplantısı Yapıldı, 11 Temmuz Cumartesi

İsmet Özel: Değerli basın mensupları, değerli konuklar, bugün, İstiklâl Marşı Derneği'nin benim hatırlayabildiğim basın mensubu eşliğinde ikinci basın toplantısını yapıyoruz. Hayretler içinde yapıyoruz, çünkü basın mensupları var basın toplantımızda.

Türkiye’nin Yok Olması Yönünde Tren Harekete Geçti - 6 Haziran 2013

İstiklâl Marşı Derneği İstanbul Şubesi’nde "İSTEMEZÜK"adlı panelin Reyhanlı'da gerçekleşmeyişi üzerine bir basın toplantısı düzenlendi.

Bartın Şubesi Açılışı Münasebetiyle Yapılan Basın Toplantısının Metni

Bartın’ın özelliği şu: İstiklâl Marşı Derneği olarak, Türkiye olarak ve dünya olarak Bartın'ın özelliği, burada İstiklâl Marşı Derneği'nin istikameti konusunda kafasını aydınlatmış bir insan topluluğu var.

Bartın Şubemizin Açılışında Yapılan Basın Toplantısı

İstiklâl Marşı Derneği 6. şubesini 6 Şubat 2010 tarihinde Bartın’da açtı.