"DÜNLENMEK, BUGÜNLEMEK, YARINSAMAK" Çelimli Çalım'ın On Altıncı Sayısı Çıktı

Çelimli Çalım Mecmuamızın on altıncı sayısı "DÜNLENMEK, BUGÜNLEMEK, YARINSAMAK” manşeti ile neşroldu.

İstiklâl Marşı Derneği Genel Başkanı Şair İsmet Özel’in bu sayıdaki yazı başlığı da "DÜNLENMEK, BUGÜNLEMEK, YARINSAMAK” şeklinde.

«Milletçe imana talip olmuşsak insanlar arasındaki nizânın sebebine ve gerekçesine mebni şekilde dünlenmemiz lâzım. Nedir dünlenmek? Dünlenmeği bugünlemekten ve yarınsamaktan ayırabilir miyiz? Dil cambazlığından medet umuyoruz. Bunu lisanımız aracılığıyla canımıza can katma yolları tahrip edildiği için yapmak mecburiyetinde kaldık. Durduğumuz yeri ancak dünlenmeği bugünlemekten ve yarınsamaktan ayırmadığımız takdirde kavrayabilmemiz mümkün olacak.»

On altıncı sayımızın diğer yazı başlıkları ise şöyledir:
Durmuş Küçükşakalak, “ TÜRKÜN EVVELİ AHİRİ, TÜRKÇENİN HAKKI BÂTILI”
Gökhan Göbel, “GARANTİLİ OSMANLICILIK”
Lütfi Özaydın, “TAVK”
Mustafa Tosun, “NE OLMAK İSTİYORSAK HENÜZ O DEĞİLİZ, NE OLACAĞIMIZI BİLMİYORUZ; AMA NE İDİYSEK ARTIK O DA DEĞİLİZ”
Dadaşhan Celaleddin Kavas,  “İLK HÂTIR HATRINIZDA MI?”
Muammer Parlar, “TÜRKÜN DÜNÜ TÜRKÜN BUGÜNÜ YA DA TÜRKÜN ENİ TÜRKÜN BOYU”
Salih Gezgiç, “FRENK HİKÂYESİNDE GÖRÜLÜNCE MENŞEVİK, UMRAN YOLUNDA OLUNUVERDİ BOLŞEVİK!..”
Fikret Demir, “MEDİNE VESİKASI’NIN BAKİYESİ TÜRK’ÜN MİSAK-I MİLLİSİDİR
HESABIN KAPANMASI MEKKE ve MEDİNE’NİN FETHİNE MERBUTTUR”
Bünyamin Özdemir, “ÂVÂZ-I ETRÂK
“YORGUN’dan SESLİ GEMİ’ye -16”, Hazırlayan: Gökhan Göbel
Maruf Güner, “İSTANBUL'UN YUNUSLARI”
Oğuz Batıgün, “ORTAK PAZAR YA DA BABA YARISI SAM AMCA”
Seyfullah Köksal, “KÂFİR KAÇTI!”
Abdulhamid Sağır, “SAKARYA MEYDAN MUHAREBESİ’NİN PROVASI: MARAŞ ÇETE HARBİ - 1”
“Tarihi ve Sebebleriyle Yahudi Aleyhtarlığı” Bernard Lazare, Tercüme: Serhat Toksöz

TÜRKÜM DOĞRUYUM İNTİKAMIM ÜLKEMDİR PANELİ

"TÜRKÜM DOĞRUYUM İNTİKAMIM ÜLKEMDİR" kitabının neşrolunması münasebetiyle İstanbul'da Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel himayesinde 2 Cemaziyelevvel 1441 Cumartesi günü İstanbul'da tertiplenen panelin tam metni:

"TÜRK OLMAK" PANELİ KASTAMONU'NDA YAPILDI

İstiklâl Marşı Derneğinin 12. sene-i devriyesi münasebetiyle Nasrullah Camii'nde okunan mevlid-i şerif ve İstiklâl Marşının ardından "Türk Olmak" serlevhalı panelimiz Kastamonu Üniversitesi Ahmet Yesevi Konferans Salonu yapıldı.

İSTANBUL ŞUBEMİZİN 4. OLAĞAN KURULU YAPILDI

İstiklâl Marşı Derneği İstanbul Şubesinin 4. Olağan Genel Kurulu 23 Mart 2019 Cumartesi günü saat 14:00’da İstanbul Şubemizde yapıldı.

"SINIF BİLİNCİ - KIŞ"

TİYO’nun "Türkçe’den İslâm’a Giriş" serisinin onuncu kitabı "Sınıf Bilinci"nin Kış nüshası neşrolundu.

İSTİKLÂL MARŞI ARŞİVİ

İstiklâl Marşımıza bugüne değin kim, ne gözle bakmış? İstiklâl Marşımız hakkında kim, ne zaman, ne söylemiş, ne yazmış?

HANYALI KONYA - 4. Sayımız Neşrolundu

Konya Şubemizin neşrettiği HANYALI KONYA mecmuasının dördüncü sayısı çıktı.

MİLLİ MEVCUDİYETİN PROBLEM OLMAKTAN ÇIKTIĞI BİR TÜRKİYE ANCAK KENDİNE BİR YOL BULABİLİR

Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in Ramazan Bayramı'nın ikinci günü İstanbul Şubemizdeki bayramlaşma dolayısıyla yaptığı konuşmanın metni. 2 Şevval 1443