Çelimli Çalım'ın On Yedinci Sayısı Çıktı

Çelimli Çalım Mecmuamızın on yedinci sayısı "İSTİKLÂL MARŞI’NI ANAYASA’YA KOYMAYANLAR, İSTİKLÂL MARŞI’NDAN ANAYASA ÇIKARAMAYANLAR” manşeti ile çıktı.

İstiklâl Marşı Derneği Genel Başkanı Şair İsmet Özel’in bu sayıdaki yazı başlığı "EŞİM SENİ SİNE SİNE SÜREN KİM ? KİMDİR ŞİİR ? ŞAİR ONUN NESİDİR ? ” şeklinde.

«Dünya o dünya idi ki (idir ki), mezkûr saatten sonra Ethem Bey’in namı diye bir şeyi bilen kalmadı. Beklediği madalyayı Osmanlı Sarayı’ndan tedarik eden nizamî ordunun albayı İsmet ona Çerkez Etem adı takarak itibarını sıfırladı. Zaman geçti. Geçen zaman boyunca bizi biz yapan tarihte Ethem Bey’in olmadığını, sadece Millî ve Ebedî şeflerimizin olduğunu söyleyenlere parsa toplatıldı. Zaman aramızdan, hepimizin arasından çeşitli, türlü, dolmalı inkılaplar furyasıyla geçti. Geçerken içimize işleyen, içimizi oyan zaman Ethem Bey’in namevcudiyetini ihsas ettirdiği farkı Halkbank ile Finansbank arasındaki farka nasıl irca edildiğini gösterdi. Şiire bu işlerin arasında bir yerde değil de üstünde veya altında, sağında veya solunda, önünde veya arkasında bir yer ayırdığınız zaman onu sona erdirmiş olursunuz. Bu yazının yazıldığı günlerde Katar’ın Yunan Millî Bankası’ndan Finansbank’ın mülkiyetini devralacağı konuşuluyor. Şiir gerçek kimliğini kazanırsa ancak bu konuşulanlara dâhil olarak kazanabilir. Şair de şiirinin kimliğine muhafızlık yaptığı kadar sahicidir.»

Dağıtımına 5 Ocak 2016 günü başlanacak on yedinci sayımızın diğer yazı başlıkları ise şöyle:

Durmuş Küçükşakalak, “ SAHTE “DEVLET DÜŞMANLIĞI”NDAN SAHTE “MİLLET DOSTLUĞU”NA”
Lütfi Özaydın, “TEBAREKE’DEN MÜBAREK’E, BEREKET’TEN BİRİKME’YE”
Mustafa Tosun, “İTHAF EDİYORUM (Inscription): ABRA KADABRA PALAVRA +    PLUS”
Faysal Toprak,  “ TÜRKÇÜ DÜKKANI”
Dadaşhan Celaleddin Kavas,  “ SENSİN BU HAYATIN ESER-İ MİHVERİ SENSİN ÖLDÜRSE DE AŞKIN BENİ BİR ÖMRE BEDELSİN”
Muammer Parlar, “ BİR SİYASAL İSLÂM HİKÂYESİ”
Seyfullah Köksal, “ SERBEST MİLLET KORKUSU”
Salih Gezgiç, İŞİNİ BİLECEK MEMUR, DARLIĞI YENECEK SERMAYE! YASA(K)LAR KİTABINDA MARŞIMIZ: “LARDA NİMMİLLETİMİN O BE…”
“YORGUN’dan SESLİ GEMİ’ye -17”, Hazırlayan: Gökhan Göbel
Oğuz Batıgün, “ KARAOĞLAN MAVİ BEYAZ”
Yahya Çiftci, “ MUSTAFA KEMAL MİSAK-I MİLLİ’YE KISA GELİR”
Maruf Güner, “İSTANBUL'UN MARTILARI”
Mehmet Ali Yeşil, “ EYERİ KALTAK OSMANLI”
Abdulhamid Sağır, “SAKARYA MEYDAN MUHAREBESİ’NİN PROVASI: MARAŞ ÇETE HARBİ - 3”
“Tarihi ve Sebebleriyle Yahudi Aleyhtarlığı” Bernard Lazare, Tercüme: Serhat Toksöz

Kalın Türk'ün Yeni Baskısı Yapıldı

Genel Başkanımızın "KALIN TÜRK" kitabının gözden geçirilmiş yeni baskısı TİYO Yayınları'ndan çıktı.

SINIF BİLİNCİ MECMUAMIZIN İKİNCİ MERHALE BEŞİNCİ NÜSHASI NEŞROLUNDU

Sınıf Bilinci'nin ikinci merhalesinin beşinci nüshası İsmet Özel'in Sebeb-i Telif şiiriyle açılıyor.

ELHAN-I ŞİTA

Eskiden İstanbul'a senenin ilk karı düşünce o gün matbuattaki İstanbul gazetelerinin birinci sayfasında Cenab Şehabeddin'in Elhan-ı Şıta (1897) şiiri neşredilirmiş.

"TÜRK OLAMADIYSAN OLDUN AMERİKALI" Kitabının Yeni Baskısı Neşrolundu

"Türk Olamadıysan Oldun Amerikalı” İsmet Özel'in okunurken hem sağdan hem soldan başlanan altı kitabının üçüncüsüdür.

"ANAMIZ, AVRADIMIZ, YARİMİZ; KADIN MI TÜRK KADINI MI?” Çelimli Çalım'ın On İkinci Sayısı Çıktı

Çelimli Çalım Mecmuamızın on ikinci sayısı "ANAMIZ, AVRADIMIZ, YARİMİZ; KADIN MI TÜRK KADINI MI?” manşeti ile çıktı.

"ÜÇ MESELE"nin Gözden Geçirilmiş Yeni Baskısı Çıktı

TİYO’nun ikinci kitabı ÜÇ MESELE  gözden geçirilmiş yeni baskısı yapıldı. TİYO Yayınlarından ve kitabevlerinden temin edilebilecek kitabının arka kapağında şunlar yazılı...

SINIF BİLİNCİ MECMUAMIZIN İKİNCİ MERHALE YEDİNCİ NÜSHASI NEŞROLUNDU

Sınıf Bilinci kafirlerin dayattığı gündemden azade ve Müslümanlığımıza sahip çıkmak meselesini esas sayarak gürültüsüz patırtısız yoluna devam ediyor.

"TÜRKÜN DİLİ KUR'AN SÖZÜ" Neşredildi

İstiklâl Marşı Derneği'nin hazırladığı “Türkçeden İslâm’a Giriş” serimizin ilk kitabı “TÜRKÜN DİLİ KUR’AN SÖZÜ” neşredildi.