“BİZ VAV’LI TÜRK DEĞİLİZ” Çelimli Çalım'ın On Sekizinci Sayısı Çıktı
Çelimli Çalım Mecmuamızın on sekizinci sayısı “BİZ VAV’LI TÜRK DEĞİLİZ” manşeti ile çıktı.

İstiklâl Marşı Derneği Genel Başkanı Şair İsmet Özel’in bu sayıdaki yazı başlığı “İŞLEM TAMAMLANDI, NETİCE SIFIR veya PUTLARI KIRDIK, ÇANLARI SUSTURDUK, SONRA?” şeklinde.

Madem vavlı Türk değiliz, o halde neyiz? Birileri bize “vavı noksan Türk” diye seslense hoşumuza gider mi? Benim gitmez. Telâffuz ettiğimiz “biz vavlı Türk değiliz ifadesinden bir netice hâsıl olsun istiyorsak meseleyi Kürtlerin assimile (edilmesi değil) olması, Alevilerin de (sünnîleştirilmeleri değil) sünnileşmesi zaviyesinden ele almamız zarureten lâzım. Çünkü mesele ne Türk topraklarında yaşayan Kürtlerin, ne de Türk topraklarında yaşayan Alevilerin meselesidir. Mesele ümmet-i Muhammet’in millî birliği meselesidir. İlginçlik peşimizi bırakmıyor: Eğer Türkiye bu güne kadar millî birlik meselesinin acılarını çekmiş ve halen çekiyor ise Kürtlerin ve Alevilerin kimliklerinin inkârı yüzünden değil Kürt ve Alevi olmayanların ne oldukları suali yüzünden çekmiş ve çekmektedir. Birileri benim ifadelerimin sarih ve fasih karakterinden uzakta durup prim yapmağa çalışıyor. Benim sözümün ne Kürtlerin Türkler içinde ve ne de Alevilerin Sünni çoğunluk içinde eritilmesiyle alâkası vardır. Bizimle alâkası olmayan bu eritme gayretleri lâik Cumhuriyet idaresinin tek parti dönemine ait başarısız ve müflis uygulamalarıdır.

On sekizinci sayımızın diğer yazı başlıkları ise şöyle:

Durmuş Küçükşakalak, “ VAVLI GÂVURLUĞUN MİMLİ TARİHİ”
Gökhan Göbel, “VAV'LI EMANCIPATION versus KALIN TÜRK”
Lütfi Özaydın, “ADIMIZ DA BİZİ İSLÂM’DAN AYIRMAYA MÂNİDİR, KELİMELERİMİZ DE”
Faysal Toprak,  “VAVLI TÜRK’ÜN KUYRUĞUNA YAPIŞANLAR”
Mustafa Tosun, “RAPUNZEL’İN PERUĞU - Y(OUR) COW(BOYS)”
Muammer Parlar, “İSLÂM’IN SAVAŞ GÜCÜNÜN İSLÂM’LA SAVAŞAN GÜÇLE İMTİHANI”
Salih Gezgiç, “SAM” YELİYLE YELLEMİŞ YEŞİL POSTLU CÜDAMI,KİME YEŞİLLENSE ZATEN GETİRMİŞ KÖHNE “BAHAR”I!
“YORGUN’dan SESLİ GEMİ’ye -18”, Hazırlayan: Gökhan Göbel
Fikret Demir, “ TÜRKİYE'NİN KIBLESİ”
Mehmet Ali Yeşil,  “AT”LA GEL TIMARHANEYE
Seyfullah Köksal, TÜRK TARİH TEZİ: “TARİHTEN ÖNCE VARDIK, TARİHTEN SONRA VARIZ! TARİHTE YOKUZ!”
Abdulhamid Sağır, “SAKARYA MEYDAN MUHAREBESİ’NİN PROVASI: MARAŞ ÇETE HARBİ - 4”
Yahya Çiftci, “MİLLÎ MÜCADELE” TÜRKÇE Mİ?
Dadaşhan Celaleddin Kavas,  “İNTİHAR SÜSÜ”
Oruç Özel, “ÇELİMLİ ÇALIM”IN HİTAMI, “HAKLI YUMRUKLAR”IN BİDAYETİ

Son On Dört Senedir Neşredilmemiş SORULUNCA SÖYLENEN’in Yeni Baskısı Yapıldı

Genel Başkanımız Şair İsmet Özel’in son on dört senedir neşredilmemiş kitabı SORULUNCA SÖYLENEN’in yeni baskısı yapıldı.

HIRİSTİYANLAR DA AZİZ OLUR MU?

Süleyman Çelebi’nin telif ettiği Mevlid’in Tevhid Bahrinde “Ey azizler, işte başlarız söze, Bir vasıyyet kılarız illâ size” beyti vardır. Müellif cemaate “azizler” diyerek hitap etmiştir.

1444 RAMAZAN İMSAKİYELERİ NEŞROLUNDU!

1444 senesine ait imsakiyemiz olması gerektiği gibi Müslüman Takvimi ve Müslüman Saati esas alınarak Müslüman Yazısı ile hazırlanmıştır.

ŞİİR POSTERLERİ (Posta ile gönderilebilmektedir)

Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in altı şiiri poster halinde neşredildi.

"ON BİR AYIN HİÇBİRİ" Misak-ı Milli İmsakiyeli Ramazan Hediyesi

Ümmet-i Muhammed‘in oruç tutmak suretiyle yekvücut olarak küfre ve bütün kafirlere meydan okuduğu zamandır Ramazan ayı.