HANYALI KONYA - 4. Sayımız Neşrolundu

Konya Şubemizin neşrettiği «HANYALI KONYA» mecmuasının dördüncü sayısı çıktı.

“Bölgede yeni bir İsrail istemiyoruz!” diyenler gerçekliğe nüfuz etmelerinden ötürü mü böyle konuşuyor? Ne gezer! Gerçek olan hepimizin oyun oynadığı, dünyalık oyunu, dünyacılık oyununu istinasız hepimizin oynadığıdır. Durumu kısa vadeli kabullerle idare ederek oradan orta vadeye hâkim oluş, hâkimiyet oyununa geçiyoruz. Lâkin uzun vadede oyun yok; ölüm var.

Uzun vadeli hesaplar yapıyoruz, hesabımız için bu saatten sonra hangi işin işimize yarayacağını tarassut ediyoruz. Türk topraklarından başka bir yerde İslâm’ın siyasî teşkilât ve askerî güç olarak tecessümüne imkân olmadığını söylüyor ve bu imkânın Kur’an menşeli Türk’ün sesiyle ve Sünnet mesnetli Türk’ün tesanütüyle mümkün olacağını Hanyalı Konya’dan cümle âleme ilan ediyoruz. “Hanyasız Konya’ya Konya demeyenlerdeniz” mottosuyla çıkan mecmuamız bu sayıdan sonra aylık neşredilmeğe başlanacak.

Dördüncü sayımızın kapağı Metin Eloğlu’nun Dörtsemeler şiiriyle açılıyor. Hangi Saatten Sonra Ne İş başlıklı bir İsmet Özel yazısı orta sayfamızı tahkim ediyor. İki yeni tefrikayı da bu sayıyla neşretmeye başlıyoruz. İlki; Türkçede birbiri yerine kullanılabilirmiş zannedilen kelimelerin aynı şey olmadığını izah eden yazıların yer aldığı Lafı Karıştırıyorsan Lafa Karışma! İkincisi; Nurettin Topçu’nun İsyan Ahlâkı ile Hilmi Ziya Ülken’in Aşk Ahlâkı kitaplarının tahkik ve mukayesesinin yapıldığı tefrika: İsyan Ahlâkı Plus Aşk Ahlâkı = Hıristiyan Ahlâkı ve / veya Christianism Of Islam.

Dördüncü sayımızda yer alan diğer yazı başlıkları şu şekilde sıralandı:

İntibaı Tesanüde Mesnet Kılmak İntibaı İntibaka Kurban Etmek-Durmuş Küçükşakalak

Size Yüzde Kırk Derler- (Derdimizi Anlatana Kadar Altı Ay Geçer)-Mustafa Tosun

Yazıyoruz YazalımMustafa Deveci

Fıskır Fışkır Fıskıye FıskLütfi Özaydın

Türk Zaferi Türk SiyasetiGökhan Göbel

Türkiye Cumhuriyeti’nin Bir Kurucu Felsefesi Var mı?-Faysal Toprak

Adl’siz AdaletMuammer Parlar

Kronolojik Türkiye Fotoğrafları III- Halil Özkan

At Sırtında Türk-İli Münakalat – Muvasalat – Muhaberat IIIMehmet Ali Yeşil

Defterin Dürülmeden Kitâbın Bilmek-Defter Açmak-Defteri Kapanmak-Defteri Dürülmek- Fatih Karahan

Yüksek Tarife Yetersiz Bakiye- Azmi Öncel

İmece Sünnetini Terk Etmek ya da Kermesle Gâvurlaşmak- Rüstem Doğan

Cem’inin Galatı- Yusuf Ay

İşin Türkçesi- Dernekten Derleyen: Cafer Berçin

Hadislerle Ana Dile Eğilimİsmail Oğuz

(Mecmuamız dernek şubelerimizden, TİYO Yayıncılık'tan ve kitapçılardan temin edilebilir.)

Hanyalı Konya Satış Noktaları

Hanyalı Konya Abonelik için

TERSİNDEN EDEBİYAT TARİHİ

Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in yeni yazı dizisi "TERSİNDEN EDEBİYAT TARİHİ" her cuma günü internet portalımızda yayınlanacaktır.

HANYALI KONYA - 5. Sayımız Neşrolundu

Konya Şubemizin neşrettiği «HANYALI KONYA» mecmuasının beşinci sayısı İsmet Özel’in yazı başlığı olan «Türk Faşizminin Neresindeyi(z)m ?» manşetiyle çıktı.

HANYALI KONYA - 6. Sayımız Neşrolundu

Konya Şubemizin neşrettiği «HANYALI KONYA» mecmuamızın altıncı sayısı İsmet Özel’in yazı başlığı olan «Türk Faşizminin Göründüğü Kadar Görülmeyen Tarihi » manşetiyle çıktı.

"TAŞLARI YEMEK YASAK" Kitabı Yeni Edisyon ile Neşredildi

TİYO Yayıncılığın dokuzuncu kitabı Taşları Yemek Yasak’ın yeni baskısı yeni kapağı ile neşrolundu.

"Çatallı Dil Yılana Mahsus Değil, Yılmazın Da Dili Çatallı Olur" Neşrolundu

Derneğimizin Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Lütfi Özaydın’ın “Çatallı Dil Yılana Mahsus Değil, Yılmazın Da Dili Çatallı Olur” kitabı Türkçenin Kur’an-ı Kerim’den neşet etmiş bir lisan olduğunu kelimeler ve Türk hayatı üzerinden izah ediyor.

ÇELİMLİ ÇALIM'IN İLK DÖRT SAYISI TEKRAR NEŞREDİLDİ

İlk dört sayısı TİYO Yayıncılıktan ve kitabevlerinden temin edilebilir.

"SINIF BİLİNCİ - BAHAR"

Sınıf Bilinci mecmuamızın BAHAR sayısı neşrolundu.

"Kırk Hadis" Kitabının Yeni Baskısı Çıktı

TİYO Yayıncılığın on dördüncü kitabı “KIRK HADİS” İsmet Özel’in yaptığı radyo konuşmalarından derlenmiştir.