HANYALI KONYA - 4. Sayımız Neşrolundu

Konya Şubemizin neşrettiği «HANYALI KONYA» mecmuasının dördüncü sayısı çıktı.

“Bölgede yeni bir İsrail istemiyoruz!” diyenler gerçekliğe nüfuz etmelerinden ötürü mü böyle konuşuyor? Ne gezer! Gerçek olan hepimizin oyun oynadığı, dünyalık oyunu, dünyacılık oyununu istinasız hepimizin oynadığıdır. Durumu kısa vadeli kabullerle idare ederek oradan orta vadeye hâkim oluş, hâkimiyet oyununa geçiyoruz. Lâkin uzun vadede oyun yok; ölüm var.

Uzun vadeli hesaplar yapıyoruz, hesabımız için bu saatten sonra hangi işin işimize yarayacağını tarassut ediyoruz. Türk topraklarından başka bir yerde İslâm’ın siyasî teşkilât ve askerî güç olarak tecessümüne imkân olmadığını söylüyor ve bu imkânın Kur’an menşeli Türk’ün sesiyle ve Sünnet mesnetli Türk’ün tesanütüyle mümkün olacağını Hanyalı Konya’dan cümle âleme ilan ediyoruz. “Hanyasız Konya’ya Konya demeyenlerdeniz” mottosuyla çıkan mecmuamız bu sayıdan sonra aylık neşredilmeğe başlanacak.

Dördüncü sayımızın kapağı Metin Eloğlu’nun Dörtsemeler şiiriyle açılıyor. Hangi Saatten Sonra Ne İş başlıklı bir İsmet Özel yazısı orta sayfamızı tahkim ediyor. İki yeni tefrikayı da bu sayıyla neşretmeye başlıyoruz. İlki; Türkçede birbiri yerine kullanılabilirmiş zannedilen kelimelerin aynı şey olmadığını izah eden yazıların yer aldığı Lafı Karıştırıyorsan Lafa Karışma! İkincisi; Nurettin Topçu’nun İsyan Ahlâkı ile Hilmi Ziya Ülken’in Aşk Ahlâkı kitaplarının tahkik ve mukayesesinin yapıldığı tefrika: İsyan Ahlâkı Plus Aşk Ahlâkı = Hıristiyan Ahlâkı ve / veya Christianism Of Islam.

Dördüncü sayımızda yer alan diğer yazı başlıkları şu şekilde sıralandı:

İntibaı Tesanüde Mesnet Kılmak İntibaı İntibaka Kurban Etmek-Durmuş Küçükşakalak

Size Yüzde Kırk Derler- (Derdimizi Anlatana Kadar Altı Ay Geçer)-Mustafa Tosun

Yazıyoruz YazalımMustafa Deveci

Fıskır Fışkır Fıskıye FıskLütfi Özaydın

Türk Zaferi Türk SiyasetiGökhan Göbel

Türkiye Cumhuriyeti’nin Bir Kurucu Felsefesi Var mı?-Faysal Toprak

Adl’siz AdaletMuammer Parlar

Kronolojik Türkiye Fotoğrafları III- Halil Özkan

At Sırtında Türk-İli Münakalat – Muvasalat – Muhaberat IIIMehmet Ali Yeşil

Defterin Dürülmeden Kitâbın Bilmek-Defter Açmak-Defteri Kapanmak-Defteri Dürülmek- Fatih Karahan

Yüksek Tarife Yetersiz Bakiye- Azmi Öncel

İmece Sünnetini Terk Etmek ya da Kermesle Gâvurlaşmak- Rüstem Doğan

Cem’inin Galatı- Yusuf Ay

İşin Türkçesi- Dernekten Derleyen: Cafer Berçin

Hadislerle Ana Dile Eğilimİsmail Oğuz

(Mecmuamız dernek şubelerimizden, TİYO Yayıncılık'tan ve kitapçılardan temin edilebilir.)

Hanyalı Konya Satış Noktaları

Hanyalı Konya Abonelik için

"10'a 2 KALA" PANEL, 28 Zilhicce 1439 Cumartesi - İstanbul

Sloganımız iddia değil gerçek: Bundan ahsen takvim bulamayacaksınız.

"ŞİMDİ İSLÂM'IN SIRASI MI?" Çelimli Çalım'ın On Birinci Sayısı Çıktı!

Çelimli Çalım Mecmuamızın on birinci sayısı "ŞİMDİ İSLÂM'IN SIRASI MI?" manşeti ile  çıktı.

SAKARYA TEMSİLCİLİĞİMİZ AÇILIYOR, 3 KASIM CUMARTESİ

İstiklâl Marşı Derneği Sakarya Temsilciliği açılıyor.

İSTİKLÂL TAKVİMİ 1442 - YEPYENİ PORTALIMIZDA YEPYENİ İSTİKLÂL TAKVİMİ

Bundan ahsen takvim bulamayacaksınız demiştik.  İstiklâl Marşı Derneği dokuz sene sonra ilk defa matbu olarak İstiklâl Takvimi neşretmiyor.

"HANYALI KONYA" Mecmuamızın İkinci Sayısı Çıktı

İstiklâl Marşı Derneği Konya Şubesinin neşrettiği HANYALI KONYA mecmuamızın ikinci sayısı çıktı.

SINIF BİLİNCİ İKİNCİ MERHALE DÖRDÜNCÜ NÜSHA NEŞROLUNDU!

İstiklâl Marşı Derneği olarak başından itibaren Türk milletinin veba ve kolera arasında tercih yapmak durumunda bırakılmasını kabul etmedik ve dayatılanların tercihmiş gibi sunulmasına karşı biz hep işimize baktık.

ÇELİMLİ ÇALIM'IN İLK DÖRT SAYISI TEKRAR NEŞREDİLDİ

İlk dört sayısı TİYO Yayıncılıktan ve kitabevlerinden temin edilebilir.