İSTİKLÂL MARŞI ARŞİVİ

İstiklâl Marşımıza bugüne değin kim, ne gözle bakmış? İstiklâl Marşımız hakkında kim, ne zaman, ne söylemiş, ne yazmış? İstiklâl Marşı Derneği olarak biz; “İstiklâl Marşı Arşivi” başlığı altında bu suallere cevap verecek bir arşiv hazırlıyor, esasen bir çetele tutuyoruz. Türkiye’de asıl mesele İstiklâl Marşı’nın "kim"in "ne"si olduğu meselesidir. Mesela bugün “seçim süreci”nde verilen vaatlerin biri ikisi değil hepsi İstiklâl Marşı aleyhinde yani Türkiye aleyhindedir. Zira dün, “Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar” diyen İstiklâl Marşı rağmına “muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak” isteyenler bugün o seviyenin üstüne çıkmaktan bahsediyor. Dünden bugüne İstiklâl Marşı aleyhtarlığı kesintisiz devam ederken, arada kaybolan şey ise seviye mefhumudur. "İstiklâl Marşı Arşivi" çalışmamız dolayısıyla, Derneğimizin İstiklâl Marşı hakkında yazıp söylediklerinin emsalsiz olduğunun da fark edileceğini umuyoruz.

Arşiv sayfalarına aşağıdaki bağlantı adresinden erişebilirisiniz.

İstiklal Marşı Arşivi

1443 İSTİKLÂL TAKVİMİ NEŞROLUNDU!

1443 İstiklâl Takvimi'nde derneğimizin şubesinin olduğu dört vilayetimizin (İstanbul, Ankara, Konya, Adana)...

Birinci Olağan Genel Kurul Toplantımız Yapıldı

İstiklâl Marşı Derneği’nin ilk olağan genel kurulu, İstanbul’dan ve Anadolu’dan gelen üyelerimizin katılımıyla gerçekleşti.

"TAŞLARI YEMEK YASAK" Kitabı Yeni Edisyon ile Neşredildi

TİYO Yayıncılığın dokuzuncu kitabı Taşları Yemek Yasak’ın yeni baskısı yeni kapağı ile neşrolundu.

VATAN YAHUT SİLİSTRE NEŞROLUNDU!

Mecburi Kıraat serimizin ikinci kitabı “Vatan Yahut Silistre” neşrolundu.

"VE'L-ASR" Neşroldu

Genel Başkanımız Şair İsmet Özel’in “Ve’l-Asr” ve “Neyi Kaybettiğini Hatırla” kitapları birlikte TİYO’nun 15. Kitabı olarak “Ve’l-Asr” adı ile neşroldu.

TERSİNDEN EDEBİYAT TARİHİ

Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in yeni yazı dizisi "TERSİNDEN EDEBİYAT TARİHİ" her cuma günü internet portalımızda yayınlanacaktır.

SAAT 11

Mehmet Akif'in Asım kitabında bir ramazan vakası vardır. Köse İmam bu vakayı "saat 11 sularındaydı" diye anlatmaya başlar.

HANYALI KONYA - 6. Sayımız Neşrolundu

Konya Şubemizin neşrettiği «HANYALI KONYA» mecmuamızın altıncı sayısı İsmet Özel’in yazı başlığı olan «Türk Faşizminin Göründüğü Kadar Görülmeyen Tarihi » manşetiyle çıktı.