"10'a 2 KALA" PANEL, 28 Zilhicce 1439 Cumartesi - İstanbul

Muadilsiz İstiklâl Takvimi'nin sekizincisi çıkıyor. 10'a 2 kaldı. Hıristiyan takviminin 1925. senesinden beri vakitsiz, 1928. senesinden beri yazısız/dilsiz bırakılmağa isyanda ısrarcıyız. Türk topraklarının nebat ve hayvanatından olmadığımızın işaretlerinden biri dilimiz ise, diğeri tabi olduğumuz takvimdir. Bitki, hayvan ve beşer hayatının devamı için işleyen güneş takvimini değil, insan hayatı için yaratılan ay takvimini esas alıyoruz. Esaslarını başkasının tayin ettiği zamanda başkasının hesabına yaşanır. Düşmanın zamanında düşmanın hesabına yaşamağa niyetimiz yok. Türk milleti vaktini Allah katındaki takvime göre ayarladığı müddetçe tarihî rolünü sürdürdü. Vakti geleni de, vakti geçeni de o takvimden öğrendi. Bu topraklarda kıvamını bulan insan tipi yerlerin ve göklerin yaratıldığı takvime iktida eden Türk'ten başkası olmadı.

Sloganımız iddia değil gerçek: Bundan ahsen takvim bulamayacaksınız.

28 Zilhicce 1439 Cumartesi günü (8 Eylül) ikindi namazını müteakip başlayacak panelimiz iki celse halindedir. Verilecek aradan sonra İstiklâl Korosu Türk musikisinden dokuz eser icra edecektir.

10'a 2 Kala - Panel
28 Zilhicce 1439 Cumartesi (8 Eylül) İkindi namazını müteakip
Eyüp Belediyesi Kültür Merkezi Konferans Salonu
Eyüp Merkez Mahallesi, Silahtarağa Cd. No:87
34050 Eyüp/İstanbul

İSMET ÖZEL - İSTANBUL ŞUBE KURULU KONUŞMASI (9 ŞABAN 1443 / 12 MART 2022)

Dünyanın ümidinin Hıristiyanlık değil İslâm olduğunu ilan etti Türkler dünyaya.

"SÖYLEYEN BİLMEZ BİLENLER SÖYLEMEZ" Neşrolundu

TİYO Yayıncılık “Türkçeden İslâma Giriş” serisine bir telif eser daha kattı.

VATAN SAHİBİ OLMAK, OLMANIN KENDİSİDİR

İstiklâl Marşı Derneği'nin kuruluşundan bir sene sonra Gaziantep şubemizin açılması dolayısıyla o zaman Genel Başkanımız şimdi Fahri Genel Başkanımız olan Şair İsmet Özel "İstiklâl Marşı: Abide Milletin Kaidesi" başlıklı bir konuşma yapmıştı.

"İSLÂM SENİ KORKUTUYOR, DEMEK Kİ KÂFİRSİN" Çelimli Çalım'ın Onuncu Sayısı Çıktı

Çelimli Çalım Mecmuamızın onuncu sayısı "İSLÂM SENİ KORKUTUYOR, DEMEK Kİ KÂFİRSİN" manşetiyle çıkıyor.

"TEHDİT DEĞİL TEKLİF" Kitabı "İRTİCA ELDEN GİDİYOR" ile Birlikte Neşroldu.

"TEHDİT DEĞİL TEKLİF" ile "İRTİCA ELDEN GİDİYOR" kitaplarının yazıları konularına göre sıralanıp tek bir kitap olarak neşredilmiştir. Kitabının arka kapağında şunlar yazılı...

ÜÇÜNCÜ GENEL KURULUMUZ ANKARA'DA YAPILDI

İstiklâl Marşı Derneği'nin üçüncü olağan genel kurulu 25 Mayıs Cumartesi günü Ankara'daki Genel Merkezimizde yapıldı.

"ANADİLE EĞİLİM" Kitabı Neşroldu

İstiklâl Marşı Derneği olarak hem Kur’an okumayı hem de Türkçe okuma yazmayı öğrenip ve öğretebileceğimiz bir kitap hazırladık.

"TÜRK OLMAK" PANELİ KASTAMONU'NDA YAPILDI

İstiklâl Marşı Derneğinin 12. sene-i devriyesi münasebetiyle Nasrullah Camii'nde okunan mevlid-i şerif ve İstiklâl Marşının ardından "Türk Olmak" serlevhalı panelimiz Kastamonu Üniversitesi Ahmet Yesevi Konferans Salonu yapıldı.