"10'a 2 KALA" PANEL, 28 Zilhicce 1439 Cumartesi - İstanbul

Muadilsiz İstiklâl Takvimi'nin sekizincisi çıkıyor. 10'a 2 kaldı. Hıristiyan takviminin 1925. senesinden beri vakitsiz, 1928. senesinden beri yazısız/dilsiz bırakılmağa isyanda ısrarcıyız. Türk topraklarının nebat ve hayvanatından olmadığımızın işaretlerinden biri dilimiz ise, diğeri tabi olduğumuz takvimdir. Bitki, hayvan ve beşer hayatının devamı için işleyen güneş takvimini değil, insan hayatı için yaratılan ay takvimini esas alıyoruz. Esaslarını başkasının tayin ettiği zamanda başkasının hesabına yaşanır. Düşmanın zamanında düşmanın hesabına yaşamağa niyetimiz yok. Türk milleti vaktini Allah katındaki takvime göre ayarladığı müddetçe tarihî rolünü sürdürdü. Vakti geleni de, vakti geçeni de o takvimden öğrendi. Bu topraklarda kıvamını bulan insan tipi yerlerin ve göklerin yaratıldığı takvime iktida eden Türk'ten başkası olmadı.

Sloganımız iddia değil gerçek: Bundan ahsen takvim bulamayacaksınız.

28 Zilhicce 1439 Cumartesi günü (8 Eylül) ikindi namazını müteakip başlayacak panelimiz iki celse halindedir. Verilecek aradan sonra İstiklâl Korosu Türk musikisinden dokuz eser icra edecektir.

10'a 2 Kala - Panel
28 Zilhicce 1439 Cumartesi (8 Eylül) İkindi namazını müteakip
Eyüp Belediyesi Kültür Merkezi Konferans Salonu
Eyüp Merkez Mahallesi, Silahtarağa Cd. No:87
34050 Eyüp/İstanbul

Kalın Türk'ün Yeni Baskısı Yapıldı

Genel Başkanımızın "KALIN TÜRK" kitabının gözden geçirilmiş yeni baskısı TİYO Yayınları'ndan çıktı.

1442 RAMAZAN İMSAKİYELERİ NEŞROLUNDU

Ezani saate göre ve şubelerimizin bulunduğu vilayetlerimiz için hazırladığımız imsakiyeleri dernek şubelerimizden temin edebilirsiniz.

"EN BÜYÜK SERMAYENİN VAZGEÇEMEDİĞİ” Çelimli Çalım On Dördüncü Sayısı Çıktı

Çelimli Çalım Mecmuamızın on dördüncü sayısı "EN BÜYÜK SERMAYENİN VAZGEÇEMEDİĞİ” manşeti ile çıktı.

SINIF BİLİNCİ MECMUAMIZIN İKİNCİ MERHALE SEKİZİNCİ NÜSHASI NEŞROLUNDU!

8. nüshamız İsmet Özel’in “Kaçmak İsterken Vuruldu” şiiriyle açılıyor. Devamında bir de şiirin lugatçesi var.

"SINIF BİLİNCİ - BAHAR"

Sınıf Bilinci mecmuamızın BAHAR sayısı neşrolundu.

NE DEDİĞİNİ BİLMEK, BİLDİĞİNİ OKUMAK, Seminer, 12 Ocak Cumartesi, Ankara

Ankara ilimizde Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in Himayesinde "Ne Dediğini Bilmek, Bildiğini Okumak" serlevhalı bir seminer tertip edilmiştir.