NİÇİN BU KİTAP VİTRİNDE DEĞİL - İsmet Özel Himayesinde Panel, 3 Kasım Cumartesi, Sakarya

3 Kasım Cumartesi günü İstiklal Marşı Derneği Sakarya Temsilciliği açılışı basın toplantısının ardından ikindi namazını müteakip Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in "Başını Örten Kızlar Felsefe Bilmelidir" kitabının neşri münasebetiyle "Niçin Bu Kitap Vitrinde Değil" serlevhalı panel yapılacaktır.

İki celse halindeki panelde verilen arada İstiklâl Korosu Türk Musikisinden oniki eser icra edecektir.

Hıristiyan takvimine göre 1928’den bugüne Latin yazısıyla Türkçe yazılamayacağını söyleyip kendini bununla bağlı sayan bir tane Türk şairi, edibi, muharriri çıkmadı. Latin yazısı ile en büyük şiirleri yazan İsmet Özel ilk şair Türk olarak Türkçenin Latin yazısı ile yazılamaycağını söyledi ve yazımızı geri alacağız diye de ilan etti. "Başını Örten Kızlar Felsefe Bilmelidir" İsmet Özel'in Türk yazısıyla neşredilmiş beşinci kitabıdır.

İlk Şair Türk niçin "Başını Örten Kızlar Felsefe Bilmelidir" diyor? Başını örten kız kimdir? Felsefe nedir? Bilmek nedir? Felsefe bilmek nedir? Niçin bir Türk felsefesinden değil Türk filozoflardan bahsediyoruz?  Başını örten kız felsefe bileceğine şiir okusa daha iyi değil mi? İsmet Özel niçin şiir yazmağı askıya aldığı halde başını örten kızların felsefe bilmesinden söz açıyor? Sınıf bilincine ermeden bu suallere cevap vermek mümkün mü?

“Başını Örten Kızlar Felsefe Bilmelidir” Şair İsmet Özel’in önce Genel Başkan akabinde Fahri Genel Başkan sıfatıyla İstiklâl Marşı Derneği’nin portalinde neşredilen yazılarından müteşekkil beşinci kitabıdır.  Mezkûr kitaplar  İsmet Özel kitapları içinde Of Not Being A Jew ile beraber aleyhinde en çok tedbir alınan kitaplardır. Bunun sebebi bu kitapların sadece muhtevası değil aynı zamanda Türk yazısı ile neşredilmesidir.

Yalnızca Türkiye’de değil bütün dünyada Türklerin kaybettiği her şeyi geri alacağı korkusu yaşanıyor. “Niçin bu kitap?” sualine verilecek cevap bu kitabın niçin vitrinde olmadığının da cevabıdır.

Niçin Bu Kitap
Vitrinde Değil
Panel, 3 Kasım 2018 Cumartesi, İkindi Namazını Müteakip
1.Celse - Konser - 2. Celse
Adapazarı Kültür Merkezi,
Atatürk Blv. No:7 Adapazarı/SAKARYA

“Yükselen Ruh: İstiklâl Marşı ve Anayasa” Belgeselinin İstanbul'daki İlk Gösterimi Yapıldı

İstiklâl Marşı Derneği’nin hazırladığı “Yükselen Ruh: İstiklâl Marşı ve Anayasa” adlı belgesel İstanbul’da ilk olarak 6 Mart 2013 Çarşamba akşamı Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi’nde gösterildi.

ERBAİN TÜRK YAZISIYLA YENİDEN NEŞROLUNDU

İsmet Özel'in yeniden seslendirdiği Erbain, Türk Yazısıyla ve yeni ebadıyla ikinci defa neşrolundu

İSTİKLÂL MARŞI NASRULLAH CAMİİ'NİN İÇİNDE DEĞİL ANCAK AVLUSUNDA OKUTULDU

Fakat bu sene Nasrullah Camii'nde sadece Mevlid-i Şerifi okuyabildik. Bunu da cami mikrofonlarının görevlilerce kapatıldığı bir ortamda yapabildik.

"EN BÜYÜK SERMAYENİN VAZGEÇEMEDİĞİ” Çelimli Çalım On Dördüncü Sayısı Çıktı

Çelimli Çalım Mecmuamızın on dördüncü sayısı "EN BÜYÜK SERMAYENİN VAZGEÇEMEDİĞİ” manşeti ile çıktı.

SINIF BİLİNCİ MECMUAMIZIN İKİNCİ MERHALE BEŞİNCİ NÜSHASI NEŞROLUNDU

Sınıf Bilinci'nin ikinci merhalesinin beşinci nüshası İsmet Özel'in Sebeb-i Telif şiiriyle açılıyor.

İSMET ÖZEL'İN YENİDEN SESLENDİRDİĞİ ERBAİN TÜRK YAZISIYLA İLK DEFA NEŞROLUNDU

İsmet Özel'in yeniden seslendirdiği Erbain, Türk Yazısıyla ilk defa neşrolundu.

"SINIF BİLİNCİ - KIŞ"

TİYO’nun "Türkçe’den İslâm’a Giriş" serisinin onuncu kitabı "Sınıf Bilinci"nin Kış nüshası neşrolundu.