"İLTİFAT AĞYAREDİR DOST ACI SÖYLER" Neşrolundu

TİYO Yayıncılık “Türkçeden İslâma Giriş” serisine bir telif eser daha kattı. İstiklâl Marşı Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Lütfi Özaydın’ın “İltifat Ağyaredir Dost Acı Söyler” kitabı Türkçenin Kur’an-ı Kerim’den neşet etmiş bir lisan olduğunu kelimeler ve Türk hayatı üzerinden izah ediyor. “Türkçe Üzerine Mülahazalar” serlevhalı serinin ikinci kitabı “İltifat Ağyaredir Dost Acı Söyler”in arka kapağında şu satırlar yazılı:

"Türkçe Kur’an ve Sünnet’ten doğmuş bir lisandır ve bu, lisanımızın her vechesinden kendini göstermektedir. Umumiyetle İslâmî bakış açısını kaybettiğimizden yahut hayat bütünlüğümüzü, tevhide ve vahdete dayalı millî hayat nizamını yitirdiğimizden olsa gerek kendimize ve lisanımıza başka iklimlerin gözüyle bakıp işin aslına bir türlü vâkıf olamıyoruz.

Bir miktar İslâmî tahsil hayatı içerisinde olanların bu hususiyeti  anlama ihtimal ve imtiyazlarından istifade ile ancak meramımızı ifade edebilme ümidindeyiz. İslâmî tahsil Kur’an-ı Mecid’i öğrenmekle başlar sarf-nahiv öğrenmekle devam eder. Türkçenin ve kelimelerinin keyfiyetini anlamanın en asgarî zemini budur."

Kitap Dernek Şubelerimizden, TİYO Yayıncılıktan ve kitapçılardan temin edilebilir.

"TÜRKÜN DİLİ KUR'AN SÖZÜ" Neşredildi

İstiklâl Marşı Derneği'nin hazırladığı “Türkçeden İslâm’a Giriş” serimizin ilk kitabı “TÜRKÜN DİLİ KUR’AN SÖZÜ” neşredildi.

"ŞİİR OKUMA KILAVUZU" Yeni Önsözü İle Neşredildi

TİYO Yayıncılığın onuncu kitabı Şiir Okuma Kılavuzu yeni edisyonu ile neşredilmiştir.

VATAN SAHİBİ OLMAK, OLMANIN KENDİSİDİR

İstiklâl Marşı Derneği'nin kuruluşundan bir sene sonra Gaziantep şubemizin açılması dolayısıyla o zaman Genel Başkanımız şimdi Fahri Genel Başkanımız olan Şair İsmet Özel "İstiklâl Marşı: Abide Milletin Kaidesi" başlıklı bir konuşma yapmıştı.

DÖRDÜNCÜ OLAĞAN GENEL KURULUMUZ YAPILDI

İstiklâl Marşı Derneği'nin Dördüncü Olağan Genel Kurulu 21 Mayıs Cumartesi günü Ankara'da yapıldı.

SINIF BİLİNCİ İKİNCİ MERHALE İKİNCİ NÜSHA NEŞROLUNDU

Sınıf Bilinci’nin İkinci Nüshası neşrolundu.

"İSLÂM SENİ KORKUTUYOR, DEMEK Kİ KÂFİRSİN" Çelimli Çalım'ın Onuncu Sayısı Çıktı

Çelimli Çalım Mecmuamızın onuncu sayısı "İSLÂM SENİ KORKUTUYOR, DEMEK Kİ KÂFİRSİN" manşetiyle çıkıyor.

"İSTİKLÂL TAKVİMİ 1438" ÇIKTI!

İstiklâl Takvimi’nin 1438 senesine ait nüshası yeni resimleri, dersleri, temrinleriyle neşrolundu.

TÜRKÜM DOĞRUYUM İNTİKAMIM ÜLKEMDİR PANELİ

"TÜRKÜM DOĞRUYUM İNTİKAMIM ÜLKEMDİR" kitabının neşrolunması münasebetiyle İstanbul'da Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel himayesinde 2 Cemaziyelevvel 1441 Cumartesi günü İstanbul'da tertiplenen panelin tam metni: