İSTİKLÂL MARŞI NASRULLAH CAMİİ'NİN İÇİNDE DEĞİL ANCAK AVLUSUNDA OKUTULDU

İstiklâl Marşı Derneği olarak Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel riyasetinde iki sene üst üste (Hıristiyan Takvimine göre 2017 ve 2018 senelerinde) İstiklâl Marşımızın Meclis'ten önce ilk okunduğu yer olan Nasrullah Camii'nde, ilk defa okunmasının sene-i devriyesinde Mevlid-i Şerif ve İstiklâl Marşı okuduk.

Fakat bu sene Nasrullah Camii'nde sadece Mevlid-i Şerifi okuyabildik. Bunu da cami mikrofonlarının görevlilerce kapatıldığı bir ortamda yapabildik.

Kastamonu Valiliğinin, Emniyet Müdürlüğünün ve Müftülüğünün talimatı olduğu söylenerek İstiklâl Marşı’nın ilk okunduğu yerde İstiklâl Marşımızı okumamıza kolluk kuvvetleri nezaretinde mani olundu.

Kolluk kuvvetlerinden, İstiklal Marşımızı Nasrullah Camii'nde okumaktan bizi men eden emrin, emri veren makam tarafından tanzim edilmiş, resmi mühür ve imzalı evrak talep ettik. Bize evrak göstermemekle birlikte, tarafımıza bunun gönderileceğini söylediler.

İstiklâl Marşımızı yine kolluk kuvvetleri nezaretinde ancak Nasrullah Camii'nin avlusunda okuyabildik.

İstiklâl Marşı’nın hem Türk tarihindeki rolü ve yerine hem de Anayasa ile dokunulmaz kılınan hukuki konumuna ters düşer şekilde kolluk kuvvetleri aracılığıyla İstiklâl Marşımızı Nasrullah Camii'nde okumaktan menedildik.

Bizi men eden emrin ve/veya talimatın hangi kişi veya kişiler ve makam veya makamlar tarafından verildiğini, hangi gerekçeye isnat edildiğine ilişkin resmi mühür ve imzalı evrakın tanzim edilerek tarafımıza verilmesini dilekçe göndererek valilikten talep ettik. Cevap bekliyoruz.

ÇELİMLİ ÇALIM'IN İLK DÖRT SAYISI TEKRAR NEŞREDİLDİ

İlk dört sayısı TİYO Yayıncılıktan ve kitabevlerinden temin edilebilir.

1443 İSTİKLÂL TAKVİMİ NEŞROLUNDU!

1443 İstiklâl Takvimi'nde derneğimizin şubesinin olduğu dört vilayetimizin (İstanbul, Ankara, Konya, Adana)...

"DİL İLE İKRAR" yazı serisi 5 Rebiülahir Cuma günü portalımızda başlıyor.

Genel Başkanımız Şair İsmet Özel internet portalımızda yeni yazı serisine başlıyor.

"SINIF BİLİNCİ - GÜZ"

Derneğimizin hazırladığı "SINIF BİLİNCİ" kitabının "GÜZ" nüshası neşroldu.

"HANYALI KONYA" Mecmuamızın Tanıtım Toplantısı Konya'da Yapıldı

İstiklâl Marşı Derneği’nin Hanyalı Konya mecmuası tanıtım toplantısı yapıldı.

ELHAN-I ŞİTA

Eskiden İstanbul'a senenin ilk karı düşünce o gün matbuattaki İstanbul gazetelerinin birinci sayfasında Cenab Şehabeddin'in Elhan-ı Şıta (1897) şiiri neşredilirmiş.

ÇELİMLİ ÇALIM ÇIKTI!

İstiklâl Marşı Derneği’nin ilk mecmuası “Çelimli Çalım” neşredilmeye başlandı.

"DESEM ÖLDÜRÜRLER DEMESEM ÖLDÜM" Kitabının Yeni Baskısı Yapıldı

TİYO'nun ilk kitabı olan “Desem Öldürürler Demesem Öldüm”ün yeni baskısında Genel Başkanımız Şair İsmet Özel’in yazılarını hem Kur’an hem de Latin harfleri ile bulacaksınız.