"BUNDAN AHSEN TAKVİM BULAMAYACAKSINIZ" - TAKVİM RİSALESİ

Derneğimizin hazırladığı "Takvim Risalesi" neşrolundu.

Biz İstiklâl Marşı Derneği’yiz. Dokuz senedir İstiklâl Takvimi neşrediyoruz. Bunu şerefimize sahip çıkmak için yapıyoruz. Çünkü bir yanda gavurların kırık dökük, keyfî ve bize karşı vücut bulan bir dünyanın uzantısı takvimlerini kullanmak zilleti var diğer yanda kendi takvimimizin mânasına bîgâne kalışımız. Biz hem takvimimizi Hicret’le başlattık hem de İstiklâl Marşımızın ilk kelimesini Hicret’e atıfla söyledik, yazdık: “Korkma”. Biz Mekke’den Medine’ye göç etmedik. Zaten göç edecek bir durumumuz da yoktu. Çünkü müşrikler bize Mekke’de Müslüman olarak hayat hakkı tanımadıkları gibi hicret etmemize de göz yummadılar. Hem Rasul-ü Ekrem’in Hz. Ebûbekir ile hem de Hz. Ömer’in tek başına nasıl hicret ettiği bilinir. Biz Mekke’yi fethetmek gâyesiyle Medine’ye hicret ettik. Eğer biz “arz üzerinde Müslümandan daha üstün bir kimse yoktur” davamızdan vazgeçse idik müşrikler zaten her şartta uzlaşmaya hâzır ve nâzırdı. O zaman ne Hicret vuku bulur ne Yesrib Medînetü’n Nebî olur ne de Mekke’yi fethedebilirdik. Bu sebeple Hicret dünya tarihinin en önemli hadisesidir. Hicret’ten 1339 sene sonra Rasul-ü Ekrem’in Sevr mağarasında Hz. Ebûbekir’e söylediği “la tahzen” sözüne atıfla “Korkma” diye başlayan ve “Hakkıdır Hakk’a tapan milletimin istiklâl” mısraıyla son bulan İstiklâl Marşımız da davamızdan vazgeçmediğimizin senedidir.

Risalemiz dernek şubelerimizden ve TİYO Yayıncılıktan temin edilebilir.

Risale metinlerine aşağıdaki bağlantı adresinden erişebilirsiniz

Bundan Ahsen Takvim Bulamaycaksınız

(1441 Takvimi'yle beraber adresinize kargo ile gönderilebilir. İrtibat için tiyokitap@gmail.com)

İSTİKLÂL MARŞI ARŞİVİ

İstiklâl Marşımıza bugüne değin kim, ne gözle bakmış? İstiklâl Marşımız hakkında kim, ne zaman, ne söylemiş, ne yazmış?

KALIN TÜRK Kitabının İlaveli Katmerli Yeni Baskısı

Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel’in KALIN TÜRK kitabının “Gözden Geçirilmiş, Katmerli, İlaveli” yeni baskısı yapıldı.

Birinci Olağan Genel Kurul Toplantımız Yapıldı

İstiklâl Marşı Derneği’nin ilk olağan genel kurulu, İstanbul’dan ve Anadolu’dan gelen üyelerimizin katılımıyla gerçekleşti.

"TÜRK OLAMADIYSAN OLDUN AMERİKALI" Kitabının Yeni Baskısı Neşrolundu

"Türk Olamadıysan Oldun Amerikalı” İsmet Özel'in okunurken hem sağdan hem soldan başlanan altı kitabının üçüncüsüdür.

İSTİKLÂL TAKVİMİ 1436 ÇIKTI

İstiklâl Takvimi’nin 1436 senesine ait nüshası yeni resimleri, yeni dersleri, yeni temrinleri ve yepyeni şekliyle neşrolundu.

"CUMA MEKTUPLARI II" Neşrolundu

Cuma Mektupları II: Yeni edisyon ve yeni önsöz ile tek ciltte toplandı.

"ON BİR AYIN HİÇBİRİ" Misak-ı Milli İmsakiyeli Ramazan Hediyesi

Ümmet-i Muhammed‘in oruç tutmak suretiyle yekvücut olarak küfre ve bütün kafirlere meydan okuduğu zamandır Ramazan ayı.

"SINIF BİLİNCİ - GÜZ"

Derneğimizin hazırladığı "SINIF BİLİNCİ" kitabının "GÜZ" nüshası neşroldu.