"BUNDAN AHSEN TAKVİM BULAMAYACAKSINIZ" - TAKVİM RİSALESİ

Derneğimizin hazırladığı "Takvim Risalesi" neşrolundu.

Biz İstiklâl Marşı Derneği’yiz. Dokuz senedir İstiklâl Takvimi neşrediyoruz. Bunu şerefimize sahip çıkmak için yapıyoruz. Çünkü bir yanda gavurların kırık dökük, keyfî ve bize karşı vücut bulan bir dünyanın uzantısı takvimlerini kullanmak zilleti var diğer yanda kendi takvimimizin mânasına bîgâne kalışımız. Biz hem takvimimizi Hicret’le başlattık hem de İstiklâl Marşımızın ilk kelimesini Hicret’e atıfla söyledik, yazdık: “Korkma”. Biz Mekke’den Medine’ye göç etmedik. Zaten göç edecek bir durumumuz da yoktu. Çünkü müşrikler bize Mekke’de Müslüman olarak hayat hakkı tanımadıkları gibi hicret etmemize de göz yummadılar. Hem Rasul-ü Ekrem’in Hz. Ebûbekir ile hem de Hz. Ömer’in tek başına nasıl hicret ettiği bilinir. Biz Mekke’yi fethetmek gâyesiyle Medine’ye hicret ettik. Eğer biz “arz üzerinde Müslümandan daha üstün bir kimse yoktur” davamızdan vazgeçse idik müşrikler zaten her şartta uzlaşmaya hâzır ve nâzırdı. O zaman ne Hicret vuku bulur ne Yesrib Medînetü’n Nebî olur ne de Mekke’yi fethedebilirdik. Bu sebeple Hicret dünya tarihinin en önemli hadisesidir. Hicret’ten 1339 sene sonra Rasul-ü Ekrem’in Sevr mağarasında Hz. Ebûbekir’e söylediği “la tahzen” sözüne atıfla “Korkma” diye başlayan ve “Hakkıdır Hakk’a tapan milletimin istiklâl” mısraıyla son bulan İstiklâl Marşımız da davamızdan vazgeçmediğimizin senedidir.

Risalemiz dernek şubelerimizden ve TİYO Yayıncılıktan temin edilebilir.

Risale metinlerine aşağıdaki bağlantı adresinden erişebilirsiniz

Bundan Ahsen Takvim Bulamaycaksınız

(1441 Takvimi'yle beraber adresinize kargo ile gönderilebilir. İrtibat için tiyokitap@gmail.com)

"HANYALI KONYA" Mecmuamızın İkinci Sayısı Çıktı

İstiklâl Marşı Derneği Konya Şubesinin neşrettiği HANYALI KONYA mecmuamızın ikinci sayısı çıktı.

"TARİHİN TÜRKÇESİ" - PANEL VE KONSER, 1 MUHARREM 1444, İSTANBUL

"Tarihin Türkçesi" paneli İstanbul'da yapıldı.

MUAVENET

Geçtiğimiz yaz Hindistan'ın başşehri Yeni Delhi'de iki gökdelen kaçak yapı olduğu gerekçesiyle...

OF NOT BEING A JEW Kitabının Yeni Baskısı Yapıldı

İstiklâl Marşı Derneği Fahri Genel Başkanı Şair İsmet Özel’in OF NOT BEING A JEW kitabının vaat edilmiş tüm şiirler ve son şiirlerini ihtiva eden hitama ermiş yeni baskısı TİYO Yayıncılıktan çıktı.

ŞİİR KARTLARI

Derneğimizin hazırladığı on sekiz adet şiir kartı TİYO Yayıncılık'tan ve dernek şubelerimizden temin edilebilir.

"Küfrün İhsanı Olmaz" Kitabı Çıktı

Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in  “Desem Öldürürler, Demesem Öldüm” kitabı ile başlattığı serinin ikinci kitabı "Küfrün İhsanı Olmaz" TİYO Yayıncılıktan çıktı.

"ÖMER SEYFETTİN-HİKAYELER" Mecburi Kıraat Serisinin İlk Kitabı Neşrolundu

İstiklal Marşı Derneği'nin hazırladığı ve TİYO’nun "Mecburi Kıraat" adlı yeni serisinin ilk kitabı olan "Ömer Seyfettin - Hikayeler" neşrolundu.

ŞİİR POSTERLERİ (Posta ile gönderilebilmektedir)

Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in altı şiiri poster halinde neşredildi.