SINIF BİLİNCİ MECMUAMIZIN İKİNCİ MERHALE BEŞİNCİ NÜSHASI NEŞROLUNDU

Sınıf Bilinci'nin ikinci merhalesinin beşinci nüshası İsmet Özel'in Sebeb-i Telif şiiriyle açılıyor. Mecmuamızın kapağına da aksettiği gibi Sebeb-i Telif deyince aşktan sözetmek mecburiyeti hasıl oluyor. Sebeb-i Telif şiirinin İsmet Özel'in "popüler" şiirlerinden biri olduğu malumdur. Bu temelsiz popülerliğin verdiği rahatsızlıktan olsa gerek İsmet Özel "Men çi guyem tanburam çi guyet" dercesine yıllar önce verdiği "Şiir Resitalleri"nde bu şiiri fonda Stevie Wonder'ın "Part Time Lover" şarkısı çalarken okudu. Yaklaşık yedi ay önce de istiklalmarsidernegi.org.tr de yayınladığı son yazısında aşk hakkındaki tanımların ve tasniflerin aşktan bihaberliğin tezahürü olduğunu göstererek yazısını şu cümlelerle bitirdi: "Aşkın ilahi olup olmayışı sevenin istiap haddine bakar. Karacoğlan “Güzel sever diye bühtan ederler/ Benim Hak’tan özge sevdiğim mi var” diyor. Yalan mı söylüyor?"

Sevenin sevgisine imkan sağlayan ve o sevginin istiap haddini belirleyen Türkçedir. Karacaoğlan'dan İsmet Özel'e Türkçe sevgisi Türk varlığının teminatı olageldi. Kur'an harfleriyle doğan Türkçenin semeresi olan Türk hakimiyeti bir yanda İranlılara "Türkçe bilenin işi rast gider" sözünü söyletmiş öbür yanda Balkanlarda "Türkçe bilmez Allah'tan korkmaz" dedirtmiştir. Bugünkü Türk varlığı ve yarınki Türk geleceği de Türkçe ile kayıtlıdır. Bu sebeple beşinci sayımızda "Hakikatli Yar İsen Mektubunu Sıkça Yaz", "Lafı Karıştırıyorsan Lafa Karışma" ve "Arif Olan Anlasın" demeye devam ediyor ve İstanbul'un Türk vasfını ayan eden semt isimlerinin manasını anlatmaktan da vazgeçmiyoruz.

Sınıf Bilinci'nin son sayısı derneğimizin şubelerinden, TİYO Yayıncılıktan ve kitapçılardan temin edilebilir.

"TÜRKÜN DİLİ KUR'AN SÖZÜ" Kitabının Genişletilmiş Yeni Baskısı Neşrolundu

İstiklâl Marşı Derneği'nin hazırladığı “Türkçeden İslâm’a Giriş” serimizin ilk kitabı “TÜRKÜN DİLİ KUR’AN SÖZÜ”nün kelimelerin geçtiği ayetlerin ilavesi ile genişletilmiş yeni baskısı neşrolundu.

Genel Başkanımızın yeni kitabı "Desem Öldürürler, Demesem Öldüm" çıktı.

Derneğimizin ve Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in kitapları artık TİYO'dan çıkıyor!

SINIF BİLİNCİ İKİNCİ MERHALE İKİNCİ NÜSHA NEŞROLUNDU

Sınıf Bilinci’nin İkinci Nüshası neşrolundu.

"HANYALI KONYA" Mecmuamızın Tanıtım Toplantısı Konya'da Yapıldı

İstiklâl Marşı Derneği’nin Hanyalı Konya mecmuası tanıtım toplantısı yapıldı.

İSTİKLÂL MARŞI ARŞİVİ

İstiklâl Marşımıza bugüne değin kim, ne gözle bakmış? İstiklâl Marşımız hakkında kim, ne zaman, ne söylemiş, ne yazmış?

İSTİKLÂL TAKVİMİ 1440, Neşrolundu

İstiklâl Takviminin 1440 senesine ait yeni nüshası neşrolundu.

SINIF BİLİNCİ MECMUAMIZIN İKİNCİ MERHALE BEŞİNCİ NÜSHASI NEŞROLUNDU

"İSTİKLÂL TAKVİMİ 1435" ÇIKTI

İstiklâl Takviminin 1435 senesine ait nüshasının dağıtımına başlandı.