SINIF BİLİNCİ MECMUAMIZIN İKİNCİ MERHALE BEŞİNCİ NÜSHASI NEŞROLUNDU

Sınıf Bilinci'nin ikinci merhalesinin beşinci nüshası İsmet Özel'in Sebeb-i Telif şiiriyle açılıyor. Mecmuamızın kapağına da aksettiği gibi Sebeb-i Telif deyince aşktan sözetmek mecburiyeti hasıl oluyor. Sebeb-i Telif şiirinin İsmet Özel'in "popüler" şiirlerinden biri olduğu malumdur. Bu temelsiz popülerliğin verdiği rahatsızlıktan olsa gerek İsmet Özel "Men çi guyem tanburam çi guyet" dercesine yıllar önce verdiği "Şiir Resitalleri"nde bu şiiri fonda Stevie Wonder'ın "Part Time Lover" şarkısı çalarken okudu. Yaklaşık yedi ay önce de istiklalmarsidernegi.org.tr de yayınladığı son yazısında aşk hakkındaki tanımların ve tasniflerin aşktan bihaberliğin tezahürü olduğunu göstererek yazısını şu cümlelerle bitirdi: "Aşkın ilahi olup olmayışı sevenin istiap haddine bakar. Karacoğlan “Güzel sever diye bühtan ederler/ Benim Hak’tan özge sevdiğim mi var” diyor. Yalan mı söylüyor?"

Sevenin sevgisine imkan sağlayan ve o sevginin istiap haddini belirleyen Türkçedir. Karacaoğlan'dan İsmet Özel'e Türkçe sevgisi Türk varlığının teminatı olageldi. Kur'an harfleriyle doğan Türkçenin semeresi olan Türk hakimiyeti bir yanda İranlılara "Türkçe bilenin işi rast gider" sözünü söyletmiş öbür yanda Balkanlarda "Türkçe bilmez Allah'tan korkmaz" dedirtmiştir. Bugünkü Türk varlığı ve yarınki Türk geleceği de Türkçe ile kayıtlıdır. Bu sebeple beşinci sayımızda "Hakikatli Yar İsen Mektubunu Sıkça Yaz", "Lafı Karıştırıyorsan Lafa Karışma" ve "Arif Olan Anlasın" demeye devam ediyor ve İstanbul'un Türk vasfını ayan eden semt isimlerinin manasını anlatmaktan da vazgeçmiyoruz.

Sınıf Bilinci'nin son sayısı derneğimizin şubelerinden, TİYO Yayıncılıktan ve kitapçılardan temin edilebilir.

“BİZ VAV’LI TÜRK DEĞİLİZ” Çelimli Çalım'ın On Sekizinci Sayısı Çıktı

Çelimli Çalım Mecmuamızın on sekizinci sayısı “BİZ VAV’LI TÜRK DEĞİLİZ” manşeti ile çıktı.

"TEHDİT DEĞİL TEKLİF" Kitabı "İRTİCA ELDEN GİDİYOR" ile Birlikte Neşroldu.

"TEHDİT DEĞİL TEKLİF" ile "İRTİCA ELDEN GİDİYOR" kitaplarının yazıları konularına göre sıralanıp tek bir kitap olarak neşredilmiştir. Kitabının arka kapağında şunlar yazılı...

SINIF BİLİNCİ İKİNCİ MERHALE İKİNCİ NÜSHA NEŞROLUNDU

Sınıf Bilinci’nin İkinci Nüshası neşrolundu.

İSTİKLÂL TAKVİMİ 1440, Neşrolundu

İstiklâl Takviminin 1440 senesine ait yeni nüshası neşrolundu.

"SINIF BİLİNCİ - KIŞ" Neşrolundu

TİYO’nun "Türkçe’den İslâm’a Giriş" serisinin onuncu kitabı "Sınıf Bilinci"nin Kış nüshası neşrolundu.

"BAŞINI ÖRTEN KIZLAR FELSEFE BİLMELİDİR" Neşrolundu

İsmet Özel’in “Başını Örten Kızlar Felsefe Bilmelidir” kitabı Türk Yazısı ile neşrolundu.

"MASUN TÜRK EVİ, MEŞHUR OSMANLI KÂRHANESİ" Çelimli Çalım On Üçüncü Sayısı Çıktı

Çelimli Çalım Mecmuamızın on üçüncü sayısı "MASUN TÜRK EVİ, MEŞHUR OSMANLI KÂRHANESİ” manşeti ile  çıkıyor.

"TÜRK OLMAK" PANELİ KASTAMONU'NDA YAPILDI

İstiklâl Marşı Derneğinin 12. sene-i devriyesi münasebetiyle Nasrullah Camii'nde okunan mevlid-i şerif ve İstiklâl Marşının ardından "Türk Olmak" serlevhalı panelimiz Kastamonu Üniversitesi Ahmet Yesevi Konferans Salonu yapıldı.