"İSPİRTO TÜRK" Neşrolundu

Türkçeden İslâm'a Giriş serimizin yeni kitabı “İspirto Türk” neşrolundu. Kitabın ismi Türkçede hususi bir şekil alan ispirto kelimesinin ruh, can ve espri kelimeleriyle alakası göz önünde bulundurularak İstiklâl Marşı Derneği Fahri Genel Başkanı Şair İsmet Özel tarafından verildi.

Türk yazısı nedir? Hangi yazı Türk yazısıdır? Yazımıza Osmanlıca veyahut Arap harfleri diyenlerin derdi nedir? Elifi görse mertek sanır diyen Türk milleti bunca senedir Latin harfleriyle bir bağ kurabilmiş midir? İnkılaplardan kimler istifade etmiş, inkılaplar kimleri zarara uğratmıştır? Harf inkılabından sonra okumak ve yazmak ne hale bürünmüştür? Hangi sebeplerle Türk yazısı Türkçenin ve Türk varlığının teminatı olmuştur? Yazımızı geri almak niçin geçmişimizden ziyade geleceğimizle alakalıdır? İstiklâl Marşı Derneği İkinci Başkanı Gökhan Göbel, varlığını Müslümanlığına borçlu olan Türk milletinin Türk yazısı ile bağını yine menşei Kur’an ve Hadis olan Türk lisanına müracaat ederek, kitabının ismine münasip bir şekilde izah ediyor. Türk şiirinden Türk musikisine, tahsil hayatından siyasi tarihe kadar birçok sahayı dolaşan kitabın arka kapağında şu satırlar var:

Yazımız dolayısıyla öğrendiklerimi ihtiva eden bu kitaptaki bilgiler esasen ilk tahsilimizde, en geç orta tahsilimiz sırasında öğrenmemiz icap eden bilgilerdir. İstiklâl Marşı Derneği’nin önüne aldığı yazı meselesi keyfî etimologik uğraşılarla alâkalı değildir. Merkezden muhite yazımızın öğrenilmesi ve yayılması yazı politikamızın esasıdır. Düsturumuz: “Öğretmek için öğreniyoruz”dur. Herkesin adını yazabiliyor olması ilk hedefimizdir. Türkçe ve Türk yazısı, uzmanları olan bir ihtisas alanı değil Türk milletinin tek tek her bir ferdinin ve bütününün varlık sahasıdır. Kur’an’sız Müslüman olabiliyor muyuz? Ne dediğimizi bilmeden insan olabiliyor muyuz?

Kitap TİYO Yayıncılıktan, dernek şubelerimizden ve kitapçılardan temin edilebilir.

"Kırk Hadis" Kitabının Yeni Baskısı Çıktı

TİYO Yayıncılığın on dördüncü kitabı “KIRK HADİS” İsmet Özel’in yaptığı radyo konuşmalarından derlenmiştir.

"DESEM ÖLDÜRÜRLER DEMESEM ÖLDÜM" Kitabının Yeni Baskısı Yapıldı

TİYO'nun ilk kitabı olan “Desem Öldürürler Demesem Öldüm”ün yeni baskısında Genel Başkanımız Şair İsmet Özel’in yazılarını hem Kur’an hem de Latin harfleri ile bulacaksınız.

“BİZ VAV’LI TÜRK DEĞİLİZ” Çelimli Çalım'ın On Sekizinci Sayısı Çıktı

Çelimli Çalım Mecmuamızın on sekizinci sayısı “BİZ VAV’LI TÜRK DEĞİLİZ” manşeti ile çıktı.

"SINIF BİLİNCİ - KIŞ" Paneli Yapıldı.

"Sınıf Bilinci" mecmuasının "Kış" nüshasının neşrolunması vesilesiyle tertip edilen panel 4 Şubat Cumartesi günü İstanbul Şubemizde yapıldı.

"VE'L-ASR" Neşroldu

Genel Başkanımız Şair İsmet Özel’in “Ve’l-Asr” ve “Neyi Kaybettiğini Hatırla” kitapları birlikte TİYO’nun 15. Kitabı olarak “Ve’l-Asr” adı ile neşroldu.

SINIF BİLİNCİ MECMUAMIZIN İKİNCİ MERHALE BEŞİNCİ NÜSHASI NEŞROLUNDU

Sınıf Bilinci'nin ikinci merhalesinin beşinci nüshası İsmet Özel'in Sebeb-i Telif şiiriyle açılıyor.

"OF NOT BEING A JEW" Kitabının Yeni Genişletilmiş Özel Baskısı Yapıldı

OF NOT BEING A JEW kitabı, vaad edilmiş tüm şiirler ve internet portalımızın "Gün Işığı Şiir Görsün" kısmında neşrolmuş son şiirleri ihtiva eden hitama ermiş özel baskısı TİYO Yayıncılıktan çıktı.

"ANAMIZ, AVRADIMIZ, YARİMİZ; KADIN MI TÜRK KADINI MI?” Çelimli Çalım'ın On İkinci Sayısı Çıktı

Çelimli Çalım Mecmuamızın on ikinci sayısı "ANAMIZ, AVRADIMIZ, YARİMİZ; KADIN MI TÜRK KADINI MI?” manşeti ile çıktı.