SINIF BİLİNCİ MECMUAMIZIN İKİNCİ MERHALE YEDİNCİ NÜSHASI NEŞROLUNDU

İsmet Özel 14 sene önce "Resulullah’a hakaret edildiğinde nasıl şahit olabiliyorsunuz?” diye sual etmişti. Ve gürültü patırtı ile değil Müslümanlığımıza sahip çıkarak bu meseleleri halledebileceğimizi söylemişti. 14 sene sonra gürültü patırtı arttı ve fakat Müslümanlığımıza sahip çıkmak meselesi ne hale geldi? İki kelime üzerinden bir değerlendirme yapabiliriz: Faiz ve feraiz. 14 senedir faize bulaşanların ve miras yüzünden davalık olan ailelerin sayısı korkunç boyutlara ulaştı. Bu sebeple kafirlerin yeni hakaretleri daha çok gürültü kopardı. Gürültü kafirlerin kafirliklerini bastırmadığı gibi asıl meselenin de üstünü örtüyor.

Sınıf Bilinci kafirlerin dayattığı gündemden azade ve Müslümanlığımıza sahip çıkmak meselesini esas sayarak gürültüsüz patırtısız yoluna devam ediyor. İkinci Merhale Yedinci Nüsha Şair Türk İsmet Özel’in 1992’de, altı senelik bir aradan sonra yayınladığı ilk şiir olan “Mevsimlerin İnsana Yaptığı Fenalıklar” ile açılıyor. Devamında şiirin daha çok yanlış anlaşılmalardan ibaret olan akisleri ve şekil yönünden farklılığının Türk şiirinin idamesi hususunda aslında neye işaret ettiğini izah eden bir yazı var.

“Hakikatli Yar İsen Mektubunu Sıkça Yaz” bölümünde diğer sayılarımızda olduğu gibi Namık Kemal’in bir mektubu yer alıyor. İlaveten Mehmet Akif’in Kur’an’a zihnen müracaat ederek Türkçe’nin doğru bir şekilde imla edilebileceğini temayüz ettirdiği bir mektubu ve bu çerçevede kaleme alınan iki yazı var.

Türk İstanbul başlığında semt isimlerinin manasını anlatmaya devam ediyoruz. Lafı Karıştırıyorsan Lafa Karışma ve Arif Olan Anlasın başlıklarında da anadilimize eğilerek neyi nasıl dememiz gerektiğini öğrenmeye ve öğretmeye devam ediyoruz.

Sınıf Bilinci mecmuaları dernek şubelerimiz, TİYO Yayıncılık ve kitapçılardan temin edilebilmektedir.

"TEHDİT DEĞİL TEKLİF" Kitabı "İRTİCA ELDEN GİDİYOR" ile Birlikte Neşroldu.

"TEHDİT DEĞİL TEKLİF" ile "İRTİCA ELDEN GİDİYOR" kitaplarının yazıları konularına göre sıralanıp tek bir kitap olarak neşredilmiştir. Kitabının arka kapağında şunlar yazılı...

"FAYDASIZ RANDEVU" Neşroldu

Genel Başkanımz Şair İsmet Özel’in Faydasız Yazılar, Bilinç Bile İlginç ve Tavşanın Randevusu kitapları birlikte Faydasız Randevu adıyla TİYO Yayıncılıktan neşroldu.

"BUNDAN AHSEN TAKVİM BULAMAYACAKSINIZ" - TAKVİM RİSALESİ

Derneğimizin hazırladığı "Takvim Risalesi" neşrolundu.

"Küfrün İhsanı Olmaz" Kitabı Çıktı

Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in  “Desem Öldürürler, Demesem Öldüm” kitabı ile başlattığı serinin ikinci kitabı "Küfrün İhsanı Olmaz" TİYO Yayıncılıktan çıktı.

İSTANBUL ŞUBEMİZİN 4. OLAĞAN KURULU YAPILDI

İstiklâl Marşı Derneği İstanbul Şubesinin 4. Olağan Genel Kurulu 23 Mart 2019 Cumartesi günü saat 14:00’da İstanbul Şubemizde yapıldı.

İstiklâl Marşı Derneği Yeni Yönetim Kurulunun görev taksimatı yapıldı

17.07.2010 tarihinde yapılan Genel Kurulumuzun ardından yapılan ilk yönetim kurulu toplantısında, yönetim kurulu üyelerimizin görev taksimatı yapıldı.

"TÜRK OLMAK" PANELİ KASTAMONU'NDA YAPILDI

İstiklâl Marşı Derneğinin 12. sene-i devriyesi münasebetiyle Nasrullah Camii'nde okunan mevlid-i şerif ve İstiklâl Marşının ardından "Türk Olmak" serlevhalı panelimiz Kastamonu Üniversitesi Ahmet Yesevi Konferans Salonu yapıldı.

DERNEĞİMİZİN BEŞİNCİ OLAĞAN GENEL KURULU 13 Ramazan Cumartesi Günü İstanbul'da Toplandı

İstiklâl Marşı Derneği’nin Beşinci Olağan Genel Kurulu 18/05/2019 Cumartesi günü saat 15:00’da derneğimizin İstanbul Şubesinde aşağıdaki gündem ile toplandı.