SINIF BİLİNCİ MECMUAMIZIN İKİNCİ MERHALE YEDİNCİ NÜSHASI NEŞROLUNDU

İsmet Özel 14 sene önce "Resulullah’a hakaret edildiğinde nasıl şahit olabiliyorsunuz?” diye sual etmişti. Ve gürültü patırtı ile değil Müslümanlığımıza sahip çıkarak bu meseleleri halledebileceğimizi söylemişti. 14 sene sonra gürültü patırtı arttı ve fakat Müslümanlığımıza sahip çıkmak meselesi ne hale geldi? İki kelime üzerinden bir değerlendirme yapabiliriz: Faiz ve feraiz. 14 senedir faize bulaşanların ve miras yüzünden davalık olan ailelerin sayısı korkunç boyutlara ulaştı. Bu sebeple kafirlerin yeni hakaretleri daha çok gürültü kopardı. Gürültü kafirlerin kafirliklerini bastırmadığı gibi asıl meselenin de üstünü örtüyor.

Sınıf Bilinci kafirlerin dayattığı gündemden azade ve Müslümanlığımıza sahip çıkmak meselesini esas sayarak gürültüsüz patırtısız yoluna devam ediyor. İkinci Merhale Yedinci Nüsha Şair Türk İsmet Özel’in 1992’de, altı senelik bir aradan sonra yayınladığı ilk şiir olan “Mevsimlerin İnsana Yaptığı Fenalıklar” ile açılıyor. Devamında şiirin daha çok yanlış anlaşılmalardan ibaret olan akisleri ve şekil yönünden farklılığının Türk şiirinin idamesi hususunda aslında neye işaret ettiğini izah eden bir yazı var.

“Hakikatli Yar İsen Mektubunu Sıkça Yaz” bölümünde diğer sayılarımızda olduğu gibi Namık Kemal’in bir mektubu yer alıyor. İlaveten Mehmet Akif’in Kur’an’a zihnen müracaat ederek Türkçe’nin doğru bir şekilde imla edilebileceğini temayüz ettirdiği bir mektubu ve bu çerçevede kaleme alınan iki yazı var.

Türk İstanbul başlığında semt isimlerinin manasını anlatmaya devam ediyoruz. Lafı Karıştırıyorsan Lafa Karışma ve Arif Olan Anlasın başlıklarında da anadilimize eğilerek neyi nasıl dememiz gerektiğini öğrenmeye ve öğretmeye devam ediyoruz.

Sınıf Bilinci mecmuaları dernek şubelerimiz, TİYO Yayıncılık ve kitapçılardan temin edilebilmektedir.

İSTİKLÂL MARŞI NASRULLAH CAMİİ'NİN İÇİNDE DEĞİL ANCAK AVLUSUNDA OKUTULDU

Fakat bu sene Nasrullah Camii'nde sadece Mevlid-i Şerifi okuyabildik. Bunu da cami mikrofonlarının görevlilerce kapatıldığı bir ortamda yapabildik.

ÇELİMLİ ÇALIM'IN BEŞİNCİ SAYISI ÇIKTI

Derneğimizin yayınladığı “Çelimli Çalım” mecmuamızın beşinci sayısı çıktı.

"DESEM ÖLDÜRÜRLER DEMESEM ÖLDÜM" Kitabının Yeni Baskısı Yapıldı

TİYO'nun ilk kitabı olan “Desem Öldürürler Demesem Öldüm”ün yeni baskısında Genel Başkanımız Şair İsmet Özel’in yazılarını hem Kur’an hem de Latin harfleri ile bulacaksınız.

"İSLÂM SENİ KORKUTUYOR, DEMEK Kİ KÂFİRSİN" Çelimli Çalım'ın Onuncu Sayısı Çıktı

Çelimli Çalım Mecmuamızın onuncu sayısı "İSLÂM SENİ KORKUTUYOR, DEMEK Kİ KÂFİRSİN" manşetiyle çıkıyor.

Birinci Olağan Genel Kurul Toplantımız Yapıldı

İstiklâl Marşı Derneği’nin ilk olağan genel kurulu, İstanbul’dan ve Anadolu’dan gelen üyelerimizin katılımıyla gerçekleşti.

“Yükselen Ruh: İstiklâl Marşı ve Anayasa” Belgeselinin İstanbul'daki İlk Gösterimi Yapıldı

İstiklâl Marşı Derneği’nin hazırladığı “Yükselen Ruh: İstiklâl Marşı ve Anayasa” adlı belgesel İstanbul’da ilk olarak 6 Mart 2013 Çarşamba akşamı Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi’nde gösterildi.

ÇELİMLİ ÇALIM'IN YEDİNCİ SAYISI ÇIKTI

İstiklâl Marşı Derneği’nin yayınladığı “Çelimli Çalım” mecmuamızın yedinci sayısı çıktı.

İSTİKLÂL TAKVİMİ 1440, Neşrolundu

İstiklâl Takviminin 1440 senesine ait yeni nüshası neşrolundu.