İSTİKLÂL TAKVİMİ 1442 - YEPYENİ PORTALIMIZDA YEPYENİ İSTİKLÂL TAKVİMİ

Yepyeni "İstiklal Takvimi" için tıklayınız...

Bundan ahsen takvim bulamayacaksınız demiştik.  İstiklâl Marşı Derneği dokuz sene sonra ilk defa matbu olarak İstiklâl Takvimi neşretmiyor. Çünkü Türkiye’de emsali görülmemiş İstiklâl Takvimi’nin dokuz senedir ne bir tavır olması bakımından kıymeti bilindi ne de bir neşriyat olarak kıymeti takdir edilebildi.

İstiklâl Takvimi neşrederek ne marifet gösterdik ne de iltifat bekledik. Takvimimiz zayi de olmadı lakin her biri bir öncekini aratmayan dokuz nüshamıza rağmen Müslüman takvimi, saati, yazısı henüz bir dava hüviyeti kazanmadı. Bunun mesuliyeti merkezden muhite İstiklâl Takvimi'nden haberdar olan Müslümanların üzerindedir.

Biz İstiklâl Marşı Derneği olarak kendi zamanımızdan ve İstiklâl Marşımızın yazıldığı kendi yazımızdan vazgeçmiyoruz. Bu sene takvimimizi yalnızca internet portalımızda yayınlayacağız.

Her akşam ezanla birlikte yeni sayfası yayınlanacak olan takvimimizde diğer nüshalarımızda olduğu gibi bazı vilayetlerimizin ezânî saatlere göre namaz vakitlerini bulabilecek, her gün bir hadis-i şerif ve bunun yanında Türk tarihinin Seferberlikten Cumhuriyet’in ilanına kadar olan aralıktaki hadiselerinden bazılarını okuyabileceksiniz.

Ertesi gün cevaplarını öğrenebileceğiniz bir bilmece ve bulmaca ile bir mani veya birkaç kinaye her gün takvimimizde olacak. Türk vatanının ağaçları, kuşları ve çiçeklerinin resimleriyle beraber isimlerini edebiyatımızda yer etmiş misalleriyle bulabileceksiniz. Ayrıca Türkçe renk isimleri ve bunun edebiyatı da 1442 takvimimizde karşınıza çıkacak.

Yine her gün İstiklâl Marşı Derneği'nin diline doladığı bir söz ile âşık edebiyatından, divan edebiyatından ve modern Türk şiirinden birçok mısra ve beyiti bir güldeste misali "Şiir Türkün İklimi” bölümümüzde okuyabileceksiniz.

İstiklâl Takvimi'nin onuncusu bir basamak daha yukarı çıkarak düşmanın zamanıyla gerdeğe girme hevesinde olmadığımızı izhar ediyor.

"BİR AKŞAM GEZİNTİSİ DEĞİL, BİR İSTİKLÂL YÜRÜYÜŞÜ" Neşredildi

"İSTİKLÂL YÜRÜYÜŞÜ” serlevhalı konuşmalarının tümü derlenip “BİR AKŞAM GEZİNTİSİ DEĞİL, BİR İSTİKLÂL YÜRÜYÜŞÜ” adıyla neşredildi.

ÇELİMLİ ÇALIM'IN YEDİNCİ SAYISI ÇIKTI

İstiklâl Marşı Derneği’nin yayınladığı “Çelimli Çalım” mecmuamızın yedinci sayısı çıktı.

"Çatallı Dil Yılana Mahsus Değil, Yılmazın Da Dili Çatallı Olur" Neşrolundu

Derneğimizin Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Lütfi Özaydın’ın “Çatallı Dil Yılana Mahsus Değil, Yılmazın Da Dili Çatallı Olur” kitabı Türkçenin Kur’an-ı Kerim’den neşet etmiş bir lisan olduğunu kelimeler ve Türk hayatı üzerinden izah ediyor.

VATAN SAHİBİ OLMAK, OLMANIN KENDİSİDİR

İstiklâl Marşı Derneği'nin kuruluşundan bir sene sonra Gaziantep şubemizin açılması dolayısıyla o zaman Genel Başkanımız şimdi Fahri Genel Başkanımız olan Şair İsmet Özel "İstiklâl Marşı: Abide Milletin Kaidesi" başlıklı bir konuşma yapmıştı.

OF NOT BEING A JEW Kitabının Yeni Baskısı Yapıldı

İstiklâl Marşı Derneği Fahri Genel Başkanı Şair İsmet Özel’in OF NOT BEING A JEW kitabının vaat edilmiş tüm şiirler ve son şiirlerini ihtiva eden hitama ermiş yeni baskısı TİYO Yayıncılıktan çıktı.

1439 İstiklâl Takvimi Neşrolundu

Bundan ahsen takvim bulamayacaksınız.

DÖRDÜNCÜ OLAĞAN GENEL KURULUMUZ YAPILDI

İstiklâl Marşı Derneği'nin Dördüncü Olağan Genel Kurulu 21 Mayıs Cumartesi günü Ankara'da yapıldı.