"Muvakkitin Gözyaşları" Sergi, 28 Zilhicce 1442 Cumartesi, İstanbul

İstiklâl Takviminin 1443 senesine ait nüshasının neşri sebebiyle 28 Zilhicce 1442 Cumartesi günü İstanbul’da “Muvakkitin Gözyaşları” adlı bir sergi tertiplenmiştir. Başta İstiklâl Takvimleri olmak üzere derneğimizin ve TİYO Yayıncılığın neşrettiği tüm kitapların afişlerinin bulunacağı sergi öğle namazını müteakip Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel’in teşrifi ile açılacak. Sergi münasebetiyle ikindi namazını müteakip de İstiklâl Korosu bir konser verecektir.

İstiklâl Takviminin 1443 Nüshasının yanı sıra Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in “Pergelin Yazmaz Sivri Ucu” adlı yeni kitabı ve "Mecburi Kıraat" serlevhalı Türkçe neşriyatımızın ikincisi Namık Kemal’in “Vatan Yahut Silistre” kitabı ilk defa sergide okuyuculara sunulacaktır. 1443 İstiklâl Takvimi'nin neşri münasebetiyle hazırladığımız takvim tişörtleri de sergimizden temin edilebilecektir.

Muvakkitin Gözyaşları
28 Zilhicce 1442 Cumartesi (7 Ağustos 2021)
Sergi: Öğle namazını müteakip
Konser: İkindi namazını müteakip

Eyüp Belediyesi Kültür Merkezi Konferans Salonu
Eyüp Merkez Mahallesi Silahtarağa Cad. No:87 Eyüp-İstanbul

“Yükselen Ruh: İstiklâl Marşı ve Anayasa” Belgeselinin İstanbul'daki İlk Gösterimi Yapıldı

İstiklâl Marşı Derneği’nin hazırladığı “Yükselen Ruh: İstiklâl Marşı ve Anayasa” adlı belgesel İstanbul’da ilk olarak 6 Mart 2013 Çarşamba akşamı Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi’nde gösterildi.

"BUNLAR GERÇEKTEN ARAP HARFLERİ Mİ?"

Bunlar Gerçekten Arap Harfleri mi?

HIRİSTİYANLAR DA AZİZ OLUR MU?

Süleyman Çelebi’nin telif ettiği Mevlid’in Tevhid Bahrinde “Ey azizler, işte başlarız söze, Bir vasıyyet kılarız illâ size” beyti vardır. Müellif cemaate “azizler” diyerek hitap etmiştir.

"ŞİİR RESİTALİ" ÇIKTI

Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in 2011 yılında verdiği Şiir Resitallerinin görüntü kayıtları DVD-Kitap olarak TİYO Yayıncılıktan çıktı.

"DİL İLE İKRAR" Kitabı Neşrolundu.

Türk harfleri ile neşredilmiş dördüncü İsmet Özel kitabı Dil İle İkrar neşrolundu.

SINIF BİLİNCİ MECMUAMIZIN İKİNCİ MERHALE BEŞİNCİ NÜSHASI NEŞROLUNDU

Sınıf Bilinci'nin ikinci merhalesinin beşinci nüshası İsmet Özel'in Sebeb-i Telif şiiriyle açılıyor.