KORKMA, SÖNMEZ BU ŞAFAKLARDA YÜZEN AL SANCAK
SÖNMEDEN YURDUMUN ÜSTÜNDE TÜTEN EN SON OCAK

Kahramanmaraş'ta tarihte bundan önceki büyük deprem yaklaşık 900 yıl önce oldu. O zaman şehir Malazgirt'ten sonra Türklere karşı harekete geçen Haçlıların elinde idi. Bir müddet sonra biz Türkler Bizans’ın Haçlılara yardımlarına rağmen şehri ele geçirdik. 900 sene sonra zelzelenin vurduğu hiçbir şehrimizde bu durumun tersine dönmesine müsaade etmeyeceğiz. Haçlı Seferleri lafzını telaffuz edenlerin ismini taşıyan uçak gemisini davet edenler varsa bunu bilsin. Bir sözümüz vardır "cami yıkılsa da mihrap yerinde" diye. Bu söz bugün anlaşıldığı şekliyle kullanılsın diye çıkmamıştır. Namazın temsili bir cihad olması sebebiyle söylemişiz bu sözü. Mihrap cihad mahalli demektir. Nitekim Muallim Naci lügatinde "Mescid n’ola gitti ise mihrap yerinde" sözünün niçin söylendiğini mihrabın mahall-i mücahede olmasıyla izah etmiştir. Büyük bir cehdle yaralarımızı sarmayı Allah bize nasip etsin. Allah ölenlere rahmet eylesin. Türk milletinin başı sağolsun. Duamızı doğru edelim: Allah büyük Türk milletine başında olmayı hak edecek bir baş nasip etsin.

20 Recep 1444 (11 Şubat 2023)

MÜSLÜMANIN İLK VAZİFESİ TERÖRİST OLMAKTIR! - “Yeni Kana Yasa / Yenik Anayasa” paneli yapıldı

İstiklâl Marşı Derneği’nin “Yeni Kana Yasa / Yenik Anayasa” adlı paneli 10 Ekim Cumartesi günü Ankara'da gerçekleştirildi.

ELHAN-I ŞİTA

Eskiden İstanbul'a senenin ilk karı düşünce o gün matbuattaki İstanbul gazetelerinin birinci sayfasında Cenab Şehabeddin'in Elhan-ı Şıta (1897) şiiri neşredilirmiş.

SINIF BİLİNCİ MECMUAMIZIN İKİNCİ MERHALE SEKİZİNCİ NÜSHASI NEŞROLUNDU!

8. nüshamız İsmet Özel’in “Kaçmak İsterken Vuruldu” şiiriyle açılıyor. Devamında bir de şiirin lugatçesi var.

“Yükselen Ruh: İstiklâl Marşı ve Anayasa” Belgeselinin İstanbul'daki İlk Gösterimi Yapıldı

İstiklâl Marşı Derneği’nin hazırladığı “Yükselen Ruh: İstiklâl Marşı ve Anayasa” adlı belgesel İstanbul’da ilk olarak 6 Mart 2013 Çarşamba akşamı Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi’nde gösterildi.

KÜFRÜN İHSANI OLMAZ Kitabının Yeni Baskısı

TİYO Yayıncılığın on üçüncü kitabı “Küfrün İhsanı Olmaz”ın yeni kapağı ile yeni baskısı yapıldı.

TEKNE KAZINTISI NEŞROLUNDU!

Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in okurken hem sağdan hem soldan başlanan kitaplarının dokuzuncusu olan “TEKNE KAZINTISI" neşrolundu.

ÇELİMLİ ÇALIM'IN YEDİNCİ SAYISI ÇIKTI

İstiklâl Marşı Derneği’nin yayınladığı “Çelimli Çalım” mecmuamızın yedinci sayısı çıktı.

SAFAHAT’IN YEDİNCİ KİTABI "GÖLGELER" TÜRK YAZISIYLA NEŞROLUNDU!

İstiklâl Marşı şairimiz Mehmet Akif’in Safahat’ının yedinci kitabı "Gölgeler" yazıldığı şekliyle yani Türk yazısıyla neşrolundu.