"TOPARLANIN GİTMİYORUZ"UN ÜÇÜNCÜ CİLDİ NEŞROLUNDU!

Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in Toparlanın Gitmiyoruz kitabı TİYO neşriyatına dahil oldu. Büyük boy ve üç cilt olarak neşredilen kitapta İsmet Özel'in "Sorulunca Söylenen" kitabında yer almayan mülakatları, konuk olduğu televizyon ve radyo programları, soruşturmalara verdiği cevaplar, Toparlanın Gitmiyoruz ve başka vesilelerle verdiği konferansları, basın toplantıları, paneller, seminerler ve açıkoturumlardaki tebliğleri, kitaplarına girmemiş yazıları ve sair metinleri yer alıyor. Yepyeni bir kitap olarak okur karşısına çıkan Toparlanın Gitmiyoruz'daki metinlerin büyük bir kısmı ilk defa neşrolunmakla beraber önceki edisyondaki metinlerin hataları, yanlışları, noksan ve fazlalıkları da esas kaynaklardan kontrol edilerek giderildi. Kronologik sıra gözeterek hazırladığımız Toparlanın Gitmiyoruz kitabının üçüncü cildi Hıristiyan takvimiyle 2008 yılından sonrasını ihtiva ediyor. Kitabın arka kapağında şu satırlar yazılı:

"Benim ömrüm milletin milletliğe hazırlanışını önemsemekle geçti. Düşmanlarım hazırlığı baltalayanlardı. Sosyalist bir dönüşüm Türk milletinin alnını ağartacaktı. İslâmî bir dönüşüm Türk milletinin alnını ağartacaktı. Yaşadım ve üstümde ağırlığını hissetim ki, bir dönüşüm olmasın da, ne olursa olsun diyenlere Türkiye düşmanları, muvaffakiyet kapısını ardına kadar açmıştı. Bugün partiyi “aşırı sola da, aşırı sağa da karşıyız” diyenler kazanmış görünüyor. Zimmetlerinde görünen her ne ise, o, Türkiye’nin kaybettiği şeydir. Türkiye kazanacak idiyse önce kapitülasyonlu ve sonra naylonlu “müesses nizam” dönüşmek zorundaydı. Hem etnik farklılıklardan ve hem de inanç farklılıklarından doğan aksaklıkların özlenen dönüşüme fırsat vermediğini biliyorduk. Sonuç, aksaklıkların muhafaza edilmesi mukabilinde dönüşüm ihtiyacının okka altına gitmesi, olmamalıydı; ama oldu."

"Bir Akşam Gezintisi Değil, Bir İstiklâl Yürüyüşü" Kitabının İkinci Cildi Çıktı

TİYO Yayıncılığın on ikinci kitabı “Bir Akşam Gezintisi Değil, Bir İstiklâl Yürüyüşü II”, Kasım 2012’de ilk cildi yayınlanmış “İstiklâl Yürüyüşleri” konuşmalarının ikinci kısmıdır.

"ÜÇ MESELE"nin Gözden Geçirilmiş Yeni Baskısı Çıktı

TİYO’nun ikinci kitabı ÜÇ MESELE  gözden geçirilmiş yeni baskısı yapıldı. TİYO Yayınlarından ve kitabevlerinden temin edilebilecek kitabının arka kapağında şunlar yazılı...

Anayasacılık Karmaşası Tartışmalarına Karşı Tarafımızı Gösterdiğimiz Bültenimiz Çıktı

İstiklâl Marşı Derneği yeni anayasa meselesinde ve tartışmalarında tab’an bir taraftır.

TÜRKÜM DOĞRUYUM İNTİKAMIM ÜLKEMDİR PANELİ

"TÜRKÜM DOĞRUYUM İNTİKAMIM ÜLKEMDİR" kitabının neşrolunması münasebetiyle İstanbul'da Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel himayesinde 2 Cemaziyelevvel 1441 Cumartesi günü İstanbul'da tertiplenen panelin tam metni:

KALIN TÜRK Kitabının Güncellenmiş, Günce Ellenmiş Yeni Hali Neşroldu

İşinize gelir veya gelmez; ama hakikat bu: Türk olmakla Türk vatanında olmak tarihin akışı marifetiyle özdeş kılındı.

NİÇİN BU KİTAP VİTRİNDE DEĞİL - İsmet Özel Himayesinde Panel, 3 Kasım Cumartesi, Sakarya

3 Kasım Cumartesi günü İstiklal Marşı Derneği Sakarya Temsilciliği açılışı basın toplantısının ardından ikindi namazını müteakip Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in "Başını Örten Kızlar Felsefe Bilmelidir" kitabının neşri münasebetiyle "Niçin Bu Kitap Vitrinde Değil" serlevhalı panel yapılacaktır.