Anayasacılık Karmaşası Tartışmalarına Karşı Tarafımızı Gösterdiğimiz Bültenimiz Çıktı

İstiklâl Marşı Derneği yeni anayasa meselesinde ve tartışmalarında tab’an bir taraftır. Tabiiyetini, el’an anayasanın degiştirilmesi teklif edilemeyecek maddeleri içinde İstiklâl Marşı’nın yer alması sağlar. Bidayette ise Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığını İstiklâl Marşı’na borçlu olması bu tabii hali pekiştirip, mayalar. Birçok alanda suni taraflar üretmekte mahir ve cömert davranan tek dişi kalmış canavarın anayasa değişikliği meselesinde de tarafları hazır, bekliyor. Tarafların ortak yanı hem yapay hem yapmacık oluşlarıdır. Sanayi ürünü bir mamul özelliği taşıyan her taraf aynı taraftır. İstiklâl Marşı Derneği tab’an bir taraftır. Bir 'Sivil Toplum Kuruluşu' olmaması hasebiyle anayasa konusunda “söz alan” değil, Türk Milleti adına “söz sahibi” olandır. Anayasa değişikliği meselesinde İstiklâl Marşı’nın yeri, toplumsal sözleşme anlayışını iptal eden bir milli mutabakat metni olarak merkezîdir.

Hazırladığımız bültende Tanzimat Fermanı’ndan bu yana hukukî ve siyasî oldu-bittilerle şekilsiz, renksiz, kokusuz hale getirilmeye çalışılan Türkiye’de başımıza ne geldiğini izah ediyoruz. Türkiye’yi Dünya Sistemi’nin uydusu yapma vetiresinin anayasalarla olan paralelliğine dikkat çekiyoruz. Her anayasanın bir darbe anayasası olduğunu bilerek, her anayasa macerası ile kötüden betere giden bir ülkede, “yeni anayasa” adı altında kimin hangi darbeyi kime vurduğunu / vuracağını ve Türkiye’yi nereye götürdüğünü / götüreceğini açığa çıkarıyoruz.

"Anayasa'dan İstiklâl Marşı Çıkmaz, İstiklâl Marşı'ndan Anayasa Çıkar" serlevhalı bültenimizi şubelerimizden temin edebilirsiniz.

HANYALI KONYA - 5. Sayımız Neşrolundu

Konya Şubemizin neşrettiği «HANYALI KONYA» mecmuasının beşinci sayısı İsmet Özel’in yazı başlığı olan «Türk Faşizminin Neresindeyi(z)m ?» manşetiyle çıktı.

"HANYALI KONYA" Mecmuamızın Üçüncü Sayısı Çıktı

İstiklâl Marşı Derneği Konya Şubesinin neşrettiği HANYALI KONYA mecmuamızın üçüncü sayısı çıktı.

SINIF BİLİNCİ İKİNCİ MERHALE İKİNCİ NÜSHA NEŞROLUNDU

Sınıf Bilinci’nin İkinci Nüshası neşrolundu.

ERBAİN TÜRK YAZISIYLA YENİDEN NEŞROLUNDU

İsmet Özel'in yeniden seslendirdiği Erbain, Türk Yazısıyla ve yeni ebadıyla ikinci defa neşrolundu

TERSİNDEN EDEBİYAT TARİHİ

Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in yeni yazı dizisi "TERSİNDEN EDEBİYAT TARİHİ" her cuma günü internet portalımızda yayınlanacaktır.

"Bir Akşam Gezintisi Değil, Bir İstiklâl Yürüyüşü" Kitabının İkinci Cildi Çıktı

TİYO Yayıncılığın on ikinci kitabı “Bir Akşam Gezintisi Değil, Bir İstiklâl Yürüyüşü II”, Kasım 2012’de ilk cildi yayınlanmış “İstiklâl Yürüyüşleri” konuşmalarının ikinci kısmıdır.

“BİZ VAV’LI TÜRK DEĞİLİZ” Çelimli Çalım'ın On Sekizinci Sayısı Çıktı

Çelimli Çalım Mecmuamızın on sekizinci sayısı “BİZ VAV’LI TÜRK DEĞİLİZ” manşeti ile çıktı.