Anayasacılık Karmaşası Tartışmalarına Karşı Tarafımızı Gösterdiğimiz Bültenimiz Çıktı

İstiklâl Marşı Derneği yeni anayasa meselesinde ve tartışmalarında tab’an bir taraftır. Tabiiyetini, el’an anayasanın degiştirilmesi teklif edilemeyecek maddeleri içinde İstiklâl Marşı’nın yer alması sağlar. Bidayette ise Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığını İstiklâl Marşı’na borçlu olması bu tabii hali pekiştirip, mayalar. Birçok alanda suni taraflar üretmekte mahir ve cömert davranan tek dişi kalmış canavarın anayasa değişikliği meselesinde de tarafları hazır, bekliyor. Tarafların ortak yanı hem yapay hem yapmacık oluşlarıdır. Sanayi ürünü bir mamul özelliği taşıyan her taraf aynı taraftır. İstiklâl Marşı Derneği tab’an bir taraftır. Bir 'Sivil Toplum Kuruluşu' olmaması hasebiyle anayasa konusunda “söz alan” değil, Türk Milleti adına “söz sahibi” olandır. Anayasa değişikliği meselesinde İstiklâl Marşı’nın yeri, toplumsal sözleşme anlayışını iptal eden bir milli mutabakat metni olarak merkezîdir.

Hazırladığımız bültende Tanzimat Fermanı’ndan bu yana hukukî ve siyasî oldu-bittilerle şekilsiz, renksiz, kokusuz hale getirilmeye çalışılan Türkiye’de başımıza ne geldiğini izah ediyoruz. Türkiye’yi Dünya Sistemi’nin uydusu yapma vetiresinin anayasalarla olan paralelliğine dikkat çekiyoruz. Her anayasanın bir darbe anayasası olduğunu bilerek, her anayasa macerası ile kötüden betere giden bir ülkede, “yeni anayasa” adı altında kimin hangi darbeyi kime vurduğunu / vuracağını ve Türkiye’yi nereye götürdüğünü / götüreceğini açığa çıkarıyoruz.

"Anayasa'dan İstiklâl Marşı Çıkmaz, İstiklâl Marşı'ndan Anayasa Çıkar" serlevhalı bültenimizi şubelerimizden temin edebilirsiniz.

"Bir Akşam Gezintisi Değil, Bir İstiklâl Yürüyüşü" Kitabının İkinci Cildi Çıktı

TİYO Yayıncılığın on ikinci kitabı “Bir Akşam Gezintisi Değil, Bir İstiklâl Yürüyüşü II”, Kasım 2012’de ilk cildi yayınlanmış “İstiklâl Yürüyüşleri” konuşmalarının ikinci kısmıdır.

"OF NOT BEING A JEW" Kitabının Yeni Genişletilmiş Özel Baskısı Yapıldı

OF NOT BEING A JEW kitabı, vaad edilmiş tüm şiirler ve internet portalımızın "Gün Işığı Şiir Görsün" kısmında neşrolmuş son şiirleri ihtiva eden hitama ermiş özel baskısı TİYO Yayıncılıktan çıktı.

"DESEM ÖLDÜRÜRLER DEMESEM ÖLDÜM" Kitabının Yeni Baskısı Yapıldı

TİYO'nun ilk kitabı olan “Desem Öldürürler Demesem Öldüm”ün yeni baskısında Genel Başkanımız Şair İsmet Özel’in yazılarını hem Kur’an hem de Latin harfleri ile bulacaksınız.

İSTİKLÂL MARŞI ARŞİVİ

İstiklâl Marşımıza bugüne değin kim, ne gözle bakmış? İstiklâl Marşımız hakkında kim, ne zaman, ne söylemiş, ne yazmış?

"CUMA MEKTUPLARI I" Neşrolundu

1989 senesinde birincisi neşredilen Cuma Mektupları kitaplarının ilk beş cildi gözden geçirilip tek bir ciltte toplandı.

"ÇELİMLİ ÇALIM"IN DÖRDÜNCÜ SAYISI ÇIKTI!

Derneğimizin yayınladığı "Çelimli Çalım" mecmuamızın dördüncü sayısı çıktı.

İSTİKLÂL HARBİ BİTMEDİ

Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in Kurban Bayramı'nın 3. günü bayramlaşma dolayısıyla yaptığı konuşmanın metni

ERBAİN TÜRK YAZISIYLA YENİDEN NEŞROLUNDU

İsmet Özel'in yeniden seslendirdiği Erbain, Türk Yazısıyla ve yeni ebadıyla ikinci defa neşrolundu