"Sakın, Alçakları Uğratma!" Bülteni Çıktı

İstiklâl Marşı Derneği'nin hazırladığı dördüncü bülten "Sakın, Alçakları Uğratma!" çıktı.

Derneğimizin 23 Ekim 2010 tarihinde Ankara’da tertip ettiği “Uç Beyi? Uç Uç Böceği? Türksüz İslâm Kimin Neyi?” başlıklı tartışmalı konferansta yapılan konuşmalar ile 19 Şubat 2011 tarihinde yine Ankara’da tertip ettiği “Düşünen Hindi Hatrımızı Papağana Sordurur” başlıklı tartışmalı konferansta yapılan konuşmalar bu bültenin muhtevasını teşkil ediyor.

İstiklâl Marşı Derneği kaybettiklerimizin hatırlanmasında ve hatırlandıkça onların istirdat edilmesinde ehemmiyet görüyor. İstiklâl Marşı Derneği İstiklâl Marşı’nın kendi marşı olduğunu beyan ediyor. Ahlâken, zihnen, iktisaden alçaklıkla makam, mevki ve servet edinenlerin hesaplarını görmeyi kendine iş edindiği gibi; alçakların artık Türkiye’de iş göremediği bir geleceğe işaret ediyor: “Arkadaş, yurduma alçakları uğratma sakın!”

Bültenimizin arka kapağında şu satırlar yazılı:

Dünyada ne kadar ömür sürdüysen onun her salisesi hesaba çekilecek. Bunu düşünen adam bugün Türkiye’de yaptıklarını asla yapamaz. “Bir gün gelecek yaptığım her şeyin hesabı sorulacak!” diyorsan, bunun içinde yaşıyorsan, Türklüğünden şüphe edilmez. O zaman Arap, Pakistanlı, Rus, Brezilyalı olamazsın; sadece Türk olursun. Çünkü Türkler bu dünya üzerinde gayr-i müslîm dünyanın hevesle, özenerek baktığı bir düzen teşkil ettiler.

İstiklâl Marşı Derneği Türkiye’nin Türkiye kalması yolunda yapılacak işlerin tayin edildiği tek merkezdir. Böyle başka bir odak ya da çevre mevcut değil. Bizİstiklâl Marşı Derneği'yiz ve hiç kimseden emir almıyoruz. Biz Türk Milleti'nin, kendi başının çaresine bakması ile beraber bütün insanların istifade edebileceği bir yol açabileceğini savunuyoruz. Hak ettiğimiz şeyi ele geçireceğiz ve bu bizim hak ettiğimiz şey dünyada yaşayan bütün insanların işine yarayacak:

Hakkıdır Hakk’a tapan milletimin istiklâl!

Bültenimizi İstiklâl Marşı Derneği'nden ve TİYO Yayıncılık'tan temin edebilirsiniz.

"TÜRKÜN DİLİ KUR'AN SÖZÜ" Kitabının Genişletilmiş Yeni Baskısı Neşrolundu

İstiklâl Marşı Derneği'nin hazırladığı “Türkçeden İslâm’a Giriş” serimizin ilk kitabı “TÜRKÜN DİLİ KUR’AN SÖZÜ”nün kelimelerin geçtiği ayetlerin ilavesi ile genişletilmiş yeni baskısı neşrolundu.

VATAN YAHUT SİLİSTRE NEŞROLUNDU!

Mecburi Kıraat serimizin ikinci kitabı “Vatan Yahut Silistre” neşrolundu.

TÜRKELİ'NİN NÜFUS KAYDI YENİDEN NEŞROLUNDU!

Türkeli'nin Nüfus Kaydı bir ”nüfus cüzdanı“ gibi yeniden neşrolundu.

SINIF BİLİNCİ MECMUAMIZIN İKİNCİ MERHALE ALTINCI NÜSHASI NEŞROLUNDU

Sınıf Bilinci’nin yeni nüshası neşrolundu. Bu cümleyi "Sınıf Bilinci’nin yeni muskası" diye kursak yadırganacaktı. Halbuki muska kelimesi nüshanın dilimizde aldığı başka bir şekildir.

"ŞİMDİ İSLÂM'IN SIRASI MI?" Çelimli Çalım'ın On Birinci Sayısı Çıktı!

Çelimli Çalım Mecmuamızın on birinci sayısı "ŞİMDİ İSLÂM'IN SIRASI MI?" manşeti ile  çıktı.

Birinci Olağan Genel Kurul Toplantımız Yapıldı

İstiklâl Marşı Derneği’nin ilk olağan genel kurulu, İstanbul’dan ve Anadolu’dan gelen üyelerimizin katılımıyla gerçekleşti.

ELHAN-I ŞİTA

Eskiden İstanbul'a senenin ilk karı düşünce o gün matbuattaki İstanbul gazetelerinin birinci sayfasında Cenab Şehabeddin'in Elhan-ı Şıta (1897) şiiri neşredilirmiş.