"YAZIMIZ" KİTABI NEŞROLDU

İstiklâl Marşı Derneği'nin hazırladığı "Türkçe'den İslam'a Giriş" Serimizin ikinci kitabı "YAZIMIZ" neşroldu.

Yazımızın elimizden alınmasının arefesinde Asmai Yusuf Samih'in 1927'de kaleme alıp neşrettiği bu kitap, Latin harflerini başımıza saranların niyet ve gayelerini teşhir etmesinden maada; yazının tarihini ihtiva etmesi, yazı-din-millet-modernleşme meselelerine dair zihin açıcı izahlar getirmesi bakımından da pek müstefiddir. Bu münasebetle eser, hem asıl harfleriyle hem de Latin harfleriyle yeniden tab? ve neşredilmiş, çift kapaklı olarak hazırlanmıştır.

Müellifin hayatını ve kitaplarını anlatan birer yazı ile bir de takriz ilave ettiğimiz kitap, 8 Kasım Cumartesi günü Konya'da tertip ettiğimiz "Kafirler ve Türk Milliyetçileri" Seminerinden kurulacak kitap sergisinden temin edilecektir.

Kitabın takrizinin bir kısmı şöyledir:

Türkçe'nin İslâm harflerinden başka bir yazı ile imlâsı ve ifadesi mümkün olmadığı için Kur’ân harflerine rücu etmemiz, lisanımızın geleceği ve selâmeti cihetiyle artık elzemdir. Bunun Türkiye’nin bekasını isteyen ve Türk Milleti’nin tarihten silinmesini arzu etmeyenler tarafından artık anlaşılması gerekir. Kur’ân harfleri ile münasebetimiz nispetinde Türklük, Türkiye ve Türk milleti dünyada mevcudiyetini hissettirecektir. Çünkü bu üç mefhum bütün varlığını İslâm’a borçludur.

"ÇELİMLİ ÇALIM"IN İKİNCİ SAYISI ÇIKTI!

İstiklâl Marşı Derneği’nin yayınladığı “Çelimli Çalım” mecmuamızı ikinci sayısı çıktı.

BENZERSİZ BİR İÇ DENİZ: TÜRK DENİZİ

Türk denizi deyince, Orta Asya’da kuruyan bir “iç deniz”den bahsetmiyoruz. Türklere Orta Asya’da bir köken icat edilmesi günü gelince Türkleri oraya postalamak içindir.

"TAŞLARI YEMEK YASAK" Kitabı Yeni Edisyon ile Neşredildi

TİYO Yayıncılığın dokuzuncu kitabı Taşları Yemek Yasak’ın yeni baskısı yeni kapağı ile neşrolundu.

"ÜÇ MESELE"nin Gözden Geçirilmiş Yeni Baskısı Çıktı

TİYO’nun ikinci kitabı ÜÇ MESELE  gözden geçirilmiş yeni baskısı yapıldı. TİYO Yayınlarından ve kitabevlerinden temin edilebilecek kitabının arka kapağında şunlar yazılı...

ÇELİMLİ ÇALIM'IN BEŞİNCİ SAYISI ÇIKTI

Derneğimizin yayınladığı “Çelimli Çalım” mecmuamızın beşinci sayısı çıktı.

"ŞİİR OKUMA KILAVUZU" Yeni Önsözü İle Neşredildi

TİYO Yayıncılığın onuncu kitabı Şiir Okuma Kılavuzu yeni edisyonu ile neşredilmiştir.

"DÜNLENMEK, BUGÜNLEMEK, YARINSAMAK" Çelimli Çalım'ın On Altıncı Sayısı Çıktı

Çelimli Çalım Mecmuamızın on altıncı sayısı "DÜNLENMEK, BUGÜNLEMEK, YARINSAMAK” manşeti ile neşroldu.

"BİR AKŞAM GEZİNTİSİ DEĞİL, BİR İSTİKLÂL YÜRÜYÜŞÜ" Neşredildi

"İSTİKLÂL YÜRÜYÜŞÜ” serlevhalı konuşmalarının tümü derlenip “BİR AKŞAM GEZİNTİSİ DEĞİL, BİR İSTİKLÂL YÜRÜYÜŞÜ” adıyla neşredildi.