HANYALI KONYA - 4. Sayımız Neşrolundu

Konya Şubemizin neşrettiği «HANYALI KONYA» mecmuasının dördüncü sayısı çıktı.

“Bölgede yeni bir İsrail istemiyoruz!” diyenler gerçekliğe nüfuz etmelerinden ötürü mü böyle konuşuyor? Ne gezer! Gerçek olan hepimizin oyun oynadığı, dünyalık oyunu, dünyacılık oyununu istinasız hepimizin oynadığıdır. Durumu kısa vadeli kabullerle idare ederek oradan orta vadeye hâkim oluş, hâkimiyet oyununa geçiyoruz. Lâkin uzun vadede oyun yok; ölüm var.

Uzun vadeli hesaplar yapıyoruz, hesabımız için bu saatten sonra hangi işin işimize yarayacağını tarassut ediyoruz. Türk topraklarından başka bir yerde İslâm’ın siyasî teşkilât ve askerî güç olarak tecessümüne imkân olmadığını söylüyor ve bu imkânın Kur’an menşeli Türk’ün sesiyle ve Sünnet mesnetli Türk’ün tesanütüyle mümkün olacağını Hanyalı Konya’dan cümle âleme ilan ediyoruz. “Hanyasız Konya’ya Konya demeyenlerdeniz” mottosuyla çıkan mecmuamız bu sayıdan sonra aylık neşredilmeğe başlanacak.

Dördüncü sayımızın kapağı Metin Eloğlu’nun Dörtsemeler şiiriyle açılıyor. Hangi Saatten Sonra Ne İş başlıklı bir İsmet Özel yazısı orta sayfamızı tahkim ediyor. İki yeni tefrikayı da bu sayıyla neşretmeye başlıyoruz. İlki; Türkçede birbiri yerine kullanılabilirmiş zannedilen kelimelerin aynı şey olmadığını izah eden yazıların yer aldığı Lafı Karıştırıyorsan Lafa Karışma! İkincisi; Nurettin Topçu’nun İsyan Ahlâkı ile Hilmi Ziya Ülken’in Aşk Ahlâkı kitaplarının tahkik ve mukayesesinin yapıldığı tefrika: İsyan Ahlâkı Plus Aşk Ahlâkı = Hıristiyan Ahlâkı ve / veya Christianism Of Islam.

Dördüncü sayımızda yer alan diğer yazı başlıkları şu şekilde sıralandı:

İntibaı Tesanüde Mesnet Kılmak İntibaı İntibaka Kurban Etmek-Durmuş Küçükşakalak

Size Yüzde Kırk Derler- (Derdimizi Anlatana Kadar Altı Ay Geçer)-Mustafa Tosun

Yazıyoruz YazalımMustafa Deveci

Fıskır Fışkır Fıskıye FıskLütfi Özaydın

Türk Zaferi Türk SiyasetiGökhan Göbel

Türkiye Cumhuriyeti’nin Bir Kurucu Felsefesi Var mı?-Faysal Toprak

Adl’siz AdaletMuammer Parlar

Kronolojik Türkiye Fotoğrafları III- Halil Özkan

At Sırtında Türk-İli Münakalat – Muvasalat – Muhaberat IIIMehmet Ali Yeşil

Defterin Dürülmeden Kitâbın Bilmek-Defter Açmak-Defteri Kapanmak-Defteri Dürülmek- Fatih Karahan

Yüksek Tarife Yetersiz Bakiye- Azmi Öncel

İmece Sünnetini Terk Etmek ya da Kermesle Gâvurlaşmak- Rüstem Doğan

Cem’inin Galatı- Yusuf Ay

İşin Türkçesi- Dernekten Derleyen: Cafer Berçin

Hadislerle Ana Dile Eğilimİsmail Oğuz

(Mecmuamız dernek şubelerimizden, TİYO Yayıncılık'tan ve kitapçılardan temin edilebilir.)

Hanyalı Konya Satış Noktaları

Hanyalı Konya Abonelik için

İSTİKLÂL MARŞI NASRULLAH CAMİİ'NİN İÇİNDE DEĞİL ANCAK AVLUSUNDA OKUTULDU

Fakat bu sene Nasrullah Camii'nde sadece Mevlid-i Şerifi okuyabildik. Bunu da cami mikrofonlarının görevlilerce kapatıldığı bir ortamda yapabildik.

Anayasacılık Karmaşası Tartışmalarına Karşı Tarafımızı Gösterdiğimiz Bültenimiz Çıktı

İstiklâl Marşı Derneği yeni anayasa meselesinde ve tartışmalarında tab’an bir taraftır.

İSTİKLÂL HARBİ BİTMEDİ

Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in Kurban Bayramı'nın 3. günü bayramlaşma dolayısıyla yaptığı konuşmanın metni

DERNEĞİMİZİN BEŞİNCİ OLAĞAN GENEL KURULU 13 Ramazan Cumartesi Günü İstanbul'da Toplandı

İstiklâl Marşı Derneği’nin Beşinci Olağan Genel Kurulu 18/05/2019 Cumartesi günü saat 15:00’da derneğimizin İstanbul Şubesinde aşağıdaki gündem ile toplandı.

"Bir Akşam Gezintisi Değil, Bir İstiklâl Yürüyüşü" Kitabının İkinci Cildi Çıktı

TİYO Yayıncılığın on ikinci kitabı “Bir Akşam Gezintisi Değil, Bir İstiklâl Yürüyüşü II”, Kasım 2012’de ilk cildi yayınlanmış “İstiklâl Yürüyüşleri” konuşmalarının ikinci kısmıdır.

SINIF BİLİNCİ İKİNCİ MERHALE DÖRDÜNCÜ NÜSHA NEŞROLUNDU!

İstiklâl Marşı Derneği olarak başından itibaren Türk milletinin veba ve kolera arasında tercih yapmak durumunda bırakılmasını kabul etmedik ve dayatılanların tercihmiş gibi sunulmasına karşı biz hep işimize baktık.

ÇELİMLİ ÇALIM'IN İLK DÖRT SAYISI TEKRAR NEŞREDİLDİ

İlk dört sayısı TİYO Yayıncılıktan ve kitabevlerinden temin edilebilir.

"ÜÇ MESELE"nin Gözden Geçirilmiş Yeni Baskısı Çıktı

TİYO’nun ikinci kitabı ÜÇ MESELE  gözden geçirilmiş yeni baskısı yapıldı. TİYO Yayınlarından ve kitabevlerinden temin edilebilecek kitabının arka kapağında şunlar yazılı...