KORKMA, SÖNMEZ BU ŞAFAKLARDA YÜZEN AL SANCAK
SÖNMEDEN YURDUMUN ÜSTÜNDE TÜTEN EN SON OCAK

Kahramanmaraş'ta tarihte bundan önceki büyük deprem yaklaşık 900 yıl önce oldu. O zaman şehir Malazgirt'ten sonra Türklere karşı harekete geçen Haçlıların elinde idi. Bir müddet sonra biz Türkler Bizans’ın Haçlılara yardımlarına rağmen şehri ele geçirdik. 900 sene sonra zelzelenin vurduğu hiçbir şehrimizde bu durumun tersine dönmesine müsaade etmeyeceğiz. Haçlı Seferleri lafzını telaffuz edenlerin ismini taşıyan uçak gemisini davet edenler varsa bunu bilsin. Bir sözümüz vardır "cami yıkılsa da mihrap yerinde" diye. Bu söz bugün anlaşıldığı şekliyle kullanılsın diye çıkmamıştır. Namazın temsili bir cihad olması sebebiyle söylemişiz bu sözü. Mihrap cihad mahalli demektir. Nitekim Muallim Naci lügatinde "Mescid n’ola gitti ise mihrap yerinde" sözünün niçin söylendiğini mihrabın mahall-i mücahede olmasıyla izah etmiştir. Büyük bir cehdle yaralarımızı sarmayı Allah bize nasip etsin. Allah ölenlere rahmet eylesin. Türk milletinin başı sağolsun. Duamızı doğru edelim: Allah büyük Türk milletine başında olmayı hak edecek bir baş nasip etsin.

20 Recep 1444 (11 Şubat 2023)

İSTİKLÂL TAKVİMİ 1442 - YEPYENİ PORTALIMIZDA YEPYENİ İSTİKLÂL TAKVİMİ

Bundan ahsen takvim bulamayacaksınız demiştik.  İstiklâl Marşı Derneği dokuz sene sonra ilk defa matbu olarak İstiklâl Takvimi neşretmiyor.

SINIF BİLİNCİ İKİNCİ MERHALE İKİNCİ NÜSHA NEŞROLUNDU

Sınıf Bilinci’nin İkinci Nüshası neşrolundu.

İSTİKLÂL TAKVİMİ 1440, Neşrolundu

İstiklâl Takviminin 1440 senesine ait yeni nüshası neşrolundu.

HANYALI KONYA - 5. Sayımız Neşrolundu

Konya Şubemizin neşrettiği «HANYALI KONYA» mecmuasının beşinci sayısı İsmet Özel’in yazı başlığı olan «Türk Faşizminin Neresindeyi(z)m ?» manşetiyle çıktı.

SINIF BİLİNCİ İKİNCİ MERHALE BİRİNCİ NÜSHA NEŞROLUNDU

Sınıf Bilinci’nin ikinci merhalesindeyiz. Evvelce Güz, Kış, Bahar, Yaz olarak dört nüsha neşrettiğimiz Sınıf Bilinci’ni bu sene sekiz nüsha neşredeceğiz.

"ŞİİR RESİTALİ" ÇIKTI

Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in 2011 yılında verdiği Şiir Resitallerinin görüntü kayıtları DVD-Kitap olarak TİYO Yayıncılıktan çıktı.

SINIF BİLİNCİ MECMUAMIZIN İKİNCİ MERHALE ALTINCI NÜSHASI NEŞROLUNDU

Sınıf Bilinci’nin yeni nüshası neşrolundu. Bu cümleyi "Sınıf Bilinci’nin yeni muskası" diye kursak yadırganacaktı. Halbuki muska kelimesi nüshanın dilimizde aldığı başka bir şekildir.

ELHAN-I ŞİTA

Eskiden İstanbul'a senenin ilk karı düşünce o gün matbuattaki İstanbul gazetelerinin birinci sayfasında Cenab Şehabeddin'in Elhan-ı Şıta (1897) şiiri neşredilirmiş.