1447 İSTİKLÂL TAKVİMİ NEŞROLUNDU!

Müslüman saatiyle beş şehrimizin namaz vakitlerinin gösterildiği, elifbâlı, musavver, halk takviminin öngördüğü tabiat hadiselerini dercettiğimiz muhtıralı ve tamamını Türk yazısıyla hazırladığımız İstiklâl Takvimi'nin 1447 senesine ait nüshası neşrolundu. Takvimimizi her sene yepyeni bir muhtevâ ile neşrediyoruz. Takvimimizde bu sene Türk yazısını öğrenmek ve öğretmek için eşsiz bir hazine olan büyük Türk şairi Mehmet Âkif'in Safahat’ı üzerindeki çalışmalarımız büyük bir yer tutuyor.  Takvimimizin ön sayfalarında Kur'an okumayı bilip de Türkçe okumayı tecrübe etmemişler için harekeli metinlerin bulunduğu bir bölüme yer verdik. Harekeli bölümlerimizde Hadis-i Şerif'ler, Türkeli'nin selameti için derneğimizin sunduğu teklifler ve Safahat'tan bir güldeste yer alıyor. Yine ön sayfada Safahat'ın yazıldığı aralıkta Türk milletinin karşı karşıya geldiği siyasî ve içtimâî hadiseler hicrî takvime göre günü gününe okuyucuya sunuluyor.

Takvimimizin arka sayfalarında resimli bir Safahat Elifbâsı, Safahat'ta geçen veya atıf yapılan âyet ve hadislerin asılları ve Türkçe mealleri, Safahat'ta Mehmet Âkif'in kullandığı tabirleri tespit ederek hazırladığımız misalli Safahat’tan Tabirler bölümü, yine misalli bir Safahat Lügatçesi ve Mehmet Âkif'in bazı şiirlerinden ilhamla çizilen resimlerin bulunduğu Safahat'tan Tasvirler bölümü yer alıyor. Bunlardan başka Safahat'ın yazıldığı aralıkta çizilmiş ve neşredilmiş, hepsini o günkü mecmualardan seçip okuyucuya sunduğumuz ve Türk Milleti’nin başına gelenler hususunda hepimize bir şeyler öğretecek veya hatırlatacak bir karikatür bölümümüz var.

1447 İstiklâl Takvimini TİYO Yayıncılıktan, İstiklâl Marşı Derneği Şubelerinden ve kitapçılardan temin edebilirsiniz.

PERGELİN YAZMAZ SİVRİ UCU NEŞROLUNDU!

Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in “Pergelin Yazmaz Sivri Ucu” adlı yeni kitabı neşrolundu.

"BUNDAN AHSEN TAKVİM BULAMAYACAKSINIZ" - TAKVİM RİSALESİ

Derneğimizin hazırladığı "Takvim Risalesi" neşrolundu.

İSTİKLÂL TAKVİMİ TANITIM TOPLANTISI YAPILDI - "BUNDAN AHSEN TAKVİM BULAMAYACAKSINIZ"

İstiklâl Marşı Derneğini tertip ettiği "Bundan Ahsen Takvim Bulamayacaksınız" serlevhalı İstiklâl Takviminin tanıtım toplantısı 29 Zilhicce 1437 günü yapıldı.

HANYALI KONYA Mecmuamızın 7. Sayısı Çıktı

Konya Şubemizin neşrettiği «HANYALI KONYA» mecmuasının yedinci sayısı İsmet Özel’in yazı başlığı olan "İsmet Özel’in Hangi Cehennemde Olduğu Kimsenin Umurunda Değilse Benim Hiç Değil" manşetiyle çıktı.

OF NOT BEING A JEW Kitabının Yeni Kapağı ile Yeni Baskısı Yapıldı

İstiklâl Marşı Derneği Fahri Genel Başkanı Şair İsmet Özel’in OF NOT BEING A JEW kitabının vaat edilmiş tüm şiirler ve son şiirlerini ihtiva eden hitama ermiş yeni kapaklı yeni baskısı TİYO Yayıncılıktan çıktı. 

HANYALI KONYA - 6. Sayımız Neşrolundu

Konya Şubemizin neşrettiği «HANYALI KONYA» mecmuamızın altıncı sayısı İsmet Özel’in yazı başlığı olan «Türk Faşizminin Göründüğü Kadar Görülmeyen Tarihi » manşetiyle çıktı.

ÇELİMLİ ÇALIM'IN BEŞİNCİ SAYISI ÇIKTI

Derneğimizin yayınladığı “Çelimli Çalım” mecmuamızın beşinci sayısı çıktı.

URFA İSTİKLÂL MÜCAHEDESİ

Şanlıurfa şehri Türkiye’nin bir parçası değildir; Türkiye Şanlıurfa’nın büyütülmüş bir hâlidir. Eğer dünyada Türkiye diye bir yer varsa bu, Urfa’nın 780.000 kilometrekareye çıkarılmış/büyütülmüş olmasındandır.