"DÜNLENMEK, BUGÜNLEMEK, YARINSAMAK" Çelimli Çalım'ın On Altıncı Sayısı Çıktı

Çelimli Çalım Mecmuamızın on altıncı sayısı "DÜNLENMEK, BUGÜNLEMEK, YARINSAMAK” manşeti ile neşroldu.

İstiklâl Marşı Derneği Genel Başkanı Şair İsmet Özel’in bu sayıdaki yazı başlığı da "DÜNLENMEK, BUGÜNLEMEK, YARINSAMAK” şeklinde.

«Milletçe imana talip olmuşsak insanlar arasındaki nizânın sebebine ve gerekçesine mebni şekilde dünlenmemiz lâzım. Nedir dünlenmek? Dünlenmeği bugünlemekten ve yarınsamaktan ayırabilir miyiz? Dil cambazlığından medet umuyoruz. Bunu lisanımız aracılığıyla canımıza can katma yolları tahrip edildiği için yapmak mecburiyetinde kaldık. Durduğumuz yeri ancak dünlenmeği bugünlemekten ve yarınsamaktan ayırmadığımız takdirde kavrayabilmemiz mümkün olacak.»
 
On altıncı sayımızın diğer yazı başlıkları ise şöyledir:
Durmuş Küçükşakalak, “ TÜRKÜN EVVELİ AHİRİ, TÜRKÇENİN HAKKI BÂTILI”
Gökhan Göbel, “GARANTİLİ OSMANLICILIK”
Lütfi Özaydın, “TAVK”
Mustafa Tosun, “NE OLMAK İSTİYORSAK HENÜZ O DEĞİLİZ, NE OLACAĞIMIZI BİLMİYORUZ; AMA NE İDİYSEK ARTIK O DA DEĞİLİZ”
Dadaşhan Celaleddin Kavas,  “İLK HÂTIR HATRINIZDA MI?”
Muammer Parlar, “TÜRKÜN DÜNÜ TÜRKÜN BUGÜNÜ YA DA TÜRKÜN ENİ TÜRKÜN BOYU”
Salih Gezgiç, “FRENK HİKÂYESİNDE GÖRÜLÜNCE MENŞEVİK, UMRAN YOLUNDA OLUNUVERDİ BOLŞEVİK!..”
Fikret Demir, “MEDİNE VESİKASI’NIN BAKİYESİ TÜRK’ÜN MİSAK-I MİLLİSİDİR
HESABIN KAPANMASI MEKKE ve MEDİNE’NİN FETHİNE MERBUTTUR”
Bünyamin Özdemir, “ÂVÂZ-I ETRÂK 
“YORGUN’dan SESLİ GEMİ’ye -16”, Hazırlayan: Gökhan Göbel
Maruf Güner, “İSTANBUL'UN YUNUSLARI”
Oğuz Batıgün, “ORTAK PAZAR YA DA BABA YARISI SAM AMCA”
Seyfullah Köksal, “KÂFİR KAÇTI!”
Abdulhamid Sağır, “SAKARYA MEYDAN MUHAREBESİ’NİN PROVASI: MARAŞ ÇETE HARBİ - 1”
“Tarihi ve Sebebleriyle Yahudi Aleyhtarlığı” Bernard Lazare, Tercüme: Serhat Toksöz
 
ADANA ŞUBEMİZİN YEDİNCİ OLAĞAN GENEL KURULU

İstiklâl Marşı Derneği Adana Şubesi’nin Yedinci Olağan Genel Kurulu 21.02.2026 Cumartesi günü Adana Şube Merkezinde yapılacaktır.

HANYALI KONYA - 5. Sayımız Neşrolundu

Konya Şubemizin neşrettiği «HANYALI KONYA» mecmuasının beşinci sayısı İsmet Özel’in yazı başlığı olan «Türk Faşizminin Neresindeyi(z)m ?» manşetiyle çıktı.

"ELHAN-I ŞİTA" Kitapçığı Neşrolundu!

Elhan-ı Şita Türk harfleriyle neşrolundu.

PERGELİN YAZMAZ SİVRİ UCU NEŞROLUNDU!

Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in “Pergelin Yazmaz Sivri Ucu” adlı yeni kitabı neşrolundu.

"YAZIMIZ" KİTABI NEŞROLDU

İstiklâl Marşı Derneği'nin hazırladığı "Türkçe'den İslam'a Giriş" Serimizin ikinci kitabı "YAZIMIZ" neşroldu.

ÖNCE TÜRK MÜ ORTAYA ÇIKMIŞTIR TÜRKÇE Mİ? PANELİ İSTANBUL'DA YAPILDI

Derneğimizin tertip ettiği Önce Türk mü Ortaya Çıkmıştır, Türkçe mi? serlevhalı panel 25 Recep 1446 Cumartesi günü İstanbul'da yapıldı.

"ÇELİMLİ ÇALIM"IN ÜÇÜNCÜ SAYISI ÇIKTI!

İstiklâl Marşı Derneği’nin yayınladığı “Çelimli Çalım” mecmuamızı üçüncü sayısı çıktı. 24 sayfa olarak hazırlanan mecmuamızda dernek üyelerimizin yazıları ve Genel Başkanımız ile yapılan "İstiklâl Harbi Bitti Diyenler Tasfiye Edilmeli!" adlı mülakat yer alıyor.