"Hay! De" Toplantıları - 46, Kitap Müzakereleri - 5

31 Mart 2011 Perşembe günü yapılan kırk beşinci toplantıda Genel Başkanımız İsmet ÖZEL’in "Üç Mesele" isimli kitabı müzakere edildi.

İlk konuşmayı yapan Erol Karadoğan, tecrit, tefrit ve tevhid safhalarıyla alakalı izahatın bugün yaşadıklarımızla irtibatının canlı tutulmasının zaruretine işaret ederek, insanların günümüzde bu meseleler üzerinde düşünmekten uzak kalışlarına dikkat çekti.

Faysal Toprak, Üç Mesele’deki metinlerle irtibatımızı sorgulayarak başladığı konuşmasında, bu metinlerin bizi, İslam’ın hayatımızda ne gibi bir yer tuttuğu sorgusu altında bıraktığını ifade etti. Türkçe’yle aramızdaki mesafenin, küfür karşısındaki tutumumuzu da tayin ettiğini dile getiren Faysal Toprak,  kitapta bahsedilen üç meselenin, İstiklâl Marşı’yla da tespit edilebileceğini beyan etti.

Oruç Özel ise konuşmasında teknik ve teknoloji kavramlarının farkları üzerinde durarak, bir Müslüman’ın teknik ve teknoloji karşısındaki vaziyetinin nasıl kavranabileceği hususlarını ele aldı. Teknolojinin, akıl ve varlık arasındaki bağın kopmasındaki rolüne işaret eden Oruç Özel, teknoloji karşısında, onu anlayarak veya anlamayarak boyun eğme temayüllerinin Müslüman hayatında yerinin bulunamayacağını ifade etti.

7 Nisan 2011 Perşembe günü yapılacak olan kırk altıncı toplantımızda “Üç Mesele” kitabının müzakeresine devam edilecektir.