İstiklâl İçin İhtiyar

Genel Başkanımız İsmet Özel 7 Mayıs 2011 tarihinde Kahramanmaraş’ta “İstiklâl İçin İhtiyar” başlıklı bir konferans verdi. İstiklâl Harbi’nin başlatıldığı ve Türk İstiklâli’nin Türk Milleti’yle irtibatının kurulduğu şehir olarak, Kahramanmaraş’ın taşıdığı ehemmiyeti hatırlatan Genel Başkan İsmet Özel, derneğimizin kurulmasının üzerinden dört yıl geçtiği halde bu şehirde henüz bir şubesinin olmayışının normal görülemeyeceğini, bunun kâfirlerce kasten temin edilen bir vaziyet olduğunu ifade etti. Kahramanmaraş’taki İstiklâl mücadelesinin başlangıcı olarak kabul edilen Cuma namazı hadisesinin, o gün minbere çıkan imamın değil, orada hazır bulunan cemaatin huzursuzluğunu izhar edişi üzerine cereyan ettiğine dikkat çekerek, İstiklâl Harbi’nin, bazı öncülerin, liderlerin başlatıp sonuçlandırdığı bir şey olmadığını beyan etti.

Kahramanmaraş

MİLLETİN, KENDİ BAŞININ ÇARESİNE BAKMASINDAN KORKTULAR

Genel Başkan İsmet Özel, Kahramanmaraş’ın 22 gün 22 gece boyunca, göğüs göğüse, gırtlak gırtlağa bir mücadele verdiğini ve bu mücadelenin, aynı süre zarfında gerçekleşen Sakarya Meydan Muharebesi’nin bir provası olduğunu vurguladı. İstiklâl Harbi’nin üzerinden geçen doksan sene sonunda, o tarihtekinin çok gerisinde bir yere düştüğümüzü belirterek, “Millet nedir?” sorusuna doksan sene önce daha sarih ve daha sahih cevap verilebildiğini söyledi. O zamanki adlarıyla Maraş’ta, Urfa’da ve Antep’te cereyan eden bu hadiselerle birlikte, milletin kendi başının çaresine bakabileceği ihtimalinin görünür hale gelmesi üzerine; başının çaresine bakabilen bu milletin, başında bulunanların hesabını da görebileceği korkusunun birilerini harekete geçirdiğini, bunun üzerine 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığını dile getirdi. Genel Başkan İsmet Özel, günümüzde İstiklâl Harbi’nin mağluplarının galibiyetlerini ilan etmek üzere oldukları bir noktaya geldiğimizi belirterek; Kahramanmaraş’ta başlamış olan ihtiyarın 27 Mayıs 1960’tan itibaren geçersiz hale getirildiğini ifade etti.

Genel Başkan İsmet Özel, Türkiye’deki idarecilerin gerek İkinci Dünya Savaşı’na girmemek için gösterdikleri çabaların gerekse Savaş sonrasında Sovyetler Birliği tehdidinin doğurduğu telaşla NATO’ya katılma çabalarının; bir savaşa girilmesi halinde bu milletin göstereceği tavrın ne olacağına dair duydukları endişeyle alakalı olduğunu, zira henüz test edilmemiş inkılâpların ne gibi bir tavra yol açacağından emin olamadıklarını kaydetti. 29 Ekim 1923’te ilan edilen Türkiye Cumhuriyeti’ne son veren 27 Mayıs 1960 harekâtı sonrasında ortaya çıkan sosyalist ve İslami  dönüşüm imkânlarına ise bizzat bu siyasi eğilimleri şiddetle savunanlarca  mani olunduğunu beyan etti.

Kahramanmaraş

TÜRKİYE’DE İŞLERİN İYİ YÜRÜMESİNİN TEK YOLU MİLLÎ PAZARDIR

Bugün Türkiye’de işlerin iyi yürümediğinin altını çizen Genel Başkan İsmet Özel, yalnızca, dünya sisteminin üst noktalarında yer tutan unsurların işlerinin yürüdüğünü, onları engellemeye çabalamakla veya onların yaptığına benzer şeyler yapmakla hayırlı bir neticeye ulaşılamayacağını belirtti. Türkiye’de işlerin iyi yürümesi için müracaat edilecek tek çözümün bir millî pazarın teşkilinden geçtiğini, kendi insanının elinden çıkan şeylerle kendi insanının hayatını yükseltebilecek bir yolun tutturulmasının ehemmiyet taşıdığını ifade etti. Bunun için bunu istemenin ve buna gönül vermenin şart olduğunu vurguladı.

Genel Başkan İsmet Özel, Türk’ün bir etnik unsur, bir kültürel bütünlük veya bir siyasî tavır olmadığını; kendi mevcudiyetini Türk olmayanlara kabul ettirdiği zaman Türk’ün görülebildiğini ifade etti. Allah’ın Türk Milleti’ne bir vaadi olup olmadığı sorusu karşısında, ya İstiklâl Marşı’nın alelade bir metin olduğunu ya da Türk Milleti’nin varlığının bir senedi olduğunu kabul etmek gerektiğini söyleyerek İstiklâl Marşı’nın bize dayatılmış esaslar dışında esasların da olabileceğini gösterdiğini izah etti.

Genel Başkan İsmet Özel, içinde yaşadığımız modern dünyanın, bilhassa 1945’ten itibaren insanlar üzerinde kontrol tesis edilmesiyle varlığını sürdürdüğünü, dünyanın da buna uygun olarak kontrol eden ve kontrol edilen toplumlar şeklinde bir ayrıma tabi tutulduğunu dile getirdi. Türk hâkimiyetinin ise bir kontrol düzeni olmadığını, Türk Milleti’nin insanlar arası ilişkileri rızaya değil, memnuniyete istinat ettirdiğinin tarihten kolaylıkla görülebileceğini vurguladı. Bizi kontrol edenlerin bize sundukları şeyleri tabii, güzel ve kaçınılmaz bularak yaşadığımızı ifade eden Genel Başkan İsmet Özel, bundan başka bir sunuş biçimi olmadığına ikna edilmemiz sayesinde kontrol eden güçlerin işlerini yürütebildiklerini vurguladı. Kontrol altında yaşayışımız dolayısıyla bize ihtiyar hakkı tanınmadığını, seçme hakkı kullanmamızın istenmediğini belirten Genel Başkanımız İsmet Özel, seçme hakkımızı kullanmamız halinde Türkiye’de hiçbir kötülüğün yaşayamayacağının muhakkak olduğunu haber verdi. Bu meyanda, İstiklâl Marşı Derneği’nin Gaziantep, Şanlıurfa ve Adana’nın ardından Kahramanmaraş’ta da şubesinin açılması halinde İstiklâl için ihtiyar hattının tamamlanacağını, böylelikle Türkiye’nin  kontrol altında olmaktan uzaklaşacağını beyan ve ilan etti.