Adana Şubemizin Açılışında Yapılan Basın Toplantısı

İstiklâl Marşı Derneği'nin Adana Şubesi 29 Ocak 2011 Cumartesi günü yapılan basın toplantısı ile açıldı.  

Adan Şubesi

İstiklâl Marşı Derneği Adana Şubesi 29 Ocak 2011 Cumartesi günü yapılan basın toplantısı ile açıldı. Basın toplantısında konuşan Şube Başkanı Ali Özdemir, millet bütünlüğünün ehemmiyetinin bilinmesini ve Türklüğün kavranılmasının elzem olduğunu vurguladıklarını, milletimizi bütünleştiren, yolunu açan parlaklığın ise İstiklâl Marşı’mızda dile getirildiğini ifade etti. Ali Özdemir, İstiklâl Marşı’mızın 41 mısraını -ne bir eksik ne bir fazla- esas alanlardan müteşekkil olan İstiklâl Marşı Derneği’nin, kendileri için de tüttürülmesi gereken “son ocak” olduğunu  beyan etti.

 

ADANA’NIN İSMİ “YİĞİT ADANA” OLMALIDIR

Adana Şube Başkanının ardından söz alan İstiklâl Marşı Derneği Genel Başkanı İsmet Özel, İstiklâl Harbi’nin -milletin zorla ve kendi çabasıyla gavuru başından attığı ve İstiklâl Harbi’nin diğer safhalarını mümkün kılan- ilk safhası  içerisinde Adana’nın oynadığı tarihî rolün ehemmiyetine dikkat çekti. İstiklâl Marşı Derneği Adana Şubesi’nden beklenen ilk faaliyetin, tıpkı Urfa, Maraş ve Antep vilayetlerimize “Şanlı”, “Kahraman” ve “Gazi” unvanlarının verilmiş olması gibi Adana’mızın isminin de “Yiğit Adana” olarak değiştirilmesi yönünde girişimde bulunması olduğunu ifade eden Genel Başkan İsmet Özel, Türk ordusunu idare edenlerin Adana’dan çekilirken “Anlaşma şartları geri çekiliyoruz, topraklarımızı terk etmiyoruz” şeklinde mazeret beyan etmelerini ve İngiliz Orduları Kumandanı General Allenby’nin bölgede kalıcı olmayacaklarını ifade etmek zorunda kalmasını hatırlatarak, İstiklâl Marşı Derneği’nin özür beyan eden veya korku izhar eden tarafta yer almadığını, dolayısıyla Adana Şubesi’nin açılışı münasebetiyle son derece rahat olduğunu vurguladı.

 İstikalal Marsi Dernegi Adana Subesi

İSTİKLÂL MARŞI DERNEĞİ KOLLARI SIVADI

Basın toplantısının ardından Seyhan Kültür Merkezinde "Ne Kaçaklara Ne De Oturaklılara Marş Gerektir" serlevhalı bir konuşma yapan  Genel Başkan İsmet Özel, Adana Şubesi’nin açılışıyla İstiklâl Marşı Derneği’nin Türkiye’de kolları sıvadığının işaretlerini gördüğünü beyan etti. Derneğin yolu zaten yarılamış bulunduğunu hatırlatan Genel Başkan İsmet Özel, dünya hayatını zehir eden güçlerin, İstiklâl Marşı Derneği’nin dört sene yaşamasına ve Adana Şubesi’nin açılmasına mani olamadıklarını dile getirdi.

Genel Başkan İsmet Özel, konuşmasının başlığındaki “kaçaklar”ın asker kaçaklarını ifade ettiğini, 1950’de iktidara gelen Demokrat Parti’nin, İstiklâl Harbi döneminde orduda görev almış bulunan herkese İstiklâl Madalyası verme kararı almasıyla birlikte, o dönem için asker kaçağı olanların da İstiklâl Madalyası almanın yollarını bulduklarını hatırlatarak, bugün Türkiye’nin böyle kimselerce yönetildiğini de sözlerine ekledi.

İstiklâl Marşı’nın mevzu bahis kaçakların marşı olmadığı gibi, yaygın kanaatin aksine “herkesin” marşı da olmadığını, İstiklâl Marşı Derneği üyelerinin marşı olduğunu beyan eden İsmet Özel “Oturaklılar”ın ise İstiklâl Marşı’nı bir istismar vasıtası olarak benimsediklerini ve Sakarya Meydan Muharebesi’nin zaferle neticelenmesinin ardından derhal rafa kaldırarak Türk Milleti aleyhine kullanmadıkları takdirde hiç devreye sokmadıklarını ifade etti.

Ne Kaçaklara Ne de Oturaklılara Marş Gerektir

MİLLET OLARAK, ÇOCUK OLMADIĞIMIZI GÖSTERMELİYİZ

İstiklâl Marşı’nın yeniden anlaşılması imkânına kavuşulmadığı takdirde Türkiye’nin devamı imkânının da kalmayacağını ifade eden Genel Başkan İsmet Özel, bir şeylerin yapılması gerektiğinin anlaşılması halinde o şeyin yapılmasında hiçbir zorlukla karşılaşılmayacağını, ancak Türkiye’de sistematik olarak bu anlama imkânının ortadan kaldırılmasına müteveccih tedbirlerin uygulandığını belirtti. Türkiye’de iki üniversitenin olduğu yıllarda kaydedilen akademik seviye ile bugün yüzlerce üniversitenin mevcudiyetiyle ulaşılan akademik seviyenin mukayese edilemezliğine dikkat çeken Genel Başkan İsmet Özel, 1950’de bir lise mezununun gerek şahsiyet gerekse ansiklopedik bilgi bakımından elinde bulundurduğu müktesebatın, bugün liseden mezun olan biriyle karşılaştırılması halinde de söz konusu tedbirlerin ne kadar sıkı bir şekilde uygulandığının anlaşılabileceğini ifade etti.

Türkiye’de yaşayan çoğunluğun hiçbir zaman Türkiye’nin iyiliğine müteveccih şeylere iyi gözle bakmadığını ifade eden Genel Başkan İsmet Özel, insanların çocuklara verilen oyuncaklar kabilinden birtakım hadiselerle ve fikrî oyuncaklarla oyalandıklarını söyleyerek; Allah’ın Türklere bir vaadi olduğunu ve bunun bize bir hedef koyduğunu düşünenlerin, oyuncaklarla avutulan çocuklar olmadıklarını göstermeleri gerektiğini vurguladı.

Genel Başkan İsmet Özel konuşmasının son kısmında, bugün bize dayatılan formların tamamını hiçe sayan bir tavrın İstiklâl Marşı’nda mündemiç bulunduğunu ve “Medeniyyet dediğin tek dişi kalmış canavar” mısraının bunu özlü bir şekilde ortaya koyduğunu ifade ederek İstiklâl Marşı Derneği’nin gittiği yolda ve tutturduğu istikamette Mekke’nin fethine benzer bir neticenin alınması azminde olduğunu beyan etti.

Adana Şubesi - Basın Toplantısı, İstiklâl Marşı Derneği.