İstiklâl Marşı Derneği’nin tertip ettiği “Sönmez Ocağın Beş Yılı” sergisi 28 Temmuz 2012 Cumartesi günü Trabzon’da açıldı. Serginin açılışı münasebetiyle Genel Başkan Şair İsmet Özel katılımcılara hitaben bir konuşma yaptı.
Genel Başkan İsmet Özel İstiklâl Marşı Derneği’nin bu sergiyi Trabzon’da herhangi bir davet üzerine değil, kasden açtığına dikkat çekerek başladığı konuşmasında İstiklâl Marşı’nın yazılmasına sebep olan şartlardan daha ağır şartların bugün yürürlükte olduğunu, İstiklâl Marşı Derneği’nin bu sebeple kurulduğunu hatırlattı. İstiklâl Marşı’nın Türkler için kâfirlerden kaçırılmış bir metin olması gibi İstiklâl Marşı Derneği’nin de Türkler için kâfirlerin talimatlarının geçersiz olduğunu ilana müteveccih bir teşkilat olduğunu söyledi. Dünyadaki küfür hâkimiyetinin bir müdahaleyle karşılaşmasını bekleyen insanların bir arada bulundukları bir dernek olarak İstiklal Marşı Derneği’nin, bu küfür hâkimiyetinden memnun ve müstefid olacak birtakım insanlarla ölümüne savaşmak için mevcut olduğunu beyan etti. Türkiye’nin ciddi bir Hıristiyanlaşma tehdidiyle karşı karşıya olduğuna ve İstiklâl Marşı’nın anayasadan çıkarılması yolunda kuvvetli bir akımın da mevcut bulunduğuna dikkat çeken Genel Başkan İsmet Özel, İstiklâl Marşı’nın Sakarya Meydan Muharebesi’nden hemen sonra rafa kaldırıldığını bir kere daha ifade etti. Bugün okullarda, resmi törenlerde, spor müsabakalarında okunan marşın İstiklâl Marşı’nın ne söylediğinin anlaşılmasına mani olmak üzere şekillendirildiğini dile getiren Genel Başkan İsmet Özel, İstiklâl Marşı’nı katılımcıların da eşlik etmesiyle gür ve canlı bir havada asli bestesiyle okuyarak, kırkbir mısraın neler söylediğinin böylelikle anlaşılabileceğini gösterdi.
TÜRKİYE İÇİN DİRENİŞ VE ATILIM ZARURİDİR
Hicret öncesinde müslümanların Mekke’den çıkarıldıklarını ve bu hicretin müşriklerin baskısından kaçış için değil Mekke’nin fethine hazırlık maksadıyla yapıldığını vurgulayan Genel Başkan İsmet Özel, 1916 ve 1917 yıllarında İslam Ümmeti’nin bu defa hem Mekke’den hem de Medine’den çıkarıldığını ve 1923’te Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanının ikinci hicret olarak vuku bulduğunu söyledi. Ancak Cumhuriyet ile birlikte yerine getirilmesi gereken medeni hayatın tesis edilmediğini belirtti. Var olmakla yok olmak arasındaki bir halin akabinde, Türk Milleti’nin Cumhuriyet idaresine kavuştuğunu hatırlatan Genel Başkan İsmet Özel bundan sonra milletin kendine yapılan baskı ve kötülüklere hep tahammül edegeldiğini ifade etti.
Genel Başkan İsmet Özel mevcut bazı şeylerin tamiratıyla, iyileştirilmesiyle veya geri alınmasıyla Türkiye’nin kendine hayatiyet temin edemeyeceğini, bu hayatiyetin temininin büyük bir atılım yapma zaruretine bağlı olduğunu söyledi. Şartlara intibak ederek, günü kurtararak Türkiye’nin hayatiyetini koruma ihtimali olmadığını vurgulayan Genel Başkan İsmet Özel, Türkiye’de bir atılımın vuku bulması için bir direniş döneminin yaşanması zaruretinin bulunduğunu da dile getirerek konuşmasını tamamladı.
28 Temmuz 2012, Trabzon
Tanıtma hangi sebeple olur? Ya iki insan tanışıyorsa birisi diğerine kendini tanıştırır ve yahut birisi diğerlerine kendini tanıtır. Bu tanıtmanın gayesi ne olabilir.