Paneller Paneli

Derneğimizin ilk üç yılı içerisinde düzenlenen panellerin müzakere edildiği “Paneller Paneli” toplantımız 1 Mayıs 2010 tarihinde Genel Merkezimizde gerçekleştirildi.
 
Türkiye’nin muhtelif illerinden gelen üyelerimizin katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Genel Başkanımız İsmet ÖZEL, Türkiye’de ve dünyada işin aslının ne olduğunu hem öğrenmek hem de öğretmek üzere İstiklâl Marşı Derneği’nin kurulduğunu ifade etti. İsmet ÖZEL, İstiklâl Marşı’nın Cumhuriyet tarihi boyunca devlet otoritesinin bir unsuru haline getirilmek istendiğine ve bu amaçla gasp edildiğine işaret ederek, İstiklâl Marşı Derneği’nin kuruluşuna engel olmayan güç odaklarının beklentilerinin, onun bu gasbı pekiştirmeye yaraması yönünde olduğunu, bunu sağlamaya yönelik birtakım girişimlerin ise İstiklâl Marşı Derneği’nce geçersiz kılındığını dile getirdi.

İstiklâl Marşı Derneği’nin bir hayrı cismani hale getirememesi halinde bir şerri cismani hale getireceği tehlikesine işaret eden Genel Başkanımız İsmet ÖZEL, Türkiye’de bin yıldır tadılmamış olan bir şeyin tadılır hale getirilmesinin İstiklâl Marşı Derneği’nin işi olduğunu belirtti. İstiklâl Marşı’nın, Türkiye’deki mü’min kitlesinin münafıkların işini kolaylaştırması için suiistimal edildiğinin, 86 yıl sonra ilk kez İstiklâl Marşı Derneği’nce söylenebildiğini belirten Genel Başkanımız İsmet ÖZEL; milletin İstiklâl Harbi ile vatana sahip çıkmasının ardından kimsenin millete sahip çıkmak yönünde adım atmadığını, İstiklâl Marşı Derneği’nin ise bizim kendimize sahip çıkışımız olarak mana taşıdığını beyan etti.

Bu sahiplenişle dünya sistemini mağlup edeceğimiz yönünde bir iddiada bulunmadığımızı, hakim sistemi mağlup edemeyebileceğimizi, ancak Hakk’a taptığımızı ortaya koyabileceğimizi dile getiren İsmet ÖZEL,  İstiklâl Marşı Derneği üyelerinin ufkunda bir Türkiye’nin olması şartına temas ederek ufkumuzdaki Türkiye’nin mevcut enkazın malzemesi ile inşa edilemeyeceğini, buna mukabil dışarıdan malzeme ithal etmeye de niyetimiz olmadığını; inşaatın malzemesinin bizzat kendimiz olabileceğini sözlerine ilave etti.

Geçen üç yıl içerisinde düzenlenen panellerde söz almış olan konuşmacılardan Mustafa Tosun,  Mehmet Kendirci, Durmuş Küçükşakalak, Mustafa Özköylü, Murat Ural, Hamdi Özyel, Mustafa Karanfil, Mehmet Tuncel ve Ahmet Demirel sırasıyla söz alarak bu on panelin kendileri için taşıdığı manayı, takip edilen güzergâh hakkındaki görüşlerini ve özeleştirilerini dile getirdiler. Yapılan değerlendirmelerde panelistlerce tespit edilmiş olan önemli ve parlak noktalara yeniden temas edildiği gibi, panelistlerin kimi zaman meseleleri gerektiği şekilde ele alamadıkları da vurgulandı. Toplantıda söz alan bazı dernek üyeleri de panellerin muhasebesi çerçevesinde görüşlerini serdettiler.