Şanlıurfa Şubemiz Açıldı

İstiklâl Marşı Derneği Şanlıurfa Şubesi, şube merkezinde düzenlenen basın toplantısıyla açıldı. Şanlıurfa Şube Başkanı Mustafa Özköylü Urfalıları İstiklâl Marşı'nın hitap ettiği kişi olmaya, oldukları takdirde kişiliklerini savunmaktan geri durmamaya çağırdıklarını söyledi. Basın toplantısının ardından düzenlenen “Kendini Bilen Rabb'ini Bilir” konulu panelde konuşan şube başkanları ve bölge temsilcilerimiz bu ifadenin Şanlıurfa’daki panele konu olarak seçilmesinin manidarlığına dikkat çektiler. Panelistler kim olduğumuzu idrak etmemizi sağlayan bir sıhhat alanının ancak “Türk olmak”la kazanılabileceğini belirterek “Türk olma”nın ise İslam’ı sırtlanıp götürmenin ötesinde bir tarifinin olmadığını beyan ettiler.

Panelin ardından bir konuşma yapan İstiklal Marşı Derneği Genel Başkanı İsmet Özel “Biz Urfalılara akıl vermeye, bir şey öğretmeye gelmedik; biz Urfalılardan akıl almaya, Urfalılardan bir şey öğrenmeye geldik.” dedi. Derneğin Şanlıurfa'da şube açmasının sadece Türkiye değil, dünya tarihi açısından da kritik bir önemi haiz olduğunu ifade eden Özel, 11 Nisan 1920'de yani TBMM'nin açılışından önce düşman işgalinden kurtulan Urfa'nın Türkiye topraklarına ilave olmadığını aksine Urfa'nın genişleyip büyüyerek Türkiye haline geldiğini beyan etti.

Basın Açıklamasına, panele ve Genel Başkanımız İsmet Özel’in konuşmasına ait çözümlemeler önümüzdeki günlerde sitemizde yayınlanacaktır.

14 Kasım 2009, Şanlıurfa