"İSTİKLÂL MARŞI'NIN TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ", Panel, 24 Mayıs Cumartesi, Kütahya-Emet
Derneğimiz 24 Mayıs 2014 Cumartesi günü Kütahya ilimizin Emet kazasında Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in yöneteceği "İSTİKLÂL MARŞI'NIN TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ" serlevhalı bir panel tertip edecektir.

"İstiklâl Marşı isimsiz kahramanlardan müteşekkil bir orduya; “Kahraman ordumuza” ithaf edildi. Dinini milliyeti, milliyetini dini sayan ama kim olduğu bilinmeyen insanlarla hayat bulan Türk milliyetçiliği her zaman küfrün kâbusu oldu. Türkiye’de üzeri ısrarla örtülen bir tek milliyetçilik varken,  ismi parlatılanlarca üzeri parlatılan birçok sahtekârlık var. Yıllardır Türkiye üzerine boca edilen sahtekâr milliyetçiliği ile İstiklâl Marşı’nın sahici milliyetçiliğinin tefriki Türkiye’nin idame şartlarındandır.

Bu sâikle İstiklâl Marşı’nda tarifini bulan fakat üzeri örtülen milliyetçiliğimizi Kütahya’nın Gazi Emet’inde tasvir ediyoruz. Çünkü Emet’in isimsiz kahramanları, İzmir’i işgal eden Yunan birliklerini Yunan bayraklarıyla değil, Emet Müdafa-i Vatan Cemiyeti adı altında bir müfrezeyle karşıladı."

Arzu eden herkesin iştirak edebileceği panelimiz 17:30'da başlayacaktır.

İSTİKLÂL MARŞI'NIN TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ
24 Mayıs 2014 Cumartesi - 17:30