Sivas Şubemiz Açıldı

Allah’ın izni ve inayetiyle bugün İstiklâl Marşı Derneği Sivas Şubesi'ni açıyoruz. Derneğimizin amaçları dernek tüzüğünde açıkça ilan edildiği üzere;

Dünyada ve Türkiye’de insana yaraşır şekilde yaşamak ve yaşatmak için gerekli zemini tesis etmek. İstiklâl Marşı’nda yer alan esasları bir duruş olarak rehber kabul edip bu esasları her yer ve zeminde yaymak ve bu çerçevede olmak üzere yerel gelenek ve görenekleri korumak ve yaşatmaya teşvik etmektir. Bu amaçlara hizmet etmesi bakımından İstiklâl Marşı Derneği Sivas Şubesi olarak Genel Merkezimizle uyum içerisinde; Milli Marşımız olan ‘İstiklâl Marşı’nın bir milli mutabakat, bir milli yemin ve bir milli proje olarak millet hayatındaki yerini hatırlatmak ve bu amaçla faaliyetler yapmak üzere yola çıktığımızı Sivas kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz.

 
Milletvekili mazbatasının meslek hanesinde “İslam Şairi” yazan Mehmet Akif: “Bu vatan da kaybedilirse gidilecek başka yer kalmayacak” diyordu. Bu tespitin günümüzde de gerçekliğinden bir şey kaybetmediğine inanıyor ve bu duyarlılığın bir ifadesi olmak üzere İstiklâl Marşı Derneği’nin Sivas Şubesi’ni açıyoruz.

Bu millet İslam’ın bayrağını yere düşürmemek için savaştı. Bunu unutmayacağız.

İstiklâl Marşı Derneği üyeleri, milletin menfaatini kendi menfaati bilenlerdir. Bu anlamda milletin değerlerini istismar edenlerle aramız açıktır. İstiklâl Marşı Derneği milletin emrinde olmayı þeref sayanların derneğidir. Milletin emrinde olmayı şeref sayan başkaları da vardır mutlaka ama yalnızca bizler Türk Milletinin emrinde olmayı şarta bağlamayanlarız. İstiklâl Harbi'ni yapan bir millet olduğumuzun hatırlanmasını istiyoruz. Türk kimdir? Millet nedir? Gâvur kime denir? Türkiye kimlerin vatanıdır? Gibi hayatî öneme sahip sorular gündemimizden çıkarılmaya çalışılmaktadır. Biz ısrarla bu soruları sormaya devam edecek ve doğru cevapları cümle âleme duyurmaya çalışacağız.

İstiklâl Harbimizin yapılmasında en başından beri önemli bir yere sahip, Türk Milleti'nin teşekkülünde önemli bir merkez ve hâlihazırda Türk kültür hayatında önemli bir yere sahip olan ilimiz Sivas’ta derneğin ilk şubesinin açılmış olması da ayrı bir değer, ayrı bir güzellik ve ayrı bir anlam içermektedir.
,

Vatana millete hayırlı uğurlu olsun. 

İstiklâl Marşı Derneği
Sivas Şubesi
(17 Kasım 2007)