İstiklâl Marşı Derneği’nin yayınladığı “Çelimli Çalım” mecmuamızın yedinci sayısı çıktı.
Kırk sayfa olarak hazırlanan mecmuamızın kapağında “NEW TURKEY” TÜRKÇEYE “YENİ HİNDİ” OLARAK TERCÜME EDİLSİN manşeti var.
Genel Başkanımız Şair İsmet Özel’in "YENİ TÜRKİYE: BİR CÜRM-İ MEŞHUT" serlevhalı yazısı yedinci sayımızda yayınlandı.
Ayrıca Bernard Lazare’nin 1894’te neşredilen L’antisémitisme, Son Histoire Et Ses Causes (Tarihi ve Sebebleriyle Yahudi Aleyhtarlığı) adlı eserinin ilk kısmı Fransızca metni ve İngilizce tercümesine ilave olarak Türkçedeki ilk tercümesi ile birlikte Çelimli Çalım’da tefrika edilmesine devam ediliyor.
Yedinci sayımızın içinde;
İsmet Özel - "YENİ TÜRKİYE: BİR CÜRM-İ MEŞHUT"

URFA İSTİKLÂL MÜCAHEDESİ
Şanlıurfa şehri Türkiye’nin bir parçası değildir; Türkiye Şanlıurfa’nın büyütülmüş bir hâlidir. Eğer dünyada Türkiye diye bir yer varsa bu, Urfa’nın 780.000 kilometrekareye çıkarılmış/büyütülmüş olmasındandır.
"Muvakkitin Gözyaşları" Sergi ve Konser
"Muvakkitin Gözyaşları” serlevhalı sergimiz Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in teşrifiyle açıldı.
İstiklal Takvimini şubelerimizden ve TİYO Yayıncılık'tan temin edebilirsiniz.
SAAT 11
Mehmet Akif'in Asım kitabında bir ramazan vakası vardır. Köse İmam bu vakayı "saat 11 sularındaydı" diye anlatmaya başlar.
100 Sene Türkiye Cumhuriyeti Tarihinde Nelerle Geçti? Bu Millet Neler Gördü, Neler Görmedi, Neleri Görmesine Mani Olundu?
YEDİNCİ OLAĞAN GENEL KURUL
Derneğimizin 7. Olağan Genel Kurulu 19 Zilkade 1446 Cumartesi günü (17 Mayıs 2025) İstanbul Şubemizde yapıldı.


