"DARU'L İSLAM NEDİR, NE OLMALIDIR? MİSAK-I MİLLİ NE İDİ, NE OLDU?" - PANEL, 15 Mart 2015, İstanbul
İstiklâl Marşı Derneği bastığı yerleri toprak diyerek geçmemekle diğer tüm kuruluşlardan (resmî-gayrı resmî) ayrılır. Sekizinci sene-i devriyesine kadar vatan bağını izah etmekle vakit kaybetmedi, bundan sonra da etmeyecek.  Bugüne kadar hamasi bir toprak mistisizmi meşgul etmedi, etmeyecek. Çünkü biz Müslümanlar daha işin başında -Hicret’ten beri- vatansız yaşamayı namussuz yaşamakla bir tuttuk. Hicret’ten sonra vatanımız da oldu, kıblemiz de… Ayağımızı bastığımız yerin mahiyeti öyle önemliydi ki; koskoca insanlık tarihini "Hicret’ten önce" ve "Hicret’ten sonra" olarak, koskoca dünya arzını Darü’l İslâm – Darü’l Harp olarak ikiye böldük.

Bugün bilumum lâkaydların umurunda olmayan Daru’l İslâm, İstiklâl Marşı Derneği’nin yegâne umurudur. İstiklâl Marşı, İslâm ölçüleri getirilen toprak parçasını “cennetvatan”la tesmiye eder. Türkiye deyince; “Memalik-i âli Osman’dan kalan son toprak parçası”nı değil, üzerine yemin edilmiş, itikadî sınırlar içinde, mutabakatını İstiklâl Marşı ile gerçekleştirmiş son milletin ülkesini anlıyoruz. Bu topraklarda Türklerden başka her kim hak iddia ediyorsa haddini aştığını, aynı zamanda cezaya da müstahak olduğunu biliyor ve bildiriyoruz. Türkiye aleyhine yalancı şahitlikte yarışanların zelil bırakılacağı bir gün için sekizinci senemizde dua ediyoruz.

Bağlarbaşı Kültür Merkezi - Büyük Salon
Selamiali Mah., Gazi Cad. No:22,