"SÖYLEYEN BİLMEZ BİLENLER SÖYLEMEZ" Neşrolundu

TİYO Yayıncılık “Türkçeden İslâma Giriş” serisine bir telif eser daha kattı. İstiklâl Marşı Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Lütfi Özaydın’ın “Söyleyen Bilmez Bilenler Söylemez” kitabı Türkçenin Kur’an-ı Kerim’den neşet etmiş bir lisan olduğunu kelimeler ve Türk hayatı üzerinden izah ediyor. “Türkçe Üzerine Mülahazalar” serlevhası ile bir seri teşkil edecek bu kitabın arka kapağında şu satırlar yazılı:

On sene önce İsmet Özel Bey’in işaret ettiği “Türkçeden İslâm’a Giriş” fikrinin kapısını aralamak maksadıyla yapılan iki çalışmada (Türkün Dili Kur’an Sözü ve Resulü Ekrem Söyledi, İşiten Türk Oldu) daha çok isimler üzerinden gösterilen işin sadece o kısımla kalmayıp nerelere uzandığını, uzanacağını görebiliriz bu kitapta. Gördüğümüzden, bilenin söylemediği, söyleyenlerin bilmediği şeyin ne olduğunun sezgisine varabiliriz. Dercedilen yazılarda “Türkçeden İslâm’a Giriş” fikrinin fevkalâdeliğine dair nezih örnekleri okurken aynı zamanda “öz Türkçe”cilerin bize yutturdukları herzelerin ne kadar temelsiz olduğunu anlıyoruz. Lütfi Özaydın’ın ayan beyan açtığı çığırla yıllardır etimoloji diye diye üzerimize hurafeler boca eden cümle etimologların (başta Ermeni etimologlar olmak üzere) defteri dürülmüştür. Lütfi Hoca’nın konuşma üslûbuyla yazıya döktüğü mülahazalar hiçbir gâvurun, hiçbir zaman, hiçbir şey anlamayacağı şeyler. Şahit olduğumuz; sadece Türklere has, sadece Türkler arasında cereyan edecek bir bakış ve kavrayış tarzıdır. Lütfi Hoca’dan aldığımız dersle söylersek : Kur’an-ı Kerim ve Hadis-i Şeriflerle irtibatı kesilen Türk “ede”mez, “eyle”yemez, “an”layamaz, “iste”yemez… “bitki”sel hayata dahi giremez. Kaybettiğimiz lisana dönme, Türkçeyi kazanma, geçmişte belki insiyakî olarak bilinenleri şuur katına çıkarma yolunda gösterilen bu marifet her marifet gibi iltifata tâbidir. Müşterisiz mal zayidir. Allah bereket versin.

Kitap derneğimizin şubelerinden, TİYO Yayıncılıktan ve kitapçılardan temin edilebilir.

"SINIF BİLİNCİ - KIŞ" Paneli Yapıldı.

"Sınıf Bilinci" mecmuasının "Kış" nüshasının neşrolunması vesilesiyle tertip edilen panel 4 Şubat Cumartesi günü İstanbul Şubemizde yapıldı.

OF NOT BEING A JEW Kitabının Yeni Kapağı ile Yeni Baskısı Yapıldı

İstiklâl Marşı Derneği Fahri Genel Başkanı Şair İsmet Özel’in OF NOT BEING A JEW kitabının vaat edilmiş tüm şiirler ve son şiirlerini ihtiva eden hitama ermiş yeni kapaklı yeni baskısı TİYO Yayıncılıktan çıktı.

"FAYDASIZ RANDEVU" Neşroldu

Genel Başkanımz Şair İsmet Özel’in Faydasız Yazılar, Bilinç Bile İlginç ve Tavşanın Randevusu kitapları birlikte Faydasız Randevu adıyla TİYO Yayıncılıktan neşroldu.

"RASULÜ EKREM SÖYLEDİ İŞİTEN TÜRK OLDU" Neşrolundu

İstiklâl Marşı Derneği'nin hazırladığı Türkçe’den İslâm’a Giriş serisinin üçüncü kitabı olan ve dört ciltten müteşekkil “Rasulü Ekrem Söyledi İşiten Türk Oldu” neşrolundu.

ŞUBE GENEL KURULLARI

İstiklâl Marşı Derneği Şubelerinin Olağan Genel Kurulları Şube Merkezlerinde yapılacaktır.

"ÇELİMLİ ÇALIM"IN ÜÇÜNCÜ SAYISI ÇIKTI!

İstiklâl Marşı Derneği’nin yayınladığı “Çelimli Çalım” mecmuamızı üçüncü sayısı çıktı. 24 sayfa olarak hazırlanan mecmuamızda dernek üyelerimizin yazıları ve Genel Başkanımız ile yapılan "İstiklâl Harbi Bitti Diyenler Tasfiye Edilmeli!" adlı mülakat yer alıyor.

"VE'L-ASR" Neşroldu

Genel Başkanımız Şair İsmet Özel’in “Ve’l-Asr” ve “Neyi Kaybettiğini Hatırla” kitapları birlikte TİYO’nun 15. Kitabı olarak “Ve’l-Asr” adı ile neşroldu.

DESEM ÖLDÜRÜRLER DEMESEM ÖLDÜM Kitabının Yeni Baskısı Yapıldı

TİYO'nun ilk kitabı olduğu gibi Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in okunurken hem sağdan hem de soldan başlanan ilk kitabı da olan “Desem Öldürürler Demesem Öldüm”ün yeni baskısı yeni kapağı ile yapıldı.