İSTANBUL ŞUBEMİZİN 5. OLAĞAN KURULU YAPILDI

İstanbul Şubemizin 5. Olağan Kurulu 9 Şaban 1443 (12 Mart 2022) Cumartesi günü yapıldı.

Teşrik tekbiri, salat-i ümmiye ve İstiklâl Marşı'nın 10 kıtasının okunmasından sonra Divan Kurulu seçildi.

Divan Kurulu Başkanı Oruç Özel, Divan Kurulu üyeleri ise Gökhan Göbel ve Seyfullah Köksal oldu.

Faaliyet raporlarının okunmasının ardından teklif edilen tek yönetim kurulu aday listesi ve delege listesi okundu ve seçime geçildi.

Sonuçların ilânından sonra İstanbul Şube Başkanımız Mehmet Ercüment Sayın bir konuşma yaptı.

İkinci Başkanımız Gökhan Göbel ve Umum Muhasibimiz Oruç Özel de birer konuşma yaptılar.

Son olarak Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel bir konuşma yaptı. (Konuşmanın tam metni portalımızda yayınlandı)

Fahri Genel Başkanımızın konuşmasından sonra İstiklâl Korosu dördü hicazkar, dördü de hicaz makamında olmak üzere sekiz şarkıdan müteşekkil bir konser verdi.

Yapılan seçimin neticesinde yeni yönetim kurulu listesi;

İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu

Osman Kıvrak
Muhammet Faruk Ay

"Hak, Hakikat, Hakk'a Tapan Türk Milleti" Bültenimiz Neşroldu

İstiklâl Marşı Derneği'nin dördüncü bülteni "HAK, HAKİKAT, HAKK'A TAPAN TÜRK MİLLETİ" neşredildi.

"FAYDASIZ RANDEVU" Neşroldu

Genel Başkanımz Şair İsmet Özel’in Faydasız Yazılar, Bilinç Bile İlginç ve Tavşanın Randevusu kitapları birlikte Faydasız Randevu adıyla TİYO Yayıncılıktan neşroldu.

"SINIF BİLİNCİ - BAHAR"

Sınıf Bilinci mecmuamızın BAHAR sayısı neşrolundu.

"ANAMIZ, AVRADIMIZ, YARİMİZ; KADIN MI TÜRK KADINI MI?” Çelimli Çalım'ın On İkinci Sayısı Çıktı

Çelimli Çalım Mecmuamızın on ikinci sayısı "ANAMIZ, AVRADIMIZ, YARİMİZ; KADIN MI TÜRK KADINI MI?” manşeti ile çıktı.

"İLTİFAT AĞYAREDİR DOST ACI SÖYLER" Neşrolundu

TİYO Yayıncılık “Türkçeden İslâma Giriş” serisine bir telif eser daha kattı.

İstiklâl Marşı Derneği Yeni Yönetim Kurulunun görev taksimatı yapıldı

17.07.2010 tarihinde yapılan Genel Kurulumuzun ardından yapılan ilk yönetim kurulu toplantısında, yönetim kurulu üyelerimizin görev taksimatı yapıldı.

KÜNYEDEN KİNAYE

Mehmet Akif hakkında yazılan kitapların hemen hepsinde Cenap Şahabettin’den iktibas edilen şu satırlara denk geliriz: