İSTİKLÂL TAKVİMİ'NİN 1444 SENESİNE AİT NÜSHASI NEŞROLUNDU!

14 asır önce hicreti başlangıç kabul ettik. Ölçümüzü hicretten önce-hicretten sonra şeklinde belirledik. İstiklal Marşı Derneği olarak hicretin manasını kavramayı esas sayıyoruz. Biz önce hicret ederek ve akabinde Mekke'yi fethederek dünya üzerinde Müslümandan daha üstün bir varlık olmadığını bütün aleme gösterdik. Bunu da bileğimizin hakkıyla yaptık. Hicret bize İslami bir geleceği hedef ittihaz etmeyi, İslami bir hayatın yükseltilmesini esas gaye saymayı öğretti. Buna istinaden 12 senedir kendi yazımızla hicri takvim neşrediyoruz. Takvimimizde derneğimizin şubelerinin de bulunduğu beş vilayetimizin ( İstanbul, Ankara, Konya, Kahramanmaraş ve Adana) namaz vakitlerini ezani saate göre dercediyoruz. Hıristiyan takvimine göre ayarlanma zilletine karşı kendi şerefimize sahip çıkıyoruz.

Bu seneki takvimimizde Kur’an-ı Kerim okumayı bilip de Türkçe okumayı tecrübe etmemiş olanlar için harekeli okuma metinleri hazırladık. Bununla beraber Asr-ı Saadet'teki hadiseleri de vuku bulduğu aya göre tanzim ederek takvimimizde neşrediyoruz. Türk Denizi'nin Balıkları, Hayvan İsimleri Lugatçesi bölümlerimiz hem resimli olarak hem de Türk Edebiyatı'na akseden numuneleriyle 1444 takvimimizde yer alıyor. Neyi nasıl dememiz gerektiği hususunda yol gösterici olması için Kamus-i Türki'den misal cümleler seçtiğimiz bir diğer resimli bölümümüz de ayrıca mevcut.

"HANYALI KONYA" Mecmuamızın Üçüncü Sayısı Çıktı

İstiklâl Marşı Derneği Konya Şubesinin neşrettiği HANYALI KONYA mecmuamızın üçüncü sayısı çıktı.

"WALDO SEN NEDEN BURADA DEĞİLSİN" Kitabının Yeni Baskısı

Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in "WALDO SEN NEDEN BURADA DEĞİLSİN" kitabının yeni kapağı ile yeni baskısı yapıldı.

DÖRDÜNCÜ OLAĞAN GENEL KURULUMUZ YAPILDI

İstiklâl Marşı Derneği'nin Dördüncü Olağan Genel Kurulu 21 Mayıs Cumartesi günü Ankara'da yapıldı.

SINIF BİLİNCİ MECMUAMIZIN İKİNCİ MERHALE BEŞİNCİ NÜSHASI NEŞROLUNDU

Sınıf Bilinci'nin ikinci merhalesinin beşinci nüshası İsmet Özel'in Sebeb-i Telif şiiriyle açılıyor.

TÜRKELİ'NİN NÜFUS KAYDI YENİDEN NEŞROLUNDU!

Türkeli'nin Nüfus Kaydı bir ”nüfus cüzdanı“ gibi yeniden neşrolundu.

"HANYALI KONYA" Mecmuamızın Tanıtım Toplantısı Konya'da Yapıldı

İstiklâl Marşı Derneği’nin Hanyalı Konya mecmuası tanıtım toplantısı yapıldı.