"İSPİRTO TÜRK" Neşrolundu

Türkçeden İslâm'a Giriş serimizin yeni kitabı “İspirto Türk” neşrolundu. Kitabın ismi Türkçede hususi bir şekil alan ispirto kelimesinin ruh, can ve espri kelimeleriyle alakası göz önünde bulundurularak İstiklâl Marşı Derneği Fahri Genel Başkanı Şair İsmet Özel tarafından verildi.

Türk yazısı nedir? Hangi yazı Türk yazısıdır? Yazımıza Osmanlıca veyahut Arap harfleri diyenlerin derdi nedir? Elifi görse mertek sanır diyen Türk milleti bunca senedir Latin harfleriyle bir bağ kurabilmiş midir? İnkılaplardan kimler istifade etmiş, inkılaplar kimleri zarara uğratmıştır? Harf inkılabından sonra okumak ve yazmak ne hale bürünmüştür? Hangi sebeplerle Türk yazısı Türkçenin ve Türk varlığının teminatı olmuştur? Yazımızı geri almak niçin geçmişimizden ziyade geleceğimizle alakalıdır? İstiklâl Marşı Derneği İkinci Başkanı Gökhan Göbel, varlığını Müslümanlığına borçlu olan Türk milletinin Türk yazısı ile bağını yine menşei Kur’an ve Hadis olan Türk lisanına müracaat ederek, kitabının ismine münasip bir şekilde izah ediyor. Türk şiirinden Türk musikisine, tahsil hayatından siyasi tarihe kadar birçok sahayı dolaşan kitabın arka kapağında şu satırlar var:

Yazımız dolayısıyla öğrendiklerimi ihtiva eden bu kitaptaki bilgiler esasen ilk tahsilimizde, en geç orta tahsilimiz sırasında öğrenmemiz icap eden bilgilerdir. İstiklâl Marşı Derneği’nin önüne aldığı yazı meselesi keyfî etimologik uğraşılarla alâkalı değildir. Merkezden muhite yazımızın öğrenilmesi ve yayılması yazı politikamızın esasıdır. Düsturumuz: “Öğretmek için öğreniyoruz”dur. Herkesin adını yazabiliyor olması ilk hedefimizdir. Türkçe ve Türk yazısı, uzmanları olan bir ihtisas alanı değil Türk milletinin tek tek her bir ferdinin ve bütününün varlık sahasıdır. Kur’an’sız Müslüman olabiliyor muyuz? Ne dediğimizi bilmeden insan olabiliyor muyuz?

Kitap TİYO Yayıncılıktan, dernek şubelerimizden ve kitapçılardan temin edilebilir.

“Yükselen Ruh: İstiklâl Marşı ve Anayasa” Belgeselinin İstanbul'daki İlk Gösterimi Yapıldı

İstiklâl Marşı Derneği’nin hazırladığı “Yükselen Ruh: İstiklâl Marşı ve Anayasa” adlı belgesel İstanbul’da ilk olarak 6 Mart 2013 Çarşamba akşamı Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi’nde gösterildi.

1443 İSTİKLÂL TAKVİMİ NEŞROLUNDU!

1443 İstiklâl Takvimi'nde derneğimizin şubesinin olduğu dört vilayetimizin (İstanbul, Ankara, Konya, Adana)...

"Muvakkitin Gözyaşları" Sergi ve Konser

"Muvakkitin Gözyaşları” serlevhalı sergimiz Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in teşrifiyle açıldı.

"SINIF BİLİNCİ - GÜZ"

Derneğimizin hazırladığı "SINIF BİLİNCİ" kitabının "GÜZ" nüshası neşroldu.

İSTANBUL ŞUBEMİZİN 5. OLAĞAN KURULU YAPILDI

İstanbul Şubemizin 5. Olağan Kurulu 9 Şaban 1443 (12 Mart 2022) Cumartesi günü yapıldı.

ŞİİR KARTLARI

Derneğimizin hazırladığı on sekiz adet şiir kartı TİYO Yayıncılık'tan ve dernek şubelerimizden temin edilebilir.

"OF NOT BEING A JEW" Kitabının Yeni Genişletilmiş Özel Baskısı Yapıldı

OF NOT BEING A JEW kitabı, vaad edilmiş tüm şiirler ve internet portalımızın "Gün Işığı Şiir Görsün" kısmında neşrolmuş son şiirleri ihtiva eden hitama ermiş özel baskısı TİYO Yayıncılıktan çıktı.

ÇELİMLİ ÇALIM'IN BEŞİNCİ SAYISI ÇIKTI

Derneğimizin yayınladığı “Çelimli Çalım” mecmuamızın beşinci sayısı çıktı.