Konya Şubemizin neşrettiği «HANYALI KONYA» mecmuasının beşinci sayısı İsmet Özel’in yazı başlığı olan «Türk Faşizminin Neresindeyi(z)m ?» manşetiyle çıktı.
«Gayr-i Müslim âlemin faşizmle alış verişi ister istemez sosyalizmle alış verişe işaret eder. Çünkü her iki –izm de Batı medeniyetine mahsus evrimci ve ilerlemeci şifreleri çözme gayretlerinin birer mahsulüdür. Hâlbuki Türk faşizmi varlığını bu şifrelerin şifreliğine halel gelmemesi özenine borçludur. Bizim topraklarımızda faşizmi yeşertmek isteyenlerin medet umdukları eylem Türkleşmek, İslamlaşmak, Muasırlaşmak ifadesiyle üç şubeli karakteri benimsedi. Türkleşmesi, İslamlaşması, Muasırlaşması beklenenler kimlerdi? Kilit üstüne kilit. »
Beşinci sayımızda yer alan diğer yazı başlıkları şu şekilde sıralandı:
Adamlıktan Çıkmakla Köleliğe Girmenin Abc’si
Durmuş Küçükşakalak
No Video: Rüyada Ölmek, Rüya Görürken Ölmek,
Rüyada Rüya Görürken Ölmek
Mustafa Tosun
Ulak Neyi Ular ki?
Lütfi Özaydın
Müstantik Köylünün Statik Ordusu
Latinci Narodniğin Muasır Ülküsü
Salih Gezgiç
İsyan Ahlâkı Plus Aşk Ahlâkı = Hıristiyan Ahlâkı
Ve / Veya Christianism Of Islam -II-
Fikret Demir
İlim Neden Müslümanlara Aittir
Veya Alim Kâfir Olur mu?
Behçet S. Doğru
Türk Faşizminin Neresindeyi(z)m?
İsmet Özel
Bilinçli Talim, Bilinçsiz Eğitim
Muammer Parlar
At Sırtında Türk-İli
Münakalat – Muvasalat – Muhaberat -IV-
Mehmet Ali Yeşil
Medreseden Milli Eğitime Kronolojik Seyir
Muammer Parlar-Mustafa Karakurt
Doğacaktır Sana Va’dettiği Günler Hakk’ın:
İslâm’ın İtikadî Bir Zenginlik Olarak Yaşanması
Abdulhamid Sağır
Kim Ne Demiş? 1 Mart Tezkeresi
Murat Çekirdek
Arapça Değil ki Uydur Uydur Söyle
Yusuf Ay
Lafı Karıştırıyorsan Lafa Karışma
İstiklâl Marşı Derneği İstanbul Şubesi
İşin Türkçesi
Cafer Berçin
Düşmanın Zamanıyla Gerdeğe Girmek / İstiklâl Marşı Derneğinde Haberler
Mecmuamız 18.11.17 Cumartesi yapılacak "Sınıf Bilinci Bilanço: Türkçe Konuşmaz ki Allah'tan Korksun" konuşmasının yapılacağı salonun fuayesinde kurulacak TİYO standından da temin edilebilir.

EFRÂDINI CÂMİ AĞYARINI MÂNİ
Hıristiyan takvimiyle 1912 tarihinde Halep’te doğan bestekarımız Sadi Hoşses’in sanat macerası çocuk yaşta kendi mahallesindeki camide okuduğu iç ezanın tesadüfen orada bulunan Kemani Reşat Erer’in dikkatini çekmesi sebebiyle başlamış.
Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in “Desem Öldürürler, Demesem Öldüm” kitabı ile başlattığı serinin ikinci kitabı "Küfrün İhsanı Olmaz" TİYO Yayıncılıktan çıktı.
YEDİNCİ OLAĞAN GENEL KURUL
Derneğimizin 7. Olağan Genel Kurulu 19 Zilkade 1446 Cumartesi günü (17 Mayıs 2025) İstanbul Şubemizde yapıldı.
YÜZDE YÜZÜN ÖTESİ
Amerikalı tarihçi Anthony Grafton’un, Yeni Dünyalar, Eski Metinler ismini verdiği kitabı şu cümleyle başlıyor: “Batılı düşünürler 1550-1650 yılları arasında artık aradıkları her önemli gerçeği eski metinlerde bulabilecekleri inancından vazgeçtiler.”
"SINIF BİLİNCİ" MECMUAMIZIN RAMAZAN NÜSHASI NEŞROLUNDU!
Sınıf Bilinci Ramazan nüshası Ramazan-ı Şerif'in bir gelenek, bir kültür mirası olarak algılanması karşısında hem şeklen hem de mahiyeti itibariyle...
Sloganımız iddia değil gerçek: Bundan ahsen takvim bulamayacaksınız.


