Derneğimizin 6. Olağan Genel Kurulu 28 Şevval 1443 Pazar günü (29 Mayıs) İstanbul Şubemizde yapıldı.


Teşrik tekbiri, salat-i ümmiye ve İstiklâl Marşı'nın 10 kıtasının okunmasından sonra Divan Kurulu seçildi.

Divan Kurulu Başkanı Muammer Parlar, Divan Kurulu üyeleri ise Oruç Özel ve Mehmet Ercüment Sayın oldu.


Faaliyet raporlarının okunmasının ardından teklif edilen tek yönetim ve denetim kurulu aday listesi okundu ve seçime geçildi.


Sonuçların ilânından sonra Genel Başkanımız Durmuş Küçükşakalak bir konuşma yaptı.


Yapılan seçimin neticesinde Genel Merkez Yönetim ve Denetim Kurulu listesi;
Durmuş Küçükşakalak
Gökhan Göbel
Seyfullah Köksal
Oruç Özel
Muammer Parlar
Mehmet Ercüment Sayın
Abdulhamid Sağır
Bahadır Karadağ
İlker Yasin Çokgör
İbrahim Kesgin
Mehmet Tunçel
Mustafa Deveci
Ayhan Gömürlü
M. Hamidullah Bekit
Ahmet Salih Ünal
Rüstem Doğan
Muttaki Ünlü
Yusuf Ay
İstiklâl Marşı Derneği'nin hazırladığı “Türkçeden İslâm’a Giriş” serimizin ilk kitabı “TÜRKÜN DİLİ KUR’AN SÖZÜ”nün kelimelerin geçtiği ayetlerin ilavesi ile genişletilmiş yeni baskısı neşrolundu.
Çelimli Çalım Mecmuamızın on ikinci sayısı "ANAMIZ, AVRADIMIZ, YARİMİZ; KADIN MI TÜRK KADINI MI?” manşeti ile çıktı.
Ankara ilimizde Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in Himayesinde "Ne Dediğini Bilmek, Bildiğini Okumak" serlevhalı bir seminer tertip edilmiştir.
3 Kasım Cumartesi günü İstiklal Marşı Derneği Sakarya Temsilciliği açılışı basın toplantısının ardından ikindi namazını müteakip Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in "Başını Örten Kızlar Felsefe Bilmelidir" kitabının neşri münasebetiyle "Niçin Bu Kitap Vitrinde Değil" serlevhalı panel yapılacaktır.
Genel Başkanımız Şair İsmet Özel internet portalımızda yeni yazı serisine başlıyor.
NECASETTEN BERAET
Cumhuriyet’in en meşhur kadın spikeri Jülide Gülizar’dır. Gülizar soyadı değildir. Soyadı Kanunu’na göre Farsça gül yanaklı anlamına gelen “gülizar”ı zaten soyadı olarak alamazdı.


