1446 İSTİKLÂL TAKVİMİ NEŞROLUNDU!
Biz Müslümanlar takvimimizi hicretle başlatıyoruz. Çünkü hicret bir inşa hareketinin başlangıcıdır. Kapitalizmin hegemonyasını kırmak kendi hakimiyetimizi tesis etmek için kendimize ait ne varsa onlara sarılmak, onları yükseltmekle muvazzafız. İstiklal Marşı Derneği olarak bu düsturla 14 senedir Müslüman takvimi ve Müslüman saatini esas alarak Türk yazısıyla ve her sene bir basamak yukarı çıkan, hiç yerinde saymayan, tekrara düşmeyen bir İstiklal Takvimi neşrediyoruz. İstiklal Takviminin 1446 senesine ait nüshası da bu saiklerle neşrolundu. Bu seneki takvimimizde resimli Türkçe elifbamız ile Kur'an okumayı bilen ama Türkçe okumayı henüz tecrübe etmemiş olanlar veyahut yeni öğrenenler için kısa ve cazip okuma temrinleri olan harekeli bölümlerimiz mevcut. Okuma metinleri olarak Türkeli'nin Gölleri başlıklı ve vatanımızdaki göllerin hususiyetlerinden, halihazırdaki durumlarından bahseden haritalı ve resimli metinler, Türk musikisine dair malumat ve anekdotların nakledildiği okuma parçaları ile Ahmet Rasim'in İstanbul hayatından bahsettiği ve Türkçe sevgisininin tezahürü olan metinler mevcut. Ayrıca tarih kitaplarının yazmadığı lakin Türk zihninde yer etmiş bazı hadiselerin aksettiği ve bilhassa Cemal Nadir'e ait olan ve kahir ekseriyeti de dergi sayfalarında kalmış karikatürler 1446 senesine ait İstiklal Takvimimizin bir başka cazip bölümü.
 
1446 İstiklal Takvimimizi İstiklal Marşı Derneği şubelerinden, TİYO Yayıncılık'tan, kitapçılardan ve internet üzerinden satış yapan yerlerden temin edebilirsiniz.

 

 
 
SINIF BİLİNCİ MECMUAMIZIN İKİNCİ MERHALE BEŞİNCİ NÜSHASI NEŞROLUNDU

Sınıf Bilinci'nin ikinci merhalesinin beşinci nüshası İsmet Özel'in Sebeb-i Telif şiiriyle açılıyor.

İSTANBUL ŞUBEMİZİN 5. OLAĞAN KURULU YAPILDI

İstanbul Şubemizin 5. Olağan Kurulu 9 Şaban 1443 (12 Mart 2022) Cumartesi günü yapıldı.

İSTİKLÂL TAKVİMİ 1437 ÇIKTI!

Bundan ahsen takvim bulamayacaksınız.

BİZE HER ŞEYİ ALLAH'IN BİLİYOR OLMASI KÂFİ GELMELİDİR

İstanbul şubemizde bayramlaştık. Fahri genel başkanımız İsmet Özel bayramlaşma münasebetiyle bir konuşma yaptı.

ELHAN-I ŞİTA

Eskiden İstanbul'a senenin ilk karı düşünce o gün matbuattaki İstanbul gazetelerinin birinci sayfasında Cenab Şehabeddin'in Elhan-ı Şıta (1897) şiiri neşredilirmiş.

"ANAMIZ, AVRADIMIZ, YARİMİZ; KADIN MI TÜRK KADINI MI?” Çelimli Çalım'ın On İkinci Sayısı Çıktı

Çelimli Çalım Mecmuamızın on ikinci sayısı "ANAMIZ, AVRADIMIZ, YARİMİZ; KADIN MI TÜRK KADINI MI?” manşeti ile çıktı.