Derneğimizin tertip ettiği Tarihi Rol: Türklük / Tarihi Sahne: Türkeli serlevhalı panel 30 Zilhicce 1445 Cumartesi günü İstanbul'da yapıldı. (6 Temmuz 2024)
Teşrik tekbiri, Salat-ı Ümmiye ve İstiklâl Marşı'nın 10 kıtasının okunmasının ardından İstiklâl Korosu Türk Musikisinden Muhayyer makamında 9 eser icra etti.
Panelde genel başkanımız Durmuş Küçükşakalak, genel sekreterimiz Seyfullah Köksal ve İstanbul şube sekreterimiz Yusuf Ay söz aldılar.
Panelin tam metni portalımızda yayınlanacaktır.
İstiklâl Korosu, Muhayyer Faslı




Tarihi Rol: Türklük Tarihi Sahne: Türkeli paneli






İstiklâl Marşı Derneği olarak hem Kur’an okumayı hem de Türkçe okuma yazmayı öğrenip ve öğretebileceğimiz bir kitap hazırladık.
İsmet Özel’in “Başını Örten Kızlar Felsefe Bilmelidir” kitabı Türk Yazısı ile neşrolundu.
"Sınıf Bilinci" mecmuasının "Kış" nüshasının neşrolunması vesilesiyle tertip edilen panel 4 Şubat Cumartesi günü İstanbul Şubemizde yapıldı.
YENEBİLECEK OTLAR
Geçtiğimiz günlerde bir haber yayınlandı. Dünyada yalnızca Söke’de var olan “Küçük Çan” bitkisi yok olma tehlikesi ile karşı karşıyaymış.
İstiklâl Marşı Derneği’nin ilk olağan genel kurulu, İstanbul’dan ve Anadolu’dan gelen üyelerimizin katılımıyla gerçekleşti.
İSTİKLÂL TAKVİMİ 1442 - YEPYENİ PORTALIMIZDA YEPYENİ İSTİKLÂL TAKVİMİ
Bundan ahsen takvim bulamayacaksınız demiştik. İstiklâl Marşı Derneği dokuz sene sonra ilk defa matbu olarak İstiklâl Takvimi neşretmiyor.
TİYO’nun ikinci kitabı ÜÇ MESELE gözden geçirilmiş yeni baskısı yapıldı. TİYO Yayınlarından ve kitabevlerinden temin edilebilecek kitabının arka kapağında şunlar yazılı...


