Derneğimizin tertip ettiği Tarihi Rol: Türklük / Tarihi Sahne: Türkeli serlevhalı panel 30 Zilhicce 1445 Cumartesi günü İstanbul'da yapıldı. (6 Temmuz 2024)
Teşrik tekbiri, Salat-ı Ümmiye ve İstiklâl Marşı'nın 10 kıtasının okunmasının ardından İstiklâl Korosu Türk Musikisinden Muhayyer makamında 9 eser icra etti.
Panelde genel başkanımız Durmuş Küçükşakalak, genel sekreterimiz Seyfullah Köksal ve İstanbul şube sekreterimiz Yusuf Ay söz aldılar.
Panelin tam metni portalımızda yayınlanacaktır.
İstiklâl Korosu, Muhayyer Faslı




Tarihi Rol: Türklük Tarihi Sahne: Türkeli paneli






ŞİİR POSTERLERİ (Posta ile gönderilebilmektedir)
Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in altı şiiri poster halinde neşredildi.
SINIF BİLİNCİ MECMUAMIZIN İKİNCİ MERHALE SEKİZİNCİ NÜSHASI NEŞROLUNDU!
8. nüshamız İsmet Özel’in “Kaçmak İsterken Vuruldu” şiiriyle açılıyor. Devamında bir de şiirin lugatçesi var.
ALFABE DEĞİL ELİFBA
Türk Devletleri Teşkilatı çatısı altında kurulan Türk Dünyası Ortak Alfabe Komsiyonu’nun "ortak Türk alfabesi" adıyla 34 harfli bir alfabe üzerinde uzlaşmaya vardığı haberini ajanslar duyurdu. Ortak alfabenin müspet bir haber olduğunu veren bütün medya kuruluşları Sovyetler Birliği zamanında Asya'daki bütün o kavimlere Kiril alfabesinin dayatıldığından bahsediyorlar.
İstiklâl Marşı Derneği'nin Dördüncü Olağan Genel Kurulu 21 Mayıs Cumartesi günü Ankara'da yapıldı.
1442 RAMAZAN İMSAKİYELERİ NEŞROLUNDU
Ezani saate göre ve şubelerimizin bulunduğu vilayetlerimiz için hazırladığımız imsakiyeleri dernek şubelerimizden temin edebilirsiniz.
İstiklâl Takvimi’nin 1436 senesine ait nüshası yeni resimleri, yeni dersleri, yeni temrinleri ve yepyeni şekliyle neşrolundu.
SAFAHAT’IN YEDİNCİ KİTABI "GÖLGELER" TÜRK YAZISIYLA NEŞROLUNDU!
İstiklâl Marşı şairimiz Mehmet Akif’in Safahat’ının yedinci kitabı "Gölgeler" yazıldığı şekliyle yani Türk yazısıyla neşrolundu.


