Derneğimizin tertip ettiği Tarihi Rol: Türklük / Tarihi Sahne: Türkeli serlevhalı panel 30 Zilhicce 1445 Cumartesi günü İstanbul'da yapıldı. (6 Temmuz 2024)
Teşrik tekbiri, Salat-ı Ümmiye ve İstiklâl Marşı'nın 10 kıtasının okunmasının ardından İstiklâl Korosu Türk Musikisinden Muhayyer makamında 9 eser icra etti.
Panelde genel başkanımız Durmuş Küçükşakalak, genel sekreterimiz Seyfullah Köksal ve İstanbul şube sekreterimiz Yusuf Ay söz aldılar.
Panelin tam metni portalımızda yayınlanacaktır.
İstiklâl Korosu, Muhayyer Faslı




Tarihi Rol: Türklük Tarihi Sahne: Türkeli paneli






NECASETTEN BERAET
Cumhuriyet’in en meşhur kadın spikeri Jülide Gülizar’dır. Gülizar soyadı değildir. Soyadı Kanunu’na göre Farsça gül yanaklı anlamına gelen “gülizar”ı zaten soyadı olarak alamazdı.
TİYO Yayıncılığın on üçüncü kitabı “Küfrün İhsanı Olmaz”ın yeni kapağı ile yeni baskısı yapıldı.
İstiklal Marşı Derneği'nin hazırladığı ve TİYO’nun "Mecburi Kıraat" adlı yeni serisinin ilk kitabı olan "Ömer Seyfettin - Hikayeler" neşrolundu.
SINIF BİLİNCİ MECMUAMIZIN İKİNCİ MERHALE ALTINCI NÜSHASI NEŞROLUNDU
Sınıf Bilinci’nin yeni nüshası neşrolundu. Bu cümleyi "Sınıf Bilinci’nin yeni muskası" diye kursak yadırganacaktı. Halbuki muska kelimesi nüshanın dilimizde aldığı başka bir şekildir.
Genel Başkanımızın "KALIN TÜRK" kitabının gözden geçirilmiş yeni baskısı TİYO Yayınları'ndan çıktı.


