SEVDİKLERİNİZİ HATIRLAYIN - BAYRAM TEBRİK KARTLARI
Rasulü Ekrem'i kendimizden daha çok seven biz Türklerin iki bayramı vardır: Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı. Bize bu iki sevinç gününü bahşeden Rasulü Ekrem'den sevdiğimiz kişilere sevdiğimizi söylememiz gerektiği emrini aldık. Buradan hareketle sevdiklerimizi hatırlamamıza vesile olsun diye ve Türkçe sevgimizin bir tezahürü olarak Bayram Tebrik Kartları neşrediyoruz. 36 farklı resim ve iktibasla, renkli ve arka yüzünde sevdiklerimize Türkçe hitap edecek yer ayırdığımız Bayram Tebrik Kartları'nı TİYO Yayıncılık'tan ve İstiklâl Marşı Derneği Şubelerinden temin edebilirsiniz.
(İstanbul Şubemizden arefe günü ve bayramın 2. günü öğle vaktinden sonra bayram tebrik kartlarımızı temin edebilirsiniz)



İSTANBUL ŞUBEMİZİN 6. OLAĞAN KURULU YAPILDI
İstanbul Şubemizin 6. Olağan Kurulu 8 Ramazan 1446 (8 Mart 2025) Cumartesi günü yapıldı.
İSMET ÖZEL - İSTANBUL ŞUBE KURULU KONUŞMASI (9 ŞABAN 1443 / 12 MART 2022)
Dünyanın ümidinin Hıristiyanlık değil İslâm olduğunu ilan etti Türkler dünyaya.
İstiklâl Takvimi’nin 1438 senesine ait nüshası yeni resimleri, dersleri, temrinleriyle neşrolundu.
Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in yeni yazı dizisi "TERSİNDEN EDEBİYAT TARİHİ" her cuma günü internet portalımızda yayınlanacaktır.
İstiklâl Marşı Derneği’nin hazırladığı “Yükselen Ruh: İstiklâl Marşı ve Anayasa” adlı belgesel İstanbul’da ilk olarak 6 Mart 2013 Çarşamba akşamı Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi’nde gösterildi.
HER FERDİMİZE İSTİKLÂL
Hıristiyan takvimine göre 1942 yılında bağımsız kelimesi müstakil kelimesi yerine teklif edilince Refik Halid "Bağımsız denilince göz önüne ipini koparmış yahut henüz ipi takılmış haşarı bir at veya keçi geliyor." demişti.
Türk harfleri ile neşredilmiş dördüncü İsmet Özel kitabı Dil İle İkrar neşrolundu.
"VERME, DÜNYALARI ALSAN DA BU CENNET VATANI"
Misak-ı Milli haritalı ve Türk yazısıyla matbu harflerle neşrettiğimiz İstiklâl Marşı...


